Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

vectra A

to dobry samochod,tylko czasem psuja sie po dwa razy te same rzecz, wlasnie dzisiaj znowu po nie spelna roku czasu wymienilem modul przy aparacie zaplonowym.

Prosze o POMOC!!!

Jestem zainteresowany kupnem Opla Vectry 1.7 DTI.
Z pelna elektryka. Mam dylemat czy decydowac sie na diesla czy brac benzyna i zakladac doniego gaz.
Bardzo prosze o opinie i porady. Czy Vectra z 97,98. Jest awaryjna, jak jest z blacha i silnikiem.
Uwagi prosze kierowaC na maila: slawek2001@op.pl
Z góry dziekuje!! Slawek

vecterka

chodzi idealnie jest cicho mam problem licznik kilometów jest ciemny nie wiem co mam zrobić proszę okontakt

Zajebista Fura !

Zero usterek od kilku lat. Czy to autko się wogóle psuje ??? (1.6)

Mega zejebiste autko:-)

Kupujcie !!! Niech cewki z VW sie schowają... ;)

Vectra Speed OK

witam mam vectre kombi srebny 1999r z silnikiem 20 16V+gaz, samochód jest super naprawde i ma przyspieszenie niesamowicie jedze juz 3 lata i do dzis nie mialem usterki wiec chodzi jak glupi wiec polecam Kocham Vectre niestey mam do sprzedania vectre wyjedzam zagranice wiec czekam na kupca jesli chce panstwo zobaczyc zdjecie to zapraszam na emaila to wysle zdjecie
vectra naprawde jest dobry samochod :)

tia...

mam vectracza 1,8 w benzynie z 93r. i moim zdaniem w tym aucie zaletą to jest tylko silnik, który jest w miare ekonomiczny i żywotny... reszta to bez szaleństwa... a jeśli chodzi o blachy to szkoda mówić... jak się nieco ściszy radio to słychać jak rdza się bawi ;-)

pytanie

Chce kupić Vectre 1,7 TD albo 1,6 16v interesuje mnie spalanie tych silników

Solidne auto z piękną linią nadwozia

Mam opla vectre b kombi od roku jestem tym samochodem zachwycony, w ogóle się nie psuje ,a przyznam szczerze ,że jeżdżę nim na codzień. Wybrałem ten samochód bo to jest auto typowo rodzinne ze wspaniałą linią nadwozia i wygodne idealne na rodzinne wyjazdy ,również przydatne mi na działce kiedy chcę coś przewieść. To mój dobrze przemyślany zakup w 100 % w porównaniu z moim poprzednim autem fiatem punto (to po prostu tragedia i rozpacz tylko dla bogatych co lubią wydawać pieniądze na naprawy)

moja Viki:))))))))

Witam mam Opla Vectra 1,6 16 V Ecoteck autko sprawuje sie bez zarzutu spalanie tego autka hmm..szkoda slow pali tak malo ze bardzioej mi sie oplaca jezdzic Vectra na benzynce niz Atra ktora wczesniej mialem na gazie komfortowe i bardzo ekonomiczne na przyspieszenie jak na 1,6 tez niema co narzekac patrzac na jej wage ( jezeli chodzi o blachy to niemusze pisac kazdy kto mial Opla to wie na czym stoi ) Tyl leci i to mocno jest to samochod ktory wymaga pieszczot w porownaniu do Astry ktora kompletnie sie nie psula .

polecam warsztat

naprawde znają sie na oplach robią naprawy po gwarancyjne i sie natymn znaja mają strasznie niskie ceny i fachową obsługe gdańsk wrzeszcz ul. biała 7 obok CNF
tel. 344-54-50

Vectra 1.6 16v

mam combica,jak na samochod za te pieniądze,jest bardzo ładny i praktyczny,szczegolnie po wstawieniu gazu.Jak na rocznik 99,to narazie bez większych awarii!!!

