Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam Vectrę B 1996 1,6

3 lata!!! I praktycznie żadnych awarii. Chwalę i zastanawiam się czy mam jakiegos farta - czy te samochody tak po prostu mają.

The Best

Jestem właścicielem Vecty B od 2 dni i już mogę stwierdzić że furka jest the best.Silnik 1,8 16V klima, wspomaganie, e.. szyby i mnóstwo innych dodatków. Bagażnik imponujący. Niestety problem z wyświetlaczem ale ten tym podobno tak ma. A'propos gdzie (poza serwisem) można nabyć ten wyświetlacz na środkową konsolkę?)
Pozdrówka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kupic czy nie?

Mam na oku Vectrę B 2.0 DTi jakie to autko ma spalanie czy podawane w książce parametry 7,9/5,7/5,4 są prawdziwe napiszcie coś jeżdżący takimi autkami. Poza tym to według mnie wygldaa nie najgorzej a ogólnie EXSSSSSSTRA!!!!

Vectra B jest GIT

Mam Vectre B od roku kupiolem w 2001 roku i mialwm silnik do remontu ale ogolnie jest to bardzo dobry samochod wygodny pelne wyposarzenie niewiele kosztuja uzywane jest to kombi 1.6 16V przyspiesza nienajgorzej ale trzeba redukowac bieg> zeby nie to ze musialem troche wlozyc w niego bo kupilem uzywany to nie ma z nim problemow super auto fiatowi daleko do opla

Vectra i olej?

Kupiłem 1,6 bez gazu z 97 roku. Na początku wszystko było ok. Po kilku dniach silnik zaczął pracować nierówno - obroty same się zmieniały nawet w trakcie jazdy pewnie EBR, a tu jeszcze straszycie, że olej bierze. Miałem wcześniej Suzuki swifta 91- spoko auto ale palił 0,9 oleju na 1000 km więc go wymieniłem na niemca- bo miał nie brać. Poważnie to taka padaka???. W takim razie trzeba zastanowić się nad zakładaniem gazu i pchać go jak najszybciej.

2.0 / 150 kM

z*******e auto !! ładna sylwetka ... autko biście sie zbiera przy tylu kM ;D co wy od niego chcecie ??!!

Pajeł_TGR

Dla mnie Vectra B jest tak wypasionym autem że nie widzę innego po za nim ..... PO PROSTU AUTO NIE DO ZDARCIA !!!!!!!!!!!!!!!

aaaaa

ludzie jak macie kupowac auto to tylko omege ehhhhh vectra to gowno szczerze a omega ma klase pa osly vectra lo boze zerowe poruwnanie z omega

Pytanko

Chce kupić vektre 96' z motorem isuzu 1,7 td . Jak ktoś ma takie autko napiszcie o jego wadach i zaletach .Dzięki za ewentualne opinie .

Vectra B - wyciek paliwa

Kupiłem niedawno Vectrę B i nalałem pełny bak (dobijałem pistoletem i dobijałem), ale po chwili zauważyłem, że gdzieś górą baku benzyna wylewa się jak z kranu. Czy tam jest jakiś wężyk nadmiaru przez który wylewany jest nadamiar paliwa, aby zabezpieczyć przed ewentulanym wybuchem w wyniku kumulacji gazów? Czy jest tam po prostu dziura, albo jakiś wężyk spadł? Miał ktoś podobną sytuację przy takim tankowaniu? I jeszcze jedno... padnięty jest wyświetlacz (wypalona większość pikseli). Co z tym zrobić?

Tp ponadczasowe autko

Auto to limuzyna ze sportowym zacieciem. Komfortowe a do tego ten przepiekny dzwiek silnika:: ciche stonowane mruczenie nawet z silnikiem 1.6 16V. Przyjemne przyspieszenie a przy tym rosadne spalanie.

vectra 1,6 16v

ja tez tak mialam po 3 miesiacach od kupna zaczelo szarpac mi silnikiem gaz strzelal no i stanelam w centrum miasta-tlok wylecial bokiem silnik padl sprawdz jak najszybciej cisnienie silnika moze potrzebny ci drugi

vectra z holandi

mam vectre 1.6 16v 96r.super autko tylko czasami silnik przerywa i swieci sie kontrolka awari silnika.po zgaszeniu samochodu gasnie.powtarza sie to pare razy w miesiacu.na wolnych obr.silnikiem troszeczke szarpie.co to jest k****.pomocy

vectra 1.6 16V

Nie wiem o co wam chodzi z tą korozją. Mam vectre B z 1997 roku lakier jak nowy 0 rdzy.

MAM VECTRĘ 18 16V KOMBI

MOIM ZDANIEM TO CAŁKIEM DOBRE AUTO. ALE JAK KTOŚ SUGERUJE, ŻE VECTRA JEST LEPSZA OD PASSATA TO JEST CHYBA NIENORMALNY. MOJA VECTRA MA INSTALACJĘ GAZ I PO WŁĄCZENIU KLIMY TO AUTO PRZESTAJE JECHAĆ. DAJCIE SOBIE SPOKÓJ PONIŻEJ 2L SILNIK.

vectra

mam vectre B 1.8 16v rocznik 96, z gazem,przyspieszenie takie sobie,ale p*********lem 185km/h na gazie, 9-letnim samochodem po polskich drogach, a raczej bezdrozach! chyba mnie popieprzylo w vectrze doliczam sie tyle samo zalet co i wad

Vectra B 2.0 DL 16V

Właśnie kupilem starsza siostre bo to tej pory mialem Vectre A 1,7D. to dziwne ale 2.0 jedzie tylko 190Km/h a 1.7 210Km/h ? :( no coz przyspieszenia nie bede porownywal. Super autko. Komfort jazdy po naszych pieknych drogach, klima, i pelna elektryka. Jestem bardzo zadowolony. polecam fanom "klekotow" wynik 6l/100 Km przy ok 180 Km/h mowi sam za siebie.

vectra 1.8 16v 1999

kupilem vectre 18 16 v jest to moje 4 auto wczesnirj posiadalem wolkswagena bore z 2003 2.0 szkoda muwic na jej temat same awarie a nowe auto teraz mam moja vectunie i jestem bardzo zadowolony malo pali i jest bezawaryjna nigdy wiecej wolkswagenow pozdrawiam wszystkich urzytkownikow opli zapomnialem dodac mam opla z angli
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

vectra 1.8

moj brat ma vectre 1.8, 93r., poprostu super samochod po autostradzie jechal nia 180-190km/h spaliła mu 7,1l/100km (na gazie!):D na benzynie zeszla by pewnie ponizej 6,5 :D super autko!!

gregory

Jak w każdym aucie są zalety i wady, zaleta komfort, dobrze trzyma się drogi, wady pobieranie oleju i spalanie paliwa... a i bym zapmniał tylne zawieszenie tulejki, a mam vecrę B 97' 1,6 16V.