Osiedle Familijne

Witam przyszłych sąsiadów ;)
Czy są tu tacy, co zakupili dom/mieszkanie na nowym osiedlu Siódmego Nieba?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 32

Re: Osiedle Familijne

Polecam maść na ból d*py :P
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pomijając całokształt najbardziej bawi mnie hasło reklamowe że te kurniki są "bezczynszowe". nigdy nie mieszkałem w bloku, ale zdaje sobie sprawę że czynsz idzie na utrzymanie części wspólnych nieruchomości wywóz smieci czy inna ochronę. Ale na siódmym piekle w związku z tym że macie te budynki bezczynszowe to wywóz śmieci utrzymanie drogi dojazdowej oraz fundusz remontowy macie dożywotnio gratis od dewelopera. Pozdrawiam
P.s. Jak już spłacicie kredyt to "dom" przez was zakupiony będzie nowy w stanie idealnym, ponieważ wybudowano go z trwałych najwyższej klasy materiałów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Po pierwsze jak z codziennymi dojazdami? Sznur aut czy jakos sie jedzie zeby np. Dojechac na 8 do wrzeszcza?

Jaki sa kosztu utrzymania takiego domu? dwoje dorosłych i dwoje malych dzieci, czy kosztu ogrzewania nas nie zjedza? Mam wrażenie ze porywamy się troche z motyka na ksiezyc ... stać nas na kupono, ale czy damy rade to utrzymac... interesuje mnie najbardziej jakie sa metody ogrzewania( jakieś podlogowe/ kominek/ gazowe/elektryczne?), rozumiem ze na ciepla wode jest piec?

Otrzymałam juz dobre rady, ze musze się liczyc ze 2-3 tys w okresie grzewczym to standard ..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jakie macie pytania / wątpliwości? Pytajcie :) może uda mi się coś Wam podpowiedzieć . pozdrawiam

Czy jest tu właściciel domu komfortowego ? Zastanawiamy sie z mezem nad zakupem, ale mamy duzo watpliwosci i pytań :/ czy ktos pomoże ?

Podobno wszystkim zawsze tak mówili, że szybciej szybciej a wychodziło i tak na styk. Prace poszły fest szybko ale odbiory się ociągną jak znam życie, ja się nastawiam na lipiec a jak będzie wcześniej to nie będę płakał :)

Pozdro dla 43 :)

Słyszałem ze będzie oddane szybciej dlatego pytałem, tez bylem kilka dni temu i zostały do zrobienia tarasy, ogrodzenie i tuje jak to deweloper sadzi :)

Pewnie tak jak w umowie - lipiec.

Byłem ostatnio na kontrolingu to kostkę kładli, prace pewnie zakończyli by do końca maja ale później odbiory itp. Też nie mogę się doczekać ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przy okazji czy ktoś ma albo wie kiedy będzie odbiór 43?

Czy ktoś już ma odbiór 33?

A co robili :D ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ooooo dzisiaj było słychać sąsiadów :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W sumie to różnie można mieszkanie wykończyć, niektórzy kładą panele na piankę 1mm i to strasznie stuka a po ułożeniu na podkładach ekologicznych jest całkiem inaczej. Schody to słychać bo to deski na betonie. Myślę, że gorzej nie jest jak w bloku, chociaż słychać z 2 stron a nie z 4 albo i 5 :)

Nie nie, tej ok 130m2

Ale w tej szeregówce 65m2 mieszkasz?

Mieszkam w szeregowce juz od roku i co do dzwiekow to fakt sporo slychac. Z zewnatrz jak ktos chodzi czy samoloty to standard. Ssiadow zza sciany tez np jak chodza po schodach.

Jak sąsiedzi są grzeczni to nic nie słychać :)
A tak poważnie my mamy mieszkanie parterowe i jest cisza i spokój. Czasami tylko słyszymy sąsiadkę z góry jak biega w szpilkach :)
No i po przekątnej z góry czasami dzieciaki się wydzierają ale to idzie wytrzymać bo nie trwa to długo :)

Poważnie? Aż tak? A domki wykończone,czy jeszcze echo w nich hula?

Sytuacja w domkach 65 m2 wyglada źle już bardzo źle.
W łazience słychać prawie każdy ruch sąsiada ...
Niestety w innych pomieszczeniach nie jest dużo lepiej !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dokładnie to chciałam przeczytać :)

Inne tematy z forum

Internet LTE (58 odpowiedzi)

Witam. Czy ktoś tutaj obecnych używa internetu LTE od Play albo Cyfrowego Polsatu i mógłby się...

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (11 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...

Nowy proboszcz (11 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...