Opinie o wózku MAXI COSI MURA?

Dziewczyy czy któraś z Was jezdzi tym wózeczkiem , potrzebuje jakichś opini od uzytkowniczek :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Opinie o wózku MAXI COSI MURA?

Ja mam 3. Nic nie skrzypi i nie trzeszczy= Mały śpi.
Jest w miarę stabilna, ale trzeba uważać na pochyłych, nierównych powierzchniach.
Pozdr

Hej dziewczyny, ja też chciałabym kupić Mure dla mojej księżniczki ale boję się dwóch rzeczy i stąd moje pytania do was :)
Czy hałas dochodzący z budki spacerówki nie przeszkadza waszym maluchom?
Oraz czy spacerówka Mury 3 jest stabilna i nie przewraca wam się ukochany maluszek w niej? Słyszałam, że jest to często spotykany problem w trójkołowcach.
Pozdrawiam serdecznie szczęśliwe mamusie

W Emmie też mogłam 90 stopni zrobić. Choć nie mierzyłam więc czy co do stopnia 90 to nie wiem ;-)

wnetrza nie prałam...

siedzisko nie jest pod kątem 90 stopni...jest pochylone do tyłu

dokładnie pod kątem 90 stopni to chyba tylko w parasolkach widziałam niektórych-niewygodnie tak jest

Cześć. Jestem użytkowniczką maxi cosi mura 3 od 4 miesięcy. Mam model z 2008 roku. Dla osób które planują zakup mury a mają jeszcze czas radzę zaczekać do końca roku, wtedy mają super promocje. Ja swoją murę kupiłam na allegro w grudniu i za spacerówkę, gondole z dodatkami, śpiworek i fotelik maxi cosi citi zapłaciłam 1850. Zgadzam się też z opinią o amortyzacji mury - jest dość kiepska. Swietna jest gondolka, wielka i mięciutka w środku - moje dziecko ją uwielbia :) No i składanie bajka. Jak się "spłaszczy" gondole to mieści sie ze stelażem i wielkimi zakupami w bagażniku średniej wielkości samochodu.

Do dziewczyn, ktore kupiły wersje z gondolą - czy prałyscie przed pierwszym uzyciem wnętrze gondoli? Ten gąbko-materacyk?

aha i jeszcze miałam zapytać jak to jest w waszych spacerówkach jak macie na maksa na pionowo to siedzisko jest faktycznie po kąztem 90 stopni czy troche pochylone. bo nie wiem czy tak ma być bo u mnie nie jest tak do końca pionowo i troche mi się to nie podoba

Mura ma amortyzacje na tylne koła ale może przez to że mam porównanie dla mnie ta amortyzacja to nie na trudne tereny na miasto ok ;-). Nawet nie chce sobie wyobrazać jak to jest z innymi wózkami które niby mają słabą amortyzację albo jej brak.

i ja w koncu zamowilam mure :)
ma byc u mnie w srode.
bedzie glownie uzytkowana na moich 'wiejskich' drogach i w lesie.
wiec brak amortyzacji mnie zmartwil...
w sklepie jednak nie da sie wszystkiego wypatrzec...

oj gwiazdeczka to nie ma porównania ;-) Jak nie jexdzisz po polach i górkach i lasach to będziesz bardzo zadowolona ;-) z mury

NO to kanka dałaś mi do myślenia. Wypróbuje mój niedługo i sama się przekonam :D Jak narazie wychodzę z założenia, że mura i tak jest o niebo lepszy niz plastikowe chicco czy jakakolwiek parosolka z podwójnymi plastkowymi kolami:D

wiesz samo skrętne koło tu tak nie przeszkadza i możliwość zablokowania jest fajna ;-). Ale on poprostu jest taki twardy i myśle że dla tego tak super się go prowadzi właśnie w mieście na chodnikach i ulicach i takich nierównościach miejskich jak piszesz . Wjazd na chodnik, zjazd z niego rewelka to nie mogę powiedzieć . Ale ja musiałam go też przetestować w trudnych terenach ;-)

nie no, kanka na wertepy tylko wózek bez skrętnych kół

ze skrętnymi nie wiadomo jakie by miał zawieszenie i tak będzie trząsł i trzeszczał

ja tylko czasem jeżdzę po wertepach więc mi nie przeszkadza, częściej poruszam się w miejskiej dżungli ;)

Ma wyjmowany materiał.
Ale niestety musze napisać że wózek nie zaciekawie przeszedł moj test w terenie. Jechałam dzis po polnych drogach i płytach ( to jeszcze nie najgorszy teren po którym jeździłam moją emmą) i masakra. Prowadzi się nawet nieźle i lekko ale dziecko mi tak wytrzęsło że mała się obudziła i nie chciała spać, w emmie to ją tylko tak kołysało. A do tego po tym zaczęlo coś trzeszczeć no nie bardzo mi się to widzi w trzy dniowym wózku za tyle kasy. No ale trudno przy następnym dziecku znowu będzie chyba emma ;-). Jeśli chodzi o chodniki , ulice, manewrowanie to mura jest rewelacja ale na teren nie ma nic innego jak emma moim zdaniem. I jak ktoś nie jeździł emmą a twierdzi że po ciężkim terenie jeździ się jakims wózkiem rewelacyjnie to nie wie o czym mówi . Niech sprubuje emmaljungi. Można o nim powiedzieć że jest brzydki bo to kwestia gustu że ciężki bo to prawda ale lepszej amortyzacji nie ma na świecie. To oczywiście moje zdanie ;-). Ale jeśli ktoś nie potrzebuje bardzo terenowego wózka to mura jest rewelka, stabilna, lekko sie prowadzi, podbija no i moim zdaniem jest ładna ;-)

kolor fakt ladny- bardzo zywy
material budki wyglada inaczej niz na zdjeciach w necie. wydawalo sie, ze jest bardziej sztywny i grubszy.
A czy twoja budka ma wyjmowany material dodatkowy z tylnej kieszonki?

wiesz co wpier oni chyba mają coś zamieszane z tymi budkami i pięć tysięcy ich wersji bo mi też się wydaje że tylko brakiem okienek się różni ;-). Ale w sklepie ta czarna miała chyba inny materiał już teraz nie pamiętam. Niech dziewczyny które teraz będa w mama i ja niech się przyjzą dokładnie bo ja też zgłupiałam ;-). Ale kolor jest nowy no i ten brak okienek po bokach też niby ;-)

hmm...tak na pierwszy rzut oka to ta budka różni się tylko tym że nie ma okienek...nie wiem jak w obsłudze ale reszta wygląda dokłądnie tak samo ;)

a kolorek świetny :)

A to moja mura3 i obiecane zdjęcia ;-)

image

image

image

image

image

Ja akurat lubie takie klasyczne wózki zwłaszcza głęboki a kolorki to mi się bodobają takie nie razace może szaro bure. z reszta chciałam czarny wózek ;-). Ale akurat wygląd w moim przypadku nie jest najważniejszy choc owszem nie powiem że jest nieważny ;-)

kanka wszyscy chwalą emmaljungę, a dla mnie ten wózeczek ma jedną zasadniczą wadę - jest brzydki :P Strasznie mi się nie podoba :P i kolorki ma dość paskudne zazwyczaj :P Wolę Maxi Cosi.

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...