VECTRA A 1.6 GAZ 1991

Przejechałem taka VECTRA ponad 100tys. km na gazie i nic dodac nic ujac, jak spzredalem, to miala 250tys, km i wszystko OK, rdza tylko na tylnych blotnikach, poza tym Wszystko OK. 1.6 75KM, nie jest to duzo, ale w pojedynke mogłem sie scigac z lepszymi autami!!! Obecnie mam VECTRE B 1.6 16V 98 rok i tez jezdzi super, tylko OPEL, wygoda i niskie koszty utrzymania.

dobre silniki

ople vectry ( 8 zaworowe) mają bardzo dobre silniki, świetnie znoszą gaz i duże przebiegi. ewentualne koszty naprawy są niewielkie. myśle że wszyscy właścicele sie zgodzą. natomiast mankamentem opli jest blacha :-( tylne nadkola i progi!

jo zym widziol kiedys wektre gie te una bylo tak tworda ze jak zym tam wlizl to se pomyslolem ze to woz drobiniasty. ale kopyto miala ja zym niam jechakl kole 12okmh jok zym se stracha zlapol gdy pierdyklo piunta szprycyha u kola.jo wom powiadam zenajlepsze sa citroeny!! jo mon ksare pikaso i ros miolem stluczke ale remunt kosztowal 34oo zl. intyrnet to fajna zecz mom go odtygudnia ale juz lapie co ijak podobo mi sie ze tu jesttyle rzeczy to czytaNIO. DZIEKUJE ZA UDZIELENIE GLOSU

spszedam vectra b

vectra b jest super autem...które mnie jeszcze nigdy nieopuscilo w tych 3 latach jak je posiadam....ale musze ja sprzedac. jak ktos byl zainteresowany to moze mi na e-mail napisac....auto jest na niemieckich papierach.....ma orginalny stan 70tkm i jest z drugiej reki.

mechanik

vectra jest super jezeli chodzi o naprawy.jest dojscie do wszystkiego i wymiana np. paska rozrzadu zajmuje chwile

Niemiecki czołg.

Bez pomysłu, bez polotu w środku jak w tygrysie.
Czy jest opcja z lufą?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Vectra 1.6 GL 1990 r

Posiadam takiego opla od 2004 r. Auto spisuje się świetnie i nie sprawia mi większych problemów. Jeżeli regularnie wymieniasz olej i filtry, auto to potrafi się odwdzięczyć. Może jego osiągi nie są zbyt zadowalające ale pżecież nie jest to auto do ulicznych wyścigów. Pozdrawiam wszystkich OPLOWCÓW.

ople ople

mialem kadeta 13 alto sypalo sie na pocztku zrobilem remont blach remont silnika wydalem dosc sporo ale oplacalo sie minelo 2lata bez jakiej kolwiek naprawy oprucz chamulce itp potem kupilem wektre A 16 auto dobre malo palil bo zaledwie 6 li z chakemtylko za malo mocy kupilem starsza wektre z 91 roku 2.0 auto ma kopa silnik ok bez skazy zato blacha leci.bez awaryjny w czasie eksploatacji1 roku potem kupilem omege 92rok 2.0 automat wersja cd auto z*******e 180 i nieczuc wogule jazdy cos pieknego zato czuc koszty paliwa spalal 17litrow gazu masakra z klimom 20 teraz mam vektre b 98 2.0 auto dobre bez awaryjne komfort w miare dobry poruwnywalne do omegi mniejsze zuzycie paliwa bo nowszy silnik kop z*******y mam go rok naprawde dobry dobra sprawa ze ma duzo elektryki polecam opla bo kto ma opla ten ma chopla kazdy samochud jest dobry tylko jak jakis cymbal niezna sie na samochodach i kupuje padake zajechana z komisu albo od chandlarza to wtedy narzeka nic dziwnego w samochud zawsze trzeba cos wymienic ale bez przesady dobra rada naprawcie samochody i jezdzijcie a nie narzekajcie tak samochodowi nie pomorzesz nara