Operacja żylaków w Gdyni Dądbrówce?

Witam,
proszę o opisanie swoich doświadczeń przy operacji żylaków w Chirurgii Jednego Dnia w Gdyni Dąbrówce. Zostałam zakwalifikowana do zabiegu usunięcia żylaków lewej nogi, mam termin na 29 maja. Czy któraś z Was przechodziła taki zabieg w tej klinice?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje w tym temacie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Operacja żylaków w Gdyni Dądbrówce?

Miałam operacje na obie nogi, wszystko super, personel uprzejmy, sale czyste z łazienką, nastęnego dnia rano wychodzi się do domu, potem pończocha przez 4tygodnie (pamiętaj, żeby mieć pończochę ze sobą!), po tygodniu kontrola w gabinecie zabiegowym, po dwóch zdjęcie szwów. Absolutnie nie żałuję, gdybym miała podjąć decyzję jeszcze raz poszłabym tam pnownie.
Po operacji noga będzie sina i będzie boleć, ale potem...no more żylak!;)
gdybyś miała jakieś konkretne pytania chętnie odpowiem.
Aha, no i pamiętaj, żeby zabrać ze sobą coś do jedzenia i picia, bo tam niestety nie ma kuchni;(

Dziękuję bardzo za odpowiedź :)

Słyszałam, że okres letni, to nie najlepszy czas na tego typu zabiegi, ale nic to - grunt, że w tak szybkim czasie zostałam zakwalifikowana.

Zastanawiam się, po jakim czasie będę mogła wrócić do pracy, jak długo dochodzi się do siebie, kiedy będę mogła ubrać obcas lub wsiąść na rower...

Moja pierwsza operacja też była w maju i dałam radę :) Generalnie chodzi chyba o to, żeby w upał nie nosić pończochy bo to byłby hardkor. Nie jestem lekarzem oczywiście, ale wydaje mi się, że okres rekonwalescencji zależy od tego, jak żyła jest usuwana. Po obu operacjach mogłam normalnie chodzić po kilku dniach, natomiast pierwszy zabieg był poważniejszy i bolało bardziej. Nie potrzebowałam zwolnienia, ale obiło mi się o uszy, że zwolnienie jest wystawiane na 2 tygodnie, acz mogę się mylić. Obcas to raczej z żylakami raczej nigdy, albo bardzo rzadko.
Trzeba pamiętać, że niestety przy nieodpowiednim trybie życia oraz uwarunkowaniach genetycznych żylaki mogą powrócić. Czego sobie nie życzymy:)

Inne tematy z forum

Szybko dochodzę co robić? (4 odpowiedzi)

Siema. Mam problem mam 16 lat(chłopak) i dochodzę w 20 sekund góra 30 nie mam mocnego podniecenia...

Problemy z erekcja przy dziewczynie (6 odpowiedzi)

Witam Poznałem świetną dziewczynę, przy której mam problem z erekcją. Wiem że przed nią członek...

Mój mężczyzna ma problemy ze wzwodem (6 odpowiedzi)

Mam pytanie. Mianowicie mój mężczyzna ma od jakiegos czasu problemy ze wzwodem. Ogólnie nie chce...