Opinie o wózku MAXI COSI MURA?

Dziewczyy czy któraś z Was jezdzi tym wózeczkiem , potrzebuje jakichś opini od uzytkowniczek :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Opinie o wózku MAXI COSI MURA?

no ja też uważam ze skłądanie jest dziecinnie proste :)
gondola jest jedną z większych
i własnie regulacja oparcia spacerówki jest super jak dla mnie, jedna ręką bez problemu i dziecko mi nie latało jakoś w pozycji do spania
siedzisko ma 3 pozycje-jak dla mnie wystarczająco, w sumie to nie wiem czy inne spacerówki mają inne regulacje w sensie pozycji
a do składania budkę zawsze odpinałam i nie sprawiało mi to problemu żadnego

wózek na tyle się sprawdził, ze zostawiłam go dla drugiej dzidzi

no ale ile ludzi tyle opnii

No ja się nie zgadzam z opinią Roberta!
Po pierwsze nie wiem z jakiego roku masz Murę bo w wersji 2010 którą ja posiadam jest wszystko super i ja jestem z niego BARDZO zadowolona.
jeżeli uważasz że gondola jest mała to nie wiem czy znasz wymiary gondoli w wózkach innych firm. Jest to jedna z większych gondol, a to jak długo dziecko się w niej pomieści na pewno zależy od tego jak duże jest dziecko, a nie od tego ile ma miesięcy.
Po drugie moim zdaniem rozkłądanie oparcie w spacerówce jest lepsze niż za pomocą "sznurka" i ściągacza. Co prawda jeszcze nie jeździmy w spacerówce ale "na sucho" sprawia dobre wrażenie.
A składanie tego wózka jest poprostu dziecinnie proste!!! Oglądałam wiele wózków przed zakupem i ten zdecydowanie najszybciej i najprościej się składa. To kwestia tylko kilku ruchów i wózek jest złożony do bardzo małych wymiarów. A jak ktoś ma naprawdę mały bagażnik to nawet ściągnięcie kół jest proste i szybciutkie.

Dla mnie jedynym minusem tego wózka jest to że rączka nie jest łamana tylko teleskopowa, ale można się przyzwyczaić do tej wysokości.

Zdecydowanie kupiła bym go ponownie!!!!!

Hmm... mam mieszane uczucia do tego wózka.
Plusy to tylko to, że rzeczywiście dobrze się go prowadzi, jest zwrotny.
I to tyle zalet...
Po pierwsze to mała gondolka!!! Moja Zosia mieściła się do piątego miesiąca.

Spacerówka to porażka. Regulacja oparcia tragiczna.
To jest największa wada tego wózka.
Można ustawić je tylko w paru pozycjach za pomocą tandetnej blokady.
Przy całkowitym rozłożeniu oparcia, gdy chcemy aby dzidzia się zdrzemnęła oparcie nie jest stabilne i na nierównościach główka naszego dziecka skacze jak piłka.

Składanie i rozkładnie całego wózka do transportu w samochodzie też nie jest szybkie i sprawne. Przy mniejszym bagażniku trzeba demontować budkę.
Przypinanie jej na zatrzaski, kołeczki, gumeczki jest też źle pomyślane.

Uważam, że za tą cenę niektóre rzeczy mogły by być inaczej rozwiązane i bardziej przyjazne użytkownikowi.
Następnym razem bym go nie kupił.

Stabilność MURY 3 ???

Użytkowników Mury 3 proszę o zdanie na temat stabilność trzykołowca Mura 3. Boję się, że w praktyce będzie wywrotny.
Kupiłam już właściwie M3 i czekamy na dzidzię, ale mam możliwość wymiany jeszcze na stelaż 4 kołowy????????????????

bardzo mi się podoba ten brązik :) jest taki cieplusi

a fotelik po prostu rewelka :)

wózek już do nas dotarł. wszystko w jak najlepszym porządku i bezproblemowo.
dla zainteresowanych fotki karocy :)

image image

image image

image image image

Ja ma kompletną murę 4 w koloże green slice z 2008 roku. Zakupiłam dla dziewczynki, kolor jest piękny i wesoły.
Sprzedaję ja teraz na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1030648839

