Opłatek

Witam,

Miałam dziś możliwość zakupić opłatek wigilijny u pana kościelnego, który zapukał do moich drzwi. Mieszkam na Chełmie od zaledwie 4 miesięcy i nie wiedziałam, że panują tu zwyczaje, że: "za opłatek dajemy co łaska, ALE NIE MNIEJ NIŻ 10ZŁ". Czy jest to normą? Czuję się lekko zniesmaczona takim postępowaniem oraz co więcej zniechęcona by zastąpić moją dotychczasową parafię parafią św. Urszuli Ledóchowskiej.

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Opłatek

radzę nie zmieniać parafii, ta na Chełmie to jakaś porażka...ja nie kupuję opłatka od tego Pana.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja ostatnio nie miałam kasy i co łaska wyskrobałam 5zł w portfelu i dałam i nie usłyszałam że za mało. Raczej nie zbiednieją z tego powodu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas ten Pan zostawił opłatek bez pieniędzy, ale pouczył męża, że w niedzielę należy wrzucić co nieco na tacę....

parafia Leduchowskiej - tam dopiero zdzierają z ludzi,proboszcz bogaci się na biednych.W mojej Parafi Św.Teresy Benedykty od krzyża naprawdę jest co laska nie masz,nic się nie dzieje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

eee przesadzasz jak bys nic nie dała to tez by opłatek z tej parafi zostawił
takie legendy miejskie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja naleze do parafii na starym chełmie i opłatek kupuje w kościele , tu faktycznie jest co łaska

bea a gdzie idziesz po ten opłatek ,tam z boku , gdzie księża i ministranci się przebierają bo nigdy nie kupowałam w kościele i nie wiem a to też moja parafia .

Inne tematy z forum

Galeria Chełm (3 odpowiedzi)

Czy to potwierdzone że galeria Chełm działa tylko do 31.12?

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (8 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...