Opinie o poszczególnych agencjach pracy w Trójmieście

Witam.

Chciałbym poznać Państwa opinie na temat trójmiejskich agencji pracy tymczasowej. Głównie chodzi mi o wypłacalność pieniędzy w terminie oraz podejście obsługi agencji do klienta, jak również jaka jest atmosfera w pracy dla poszczególnej agencji. Chodzi mi tylko o pracę w Polsce. Agencje o jakich słyszałem tutaj to OTTO, Adecco, Randstad, Progres, ITC Grupa, Leader Service.
Poproszę o wypowiedzi osób, które mają doświadczenie w pracy dla agencji lub znają wiarygodne opinie na ich temat. Chętnie poczytałbym również opinie o innych agencjach pracy w Trójmieście.

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Opinie o poszczególnych agencjach pracy w Trójmieście

Ja pracowałam kilka razy dla agencji addeco i powiem tak na pieniadze kiedys czekałam z wielkim opoznieniem .....Fakt ze oferty maja czasami ciekawe ale chyba nikt niechce tyle czekac na swoje pieniadze.Co do Work service moge polecic solidna firma wypłacaja na czas ludzie w biurze sa mili ogolnie spoko. Natomiast w Progresie Pani przeprowadzajaca rozmowe dotyczaca stanowiska na Call center jest dosyc wredna czepia sie kazdego szczegołu nawet tego jak sie wysławiasz...Nie mowiac juz o ubraniu potrafi Cie zjechac ze przyszedłes w dzinsach itd Niewiem jak jest z innymi Agencjami..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A co sądzicie o TechnoService?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

płacą w terminie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja ma pozytywne doświadczenia z Adecco oraz Randstad.
Co prawda nie udało mi się otrzymać tego, co NAJ = etatu..
ale proces rekrutacji O.K.
W pierwszym przypadku rozmowa u samego pracodawcy była,
(co poprzedzała oczywiście rozmowa z agencji), nijaka..,
z rozmowy wynikało, że już mam pracę, a na początku kolejnego tygodnia otrzymam telefon, jakie dokumenty są potrzebne
i gdzie się odbędą badania lek. . A "po Niedzieli cisza.."
W drugim przypadku, pracodawca (nie agencja!)
chyba sam do końca, nie wiedział Kogo szuka..
Bo sam, poza agencją opublikował ofertę pracy, tą samą..
jeszcze w trakcie procesu w agencji :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłem kilka dni temu w "Zieleniaku" - idąc w ciemno myślałem że jest tam może jedna może dwie, panowie z recepcji (ochrony) poinformowali mnie, że jest tego więcej na poszczególnych piętrach, zapytałem jakie, spisali mi wszystkie funkcjonujące tam znane im agencje wraz z numerami pokoi i pojechałem po kolei. Generalnie było OK tyle, że oferty zagraniczne - głównie dla doświadczonych stoczniowców z papierami i stażem, nieźle płatne, ale cóż z tego jak nie dla mnie :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ehh agencje pracy :/ - nie ma to jak iść dorywczo popracować na śmieciowej umowie i potem czekać półtora miesiąca na wypłacenie tych paru groszy

jakim prawem takie "instytucje" w ogóle istnieją ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

praca z otto w holandii (48 odpowiedzi)

cześć, mam pytanie, ktos byl zatrudniony przez otto w holandii? jakie warunki mieszkaniowe?...

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (58 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...