Osiedle Familijne

Witam przyszłych sąsiadów ;)
Czy są tu tacy, co zakupili dom/mieszkanie na nowym osiedlu Siódmego Nieba?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 32

Re: ODBIOR BUDYNKU 32

W moim segmencie też tak jest niestety. Nie wiem na ile wynika to z faktu, że do instalacji gazowej musi być dostęp, a na ile z faktu, że robili to po zakończeniu wszystkich innych prac...
W pomieszczeniu gospodarczym nam te rury nie przeszkadzają, a obok tarasu jakoś ładnie się może zabuduje...:-) Mimo wszystko podpisaliśmy odbiór i już tam mieszkamy:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mostki termiczne pod drzwiami

To tak jak my, ale doradzam zróbcie Państwo termowizję przed odbiorem. Jakby każdy przy odbiorze robił to badanie to napewno Deweloper przy każdym kolejnym wstawianiu okien przypilnowałby wykonawcę żeby nie było mostków termicznych. pozdrowienia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MOSTKI TERMICZNE POD DRZWIAMI

Witam
Poproszę o kontakt celem wymiany uwag. Czekam na szereg 33.

Re: mostki termiczne pod drzwiami

A czy w jakikolwiek sposób kontrolowaliście pracę dewelopera?
Jakiś niezależny doradca, nadzorca budowlany lub coś w ten deseń?
Ja mam odbiór szeregu pod koniec tego roku i już od samego początku na budowie zjawiam się z własnym niezależnym nadzorcą, który szczegółowo sprawdza jakość wykonania oraz to czy wszystko jest zgodnie z projektem wykonawczym - jak na razie nie ma dramatu.
Robię to na własny koszt, ale przecież domu nie buduje się na rok tylko na wiele, więc myślę, że inwestycja warta zachodu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też byłam kilka razy w tygodniu. Wiele rzeczy udało się poprawić na bieżąco. Niestety nie ustrzeglismy się błedów ze strony budowlańców. I niestety tak poważnych.

Ciekawe skąd takie informacje, że wszystkie mieszkania i domy są do poprawki??
My jakoś nie mamy z tym problemu, u Nas jest ok. Żadnych odchodzących kafli, a rachunki za ogrzewanie mamy mniejsze niż zeszłej zimy ale to pewnie przez to, że zimy praktycznie nie ma.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jaki koszt pomiaru termowizyjnego?

My mamy o tyle szczęścia , że byliśmy na budowie sto razy dziennie bo mieszkamy 30 metrów od starego miejsca zamieszkania i widzieliśmy co się dzieję i na czas (na swój własny koszt i swoimi rękami ) zrobiliśmy to co powinno być zrobione przez dewelopka.

i co dalej z tym zrobisz? co na to deweloper?

My sprawdzilismy termowizją cały dom i mamy mostki termiczne wokół wszytskich !!! okien, drzwi wejściowych i bramy garażowej. Mostki na strychu, między strychem a pietrem...długo by wyliczać :( Doradzam wszystkim odbierajacym bardzo dokładne sprawdzenie WSZYSTKIEGO!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

MOSTKI TERMICZNE POD DRZWIAMI

Deweloper 7 niebo na naszym domu zastosował cegłe pod drzwiami wejściowymi zamiast steroduru lub innego materiału. W okresie zimowym występuje pod drzwiami wejściowymi oraz tarasowymi mostek termiczny. W naszym domu oraz sąsiadów odchodzą kafelki w przedpokoju przy drzwiach gdy dobrze przymrozi. Fuszerka jakich mało ! Rachunki i kilka dziesiąt złoty większe za ogrzewanie ! Niby deweloper z wieloletnim stażem ale popełnia elementarne błędy budowlane. Dlatego odradzamy ! A wam radzę obejrzec przy odbiorze co macie pod drzwiami. Mi wiadomo że wszystkie domu oraz mieszkania sa do poprawki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No pytanie czy macie tak u siebie?? Czy podpisaliście już odbiór lokalu...

Nienormalne, a co?

Witam,
Czy dla odbierających budynek 32 normalne jest , że instalacja gazowa sąsiada "biegnie" przez pomieszczenie gospodarcze na parterze? oraz czy to normalne, że zawory do gazu są od strony ogródka (2 zawory-> Wasze i sąsiada z góry??)

nie jestes w stanie sprawdzic wszystkiego:) wiekszosc wychodzi w trakcie :)

Niebawem odbieramy, bierzmy do tego inspektora budowlanego. Co Państwa zaniepokoiło ?

Re: Osiedle Familijne

Napisałam do Ciebie email, odpisz proszę w wolnej chwili :)

Tak, stoją :) nasze zmiany są głównie wykończeniowe i to już ostatnia chwila żebyśmy je zgłosili! ale chętnie dowiem się drugiego punktu widzenia, może na tą ostatnią chwilę pojawi się jeszcze jakiś super pomysł - kilka swoich mamy, więc chętnie się nimi wymienię z przyszłymi sąsiadami :) mykmyku@wp.pl :)

Głównie ścianki, kontakty itd, ale również kilka rzeczy "nietypowych" o których mało kto myśli (ogólnie nad koncepcją zmian siedzieliśmy już od maja) Dodaliśmy również kilka elementów z listy prac dodatkowych. Zmiany oczywiście tylko wewnętrzne, bowiem zewnętrznych nie można wprowadzać - przynajmniej na tym etapie :) Jak chcesz kilka pomysłów i rozwiązań które my wprowadziliśmy (a nie o wszystkim się od razu myśli) to podaj adres email, może akurat coś Ci podpasuje.
My mieliśmy deadline na zmiany do końca września, w szoku jestem, że ktoś nie, zwłaszcza, że większość parterów już stoi - jeśli nawet nie wszystkie.

Witam!

Mam prosbe...jesli jest ktos czekajacy lub odbierajacy mieszkanie w budynku 32 to prosze o kontakt...jestem pare dni przed odbiorem i zaniepokoilo mnie kilka spraw..

Lusac@wp.pl

pozdrawiam

Inne tematy z forum

Panie z działu mięsnego Max & Xavier (74 odpowiedzi)

Fajnie, że tam sobie umilacie czas żarcikami, kabaretami, super, gratuluję śmieszkowania,...

Nowy proboszcz (11 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...

Komisariat Policji w Żukowie zamknięty (47 odpowiedzi)

czy ktoś wie co się stało? likwidują taki dyży komidariat???