Pozdrawiam

Barbara

ps: przepraszam w poprzednimwątku nie byłam zalogowana

Ja ma kompletną murę 4 w koloże green slice z 2008 roku. Zakupiłam dla dziewczynki, kolor jest piękny i wesoły.
Sprzedaję ja teraz na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1030648839

Pozdrawiam

Basienia

okej czekam na wiadomosc :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w przyszłym tygodniu będę zamawiać murę 3 z tego sklepu

http://www.mytoys.de/Maxi-Cosi-Sportwagen-Mura-3-Roasted-Brown/Jogger/Kinderwagen/KID/de-mt.ba.ca02.07.03/1918709
http://www.mytoys.de/Maxi-Cosi-Kinderwagenaufsatz-fĂźr-Mura-Roasted-Brown/ZubehĂśr/Kinderwagen/KID/de-mt.ba.ca02.07.07.03/1786930

mimo zagranicznej przesyłki (koszt ok 12 euro) wychodzi duuużo taniej :) miły kontakt drogą mailową.

promocyjna cena dotyczy wersji 3 i 4 w kolorach: roasted brown, tango red, fast forward.

więc karollla dam znać jak poszło ;)

http://www.poltradewaletko.pl/kontakt.php
Ja tam trafiłam przez przypadek jak chciałam reklamować folię od Speedi-ego:-)

Powiedzcie mi dziewczyny jak ta gąbka jest przymocowana, bo na moje oko to jest zszyta z tym materiałem na bokach więc jak to wygląda po zdjęciu, jeśli byłaby możliwość pokazania tego na zdjęciu to będę wdzięczna. Jeśli zostają też te kawałki materiału na boczkach to już trzeba by dobrać coś co do reszty pasuje.

No to szkoda bo kolorek super:-)
A budkę i całą resztę możesz kupić w ramach serwisu. Ja się właśnie zastanawiam czy tak nie zrobię. Jeśli trafię jakiś używany w dobrym stanie i za rozsądną cenę to zmienię samą gąbkę i budkę- to wychodzi jakieś 200 zł.
Zaraz poszukam namiarów.

Wszystko można kupić oddzielnie i zbudować swój własny zestaw ale nie wiem jak wygląda sprawa gwarancji bo narazie tylko orientowałam się w cenach.
W sklepie niestety nie kupisz stelaża z samą gondolką tylko w zestawach.

blatka...gdzie można kupić samo siedzisko z budką??

a wózka nie sprzedaję bo czeka na drugą dzidzię ;)
no chyba, ze samą gondolę za parę miesięcy ;)

wow to jestem w szoku bo mi wszyscy mówili że nie ma takiej możliwość :(

Akurat jestem w temacie więc na 100 % można kupić samo siedzisko- kosztuje ok 600 zł, budka ok 100 zł.
Wiper, kolor Twojego wózka jest super, gdybyś chciała sprzedać to jestem chętna:-)

łeeee...to szkoda :(

wiper z tego co ja się dowiadywałam to niestety nie można :( Chciałam kupić teraz stelaż gondolą a spacerówkę później ale niestety spacerówka tylko ze stelarzem a sama gondola osobno.

w starszych modelach budki ten materiał chowa się w taką kieszonkę specjalną :)
ona jest w tym miejscu gdzie napis Maxi Cosi na budce :) to tak gwoli informacji
u mnie materiał nie wisi bo mam poprzypinany i ściągnięty z tyłu, elegancko założony przy tym pręcie do kładzenia siedziska

ale powiem szczerze, ze ta nowa budka bardzo fajna :) mam taki sam patent z tym wyciąganym daszkiem w mojej Inlesinie parasolce

a tak przy okazji...nie wiecie czy można kupić same siedzisko do spacerówki razem z budką??

ja za spacerówkę z 2010 roku płacę 1800 i do tego dokupuję gondolę za 700zł z 2009 roku.

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...