Opowieść Wigilijna

Temat dostępny też na forum: Opowieść Wigilijna
Opinie do spektaklu: Opowieść Wigilijna.
Opowieść wigilijna

"Opowieść wigilijna", to adaptacja jednego z najsłynniejszych dzieł Charlesa Dickensa. Jest to prawdziwie teatralne wydarzenie z morałem, opowiadające o magii Świąt Bożego Narodzenia powstało w 1843 roku i od tego czasu doczekało się niezliczonej ilości adaptacji scenicznych, filmowych i muzycznych.

Opowieść o starym, zgorzkniałym kupcu, Ebenezerze Scrooge'u, który pewnej ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nowa scena

W końcu fajny i na czasie spektakl dla dzieci brawo
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

e dla dzieci nawet ja się bardzo chętnie wybiorę a dzieckiem już nie jestem : )))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opowieść wigilijna

Spektakl klasyk,w idealnym terminie,trzeba się wybrać z dzieciakami
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

widziałam

Widziałam spektakl w Elblągu. Cudownie wprowadza w przedświąteczny klimat. Polecam bardzo.

Opowieść wigilijna

Słyszłam że przedstawienie świetne,warto być z dzieciakami
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opowieść wigilijna

Ale fajnie idziemy,to klasyka świąteczna

gdzie można kupić bilety ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bilety

Bilety można zakupić w kasie Sceny Teatralnej Kontakt ul. Rajska 6 pok nr 1 budynek NOT od 10 - 18.00 i w Agencji Kontakt Plac Dwóch Miast 1 przy ERGO ARENIE od pn - pt w godz. 8.00 - 16.00
tel. 58 321 82 83
i 58 554 83 13
zapraszamy
Organizator
Agencja Kontakt
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

opowieśc wigilijna

widziałam piękne przedstawienie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opowieść wigilijna

Byłam dzisiaj rzeczywiście przedstawienie świetne, prawdziwy teatr
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

4-latki wśród publiczności

Spektakl faktycznie ciekawy, nie rewelacyjny, ale obejrzeć można. Gorzej z wyobraźnią niektórych pań nauczycielek, które rezerwują bilety dla grup przedszkolnych. Nie dość, że tematyka dość "ciężka", w końcu to mroczny Dickens, to jeszcze trzeba wysiedzieć bite dwie godziny na widowni. Dla 4-5-latków to dość karkołomne zadanie. W efekcie nieco starsi widzowie (np. gimnazjaliści) są notorycznie rozpraszani przez tych najmłodszych. Organizator powinien brać pod uwagę tego typu sytuacje i wprowadzić dolną granicę wieku, imo 12 lat. No ale kasa jest widocznie ważniejsza niż szacunek dla widza.
PS: na sali ziąb okrutny - nie warto zostawiać kurtki w szatni!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

brawo

Pięknie zagrana sztuka, bardzo podobała mi się scenografia i sposób jej zmiany. Sztuka wzrusza, czasem bawi i jest dość przerażająca momentami. Zdecydowanie dla dzieci od 7 lat w górę. A na sali i korytarzach faktycznie chłodno.
Zgadzam się też z opinią, że przedstawienie wprowadza w atmosferę świąteczną i warto zatrzymać się w tym całym pośpiechu i pomyśleć, co tak na prawdę w Świętach jest najważniejsze.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetne przedstawienie

Byłam na przedstawieniu z grupą szkolną. Dzieci były zachwycone. Rzeczywiście, czasami na scenie bywało strasznie :)
Jeden minus, ale nie dotyczący samego przedstawienia, to to, ze na sali było na prawdę zimno! Dobrze, że dzieciaki się nie pochorowały...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super!!!

Byłem z 10-cio letnim synkiem i bardzo nam się podobało. Opowieść widzieliśmy chyba we wszystkich możliwych wersjach ale i tak było ciekawie. Co do zimna to bez przesady, no chyba że na sali panowały mikroklimaty, siedziałem na środku, jestem zmarźlak, a byłem w krótkim rękawku. Na pewno będę na Romie i Julianie, a scenę NOT-u jak najbardziej polecam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

grypa gwarantowana

nieogrzewana sala - żenująca nieodpowiedzialność, ale wiadomo dziecko wytrzyma. Jak widac nawet dobrze zapowiadajacy sie teatr potrafią popsuć amatorzy z firmy KONTAKT.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

POLECAM

Jako ze opinie innych sklonily mnie do pojscia na przedstawienie, tak chcialabym dodac i swoja, gdyz jak wiadomo tych co pisza dobrze i chwala jest zawsze zdecydowanie mniej, niz tych co krytykuja.
Wszystko co mozna o przedstawieniu napisac generalnie zostalo juz napisane, pozostaje mi podpisac sie pod wszystkimi stwierdzeniami - ze rewelacyjnie wprowadza w swiateczny nastroj i dociera zarowno do tych najmlodszych, jak i porusza tych starszych.
I pomimo tego zimna panujacego na sali (ktore zakladam, ze raczej wynika ze specyfiki komunistycznego budynku, niz niedopatrzenia organizatora) o ktorym wspomnial ktos wyzej, nie mialo sie ochoty tak szybko z niej wychodzic.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Anatomia Ciszy (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Anatomia Ciszy . Spektakl "Anatomia ciszy" to głęboka eksploracja...

Ciemności kryją ziemię (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Ciemności kryją ziemię . CIEMNOŚCI KRYJĄ ZIEMIĘ Na podstawie powieści...

Nieczułość (21 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Nieczułość . "NIECZUŁOŚĆ" na podstawie powieści Martyny Bundy W Dziewczej...