Opener a KORKI

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta Motoryzacja
Do dłużej mieszkających na Obłużu: czy Opener generuje duże korki w obrębie Obłuża i babich Dołów? Jest problem ze swobodnym przejazdem? Będę w czasie festiwalu musiał dojeżdżać do domu w godzinach 17-18 i zastanawiam się co mnie czeka w związku z tym Openerem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Opener a KORKI

17-18? Hm... jakieś 20-30 minut dodatkowych na estakadzie, bo puszczają autobusy Openerowe prawym pasem (tym wyłączonym z ruchu) i mają wszędzie pierwszeństwo. Po zjeździe z estakady na Unruga jest sporo lepiej. Jazda estakadą na sama górę, to makabra totalna - zapomnij. Babie Doły - bez dowodu, że jesteś mieszkańcem tej dzielnicy nawet Cie na skrzyżowanie Zielonej z Dąbka nie wpuszczą. Skrzyżowanie Dąbka z Benisławskiego - paraliż całodzienny :P

A da się te korki jakoś ominąć/ objechać, jeśli mieszkam praktycznie zaraz przy skrzyżowaniu Zielonej z Bosmańską? Perspektywa tracenia ok dodatkowej godziny na powrót do domu mnie przeraża
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja pomysłu na to nie mam, sorry :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

lepiej z buta od Obłuża Centrum,
bo znów będziemy stać w Mega korkach...

Jedynie dołem z centrum Obłuże do Bosmańskiej, jak kolega nie zna dzielnicy pomogę ryba290@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Muszę podjechać na samą górę estakady a potem w dąbka w lewo, czy może szybciej będzie od strony, czy lepiej przez czernieckiego i od drugiej strony?

i Kwiatkowskiego i Czernickiego może być zapchana,
Kwiatkowskiego kto wie, czy nie bardziej...
loteria...

To dołem przy stenie, obłuże, cechowa, stolarska, i w prawo :)

W tym roku nie ma żadnych korków.Ludzie najwidoczniej jako transport wybrali komunikację miejską.I chwała im za to ;)

Dokładnie...jestem miło zaskoczony ;) Dodatkowo dobrym posunięciem było nie puszczanie festiwalowych autobusów prawym pasem i wpuszczanie ich przez policję na ostatni zjazd przed innymi samochodami. Wreszcie ktoś pomyślał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

chyba nie pomyslal.bo wpychaja sie po 5 ,6 jeden za drugim,do centrum by zaliczyc 1 przystanek i zawracaja do gory.jak by nie mogly zatrzymywac sie za estakada!! jadac na wprost!! a tak wogole mogly by jechac hutnicza i unruga a nie utrudniac mieszkancom Oksywia i Obluza dojazd ktory i tak jest kiepski . ale co tam,mamy tyle mozliwosci dojazdu ze jak calkowicie wylacza estakade dla Openera .to zostaje nam 16 innych drog by spokojnie wrocic do domu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Można jeszcze raz, ale po polsku? Nie rozumiem o co Ci chodzi. W tym roku o wiele lepiej to rozwiązali, bo te autobusy nie były "uprzywilejowane" jak zawsze. Gdzie za estakadą miały się zatrzymywać? Jak hutniczą? Do końca i przez Pogórze? To by był paraliż calutkiej Gdyni :/

Niestety, duży festiwal musi generować korki. Na to nie ma mocnych. Ale zawsze temat można jakoś ogarnąć. I myślę, że zostało to zrobione możliwie sensownie.

nie było aż tak źle. Niestety openerowicze to ciężkie stworzenia na drodze. Przebiegają gdziekolwiek przez ulice albo pełzną dosłownie. Nie patrzą na światła...Na Dąbka potracili pieszego - czy ktoś wie, czy przeżył?

Inne tematy z forum

Przeróbki krawieckie Gdynia Obłuże, Pogórze Dolne- gdzie? (13 odpowiedzi)

Witam, mam do wymiany zamki w spodniach i kurtce jesiennej macie jakieś namiary na osobę...

Terminal Kontenerowy w Gdyni (ten, gdzie parkuje prom Stena). (480 odpowiedzi)

Jeśli ktoś potencjalnie zainteresowany pracą w tym Terminalu (nie mylić z GCT z naprzeciwka),...