Opłaty - proszę o pomoc

Witam wszystkich.
Planujemy kupić mieszkanie na 3cim piętrze w bloku na ulicy Storczykowej. Właściciel informował nas, że opłaty są bardzo małe bo około 140 zł za czynsz + około 200 za gaz - jak to u Was wychodzi przy normalnym użytkowaniu ?
Czy w okolicy są do wynajęcia jakieś garaże ? - i w jakiej cenie ewentualnie ?

Dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Opłaty - proszę o pomoc

mam 50 m2, płacę 160 zł do administracji i ok 200 zł latem a 400 zimą innych opłat typu gaz prąd i woda. 2 osoby dorosłe.

z prądem tak tanio ? ładnie

co do garażu to mogę sprzedać miejsce w hali garażowej Storczykowa 24.

co do hali garażowej to mam lekkie obawy ponieważ chciałbym trzymać motocykl. A jaka cena ?

mieszkamy w tych budynkach na poddaszu. Opłaty czynsz okolo 150 zl z woda, ogrzanie wody gazem latem okolo 60 zł, zimą ogrzanie wody oraz mieszkania okolo 350 przy okolo 21 stopniach w mieszkaniu(jezeli na dworze nie ma minusowych temperatur to mniej:))

zapłaciłem 24 000, ale jak kupowałem mieszkanie

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-sprzedam/mieszkanie-gdansk-ogl7752729.html chodzi dokładnie o to mieszkanie. Niepokoi nas również to, że w drzwiach balkonowych góra się domyka, a w dole pojawia się szczelina około 1cm i na prawej ścianie w odległości do około metra widać jakby zacieki, prawdopodobnie coś jest z tarasem nie tak. Powiedzcie - czy cena jest w miarę atrakcyjna ? co sądzicie o tym mieszkaniu? na co zwrócić uwagę przy ponownym oglądaniu ? Dziękuję wszystkim.

cena nie jest zła. Sporo też kosztuje wyposażenie, a jeśli chcesz wejść i mieszkać to kaska zostaje w kieszeni. Wiadomo z czasem można coś zmienić. Nowe w Hossie na wiszących ogrodach 55 m2 z miejscem w hali grażowej w 2011 płaciłem ok. 280.000. 7 piętro,winda i w nowej technologii, super ciepłe, niskie opłaty. Nie robię tu nikomu reklamy bo sam mieszkam przy ul. Storczykowej i jest ok. Koleżanka sprzedaje przy Storczykowej ok. 40 m2 za 220.000zł (jeden mały pokój i drugi z aneksem, klikta). Na co zwrócić uwagę? Na ostatnim poziomie zawsze może być coś z dachem, sprawdzić izolację i okna przede wszystkim bo to spory wydatek w razie koniecznej wymiany. Za te drzwi spróbuj coś wytargować, możesz sugerwoać, że są do wymiany ;-)))Podpytaj skąd ten zaciek. Trochę słabo, że przez pośrednika, zapewne prowizja spora jak zawsze i z tego co wiem w Gdańsku nie chcą negocjować prowizji. Powodzenia przy oględzinach.

ogólnie utargowałem do 270. A codo wyposażenia to właśnie o to chodzi , że żeby zamieszkać tutaj to nie trzeba jakoś specjalnie dużo - myśle, że z 10 tyś i w miarę będzie ok po taniości . No niestety przez pośrednika, szkoda ale nigdzie nie znalazłem nr do właściciela , żeby obejść to i może zjechać jeszcze z 10. Może ktoś z Was zna sprzedającego ? Mieszkał tam ponoć od początku, a osiedle nie jest duże?

To całkiem nieźle utargowałeś ;-) Mieszkam w innym bloku, a właściciel się wyniósł jakieś dwa lata temu, nie wiem dokąd. Niestety, pewnie skoro zgłosił do biura to musiał podpisać coś w rodzaju "lojalki", więc i tak nie sprzeda poza biurem. Może popytaj sąsiadów w klatce o byłego właściciela....

Miło mi będziemy sąsiadami ;) a opłaty nie są za wielkie , te drzwi to kwestia regulacji ale możliwość grzyba w tych mieszkaniach jest dość spora ....

no grzyb niestety to najgorsza rzecz w tych mieszkaniach, myślę, że to z powodu słabej izolacji. Jest na szczęście na to rada - uporałam się bez żadnych żrących środków, gdyż wszystkie ogniska grzyba dokładnie umyłam octem i mam spokój. Ja teraz wynajmuję tu mieszkanie, zastanawiałam się czy nie kupić na tym osiedlu czegoś własnego, ale jest zbyt dużo aspektów na "nie", np. ściany tak cienkie, że budzę się jak sąsiad myje kibel, jak dzwoni mu budzik czy rozmawia na gadu-gadu, jak dla mnie tragedia.

No pewnie , dlatego też nawet fajnie , że ten drugi poziom jest mieszkania bo chociaż od dołu nikt nie hałasuje, a na górze można zrobić sypialnie. A co do grzyba to właśnie wydaje mi się , że coś może być od tarasu, jakaś zła izolacja - powiedzcie : jest możliwość żeby to poszło jakoś z funduszu remontowego , czy za bardzo nie ma takiej opcji ? , może by ktoś się trochę barziej znał od nas i chciał nam pomóc przy inspeckji tego mieszkania ? :) Ogólnie fajnie , że można się wiele tutaj dowiedzieć :)

Zapytaj szefa wspólnoty mieszkaniowej co i jak ale remont z funduszu odpada a szef mieszka w lokalu 5 w klatce 16

i jak Waszka? Będziemy sąsiadami, czy nie ?;-)

Inne tematy z forum

W co inwestować w XXI wieku? (25 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...