Re: Opony zimowe klasy Dębicy
Z moich doświadczeń z Oponami zimowymi:
- debica frigo directional ( model 1 - bieżnik jodełka ) - super na snieg błoto i lod, bezkonkurencyjne wrecz i to nawet po dwoch trzech sezonach!! niestety na suchym malo stabilna, na mokrym tez słaba.
- frigo 2 - niestety straciła parametry jezeli chodzi o snieg ale nadal dobra, lepiej sie sprawuje w pozostałych warunkach bo twardsza
- dunlop winter sport m3 - na sniegu i lodzie przy ruszaniu dość dobra, gorsza zdecydowanie od frigo 1, ale jezeli chodzi o stabilnosc jazdy w pozostałych warunkach czy to na mokry czy tez suchym jak na zimowke super!! - bardziej uniwerslana
- goodyear model tegoroczny - bardzo uniwersalna, mam w aucie służbowym, na sniegu o dziwo tez dość dobra
- kelly (chinskie ) - balem sie na tym jezdzic jednak o dziwo na blocie i sniegu nie byly najgorsze dosc ladnie sie wgryzały choc na tych oponach jakos tak dziwnie auto pływa bardzo niepewne prowadzenie do tego, w innych warunkach nie mialem okazji wyprobowac
Ja bym Wam radził tak jezeli mieszkacie poza miastem i liczy sie trakcja w trudnym terenie tu njalepsze sa biezniki "klockowe" jak np: frigo, frigo 2 a jezeli do miasta to cos bardziej uniwersalnego z uznanych marek.
Ja uwazam ze w kopny snieg czy tez lód Frigo jedynka czyli tzw jodełka jest nie do pobicia !! i takie opony nastepne kupie bo o dziwo pomimo frigo 2 ten model nadal produkują
0
0