Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja też uważam że jest to super rozwiązanie i jak ma coś się stać z elewacja to nie przez rolety ale zapis w umowie mówi wprost jakakolwiek ingerencja w elewacje skutkuje utrata gwarancji
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rolety są na oknie nie na elewacji na budynku a poza tym wiele osób by uniknąć włamań na parterze musi mieć rolety... Kradzieże się zdazaja a rolety zminimalizować to nie będę zasłony mieć ale pomyślę nad roletami wewnętrznymi tylko
Choć widziałam ostatnio jak montowane ludzie na parteraxh rolety
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rolety zewnętrzne oczywiście można mieć ale elewacja w tym momencie traci gwarancję więc jak pojawi sie pęknięcie na rysie a budynek pracuje jeszcze więc pojawić się może to polnord umywa rączki a jak polnord umywa to usterkę naprawia wspólnota a wspólnota rachunek może śmiało wystawić na osobę posiadająca taka rolete a dowodzenie w sądzie że ta rysa to nie przez rolete to już będzie w gestii posiadacza takich rolet powołanie biegłego również. Odsyłam do umowy deweloperskiej bo u notariusza chyba nie którzy przysneli przy tym punkcie. Także drodzy sąsiedzi gwarancję na elewacje już straciliśmy
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Serio?

Czy Wy wszyscy tutaj naprawdę wierzycie w to, że każdy mieszkaniec wchodzi na to forum i wszystko czyta?
Przez internet nie rozwiążecie każdego sąsiedzkiego problemu.
Nie ma w klatkach jakichś tablic ogłoszeniowych? Albo, czy nie możecie nakleić kartki na drzwiach wejściowych tak, by każdy przeczytał? Raczej będzie większa szansa, że traficie ze swoimi problemami do konkretnych osób.
Przykro czytać, co tu się dzieje...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Matko jak niektórzy bzdury wypisują... Śmiać się chce też mam parter i czytałam regulamin i o balkonach widziałam itp ale o roletami jakoś nie może przeoczyłem napiszcie jakie muszą mieć rolety kolor
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie, jestem tego samego zdania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Czytając wszystkie posty nasuwa się jedna myśl ! Ileż tu jest mowy nienawiści
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Czytając wszystkie posty nasuwa się jedna myśl ! Ileż tu jest mowy nienawiści
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Monika
2019-04-29 22:06:50
To idź i powiedz to temu sąsiadowi, ze zniszczył Ci balkon, albo daj mu za to w pysk, ewentualnie pozostaje Ci administracja czy sąd. A d**ili nie wyplewisz mimo tego, ze będziesz rozglaszac swoje boleści na forach, bo zazwyczaj taki d**il ma to w poważaniu, tak samo jak ten regulamin. Ale niestety- jedyne wyjście to własna działka w Baninie.
Nie jestem rycerzem na białym koniu, mieszkam tu, przestrzegam wspólnych zasad i zgłaszam naruszenia, a porządkiem zajmuje się administracja a nie ludzie mają sobie dawać w pysk, to nie komuna.
Czyli dokładnie to co może i powinien robić mieszkaniec żeby nam się dobrze żyło i tyle

Odnośnie boleśni na forum to przykro mi ale twój poprzedni post należy chyba do rekordowych tutaj pod tym względem ;-)
PS. Nawet działka w baninie ma sąsiadów :D
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

To idź i powiedz to temu sąsiadowi, ze zniszczył Ci balkon, albo daj mu za to w pysk, ewentualnie pozostaje Ci administracja czy sąd. A d**ili nie wyplewisz mimo tego, ze będziesz rozglaszac swoje boleści na forach, bo zazwyczaj taki d**il ma to w poważaniu, tak samo jak ten regulamin. Ale niestety- jedyne wyjście to własna działka w Baninie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Monika
2019-04-29 20:35:40
Boże... Czytam i nie wierze. A Każdy anonimowy. Uspokojcie emocje, będziecie sąsiadami przez minimum te zasr*ne 30 lat, wiec po co ten jad. Zgadzam się z regulaminem, po coś on jest, ale niech każdy kieruje się swoim rozsądkiem i spojrzy sam na siebie, a nie zaglada sąsiadom do ogródka. Jest syf, bo Wasi/Nasi pracownicy, którzy przynajmniej jeszcze pół roku będą wykańczać mieszkania nie przejmują się takimi rzeczami jak wyrzucenie peta za okno, czy rzucenie puszki po piwie do czyjegoś ogródka, nie mówiąc już o fruwających kartonach po całym osiedlu i tutaj wspolczuje wlascicielom ogródków, ale wątpię, ze sam właściciel któregokolwiek mieszkania umyślnie rzuca śmieci, czy dewastuje klatki... Co do rolet, pomimo regulaminu, to również uważam, ze jest tu niepotrzebny wrzask, tak bardzo komuś one przeszkadzają? można również spierać się o to, ze jedni maja zielone żaluzje a drudzy niebieskie, no bo przecież wiocha ze tak kolorowo... Dajcie spokój. Chciał nie chciał zamieszkacie na osiedlu, które będzie liczyło setki osób, wiec świata nie zbawicie swoimi żalami, bo i tak zawsze znajdzie się jakiś „d**il”, ktory złamie regulamin. Wiec jeśli to tak mocno spędza Wam sen z powiek to pozostaje tylko życzyć wygranej w totka i wybudowania domu w lesie lub nad jeziorem, z dala od człowieczeństwa. I problem z głowy. Myśle, ze jeszcze trochę czasu upłynie zanim zaczniemy mieszkać tu „normalnie”, a jestem jedna z pierwszych zamieszkałych tu osób, tez mam dość ciągłego wiercenia, pukania, stukania, przejeżdżającego ciężkiego sprzętu, ale niestety liczyłam się z tym... Niedziela dzień święty, oczywiście, ale na pewno urządzają się tu również osoby, których nie stać na ekipę remontowa 7-15/5 dni w tygodniu i niestety własnymi siłami remontują swoje mieszkania w weekendy czy po godzinach swojej pracy. Bądźmy ludźmi... Nie dajmy się zwariować, szanujmy się, jak i swoje ogródki i ten nieszczęsny balkon z ta zakazana bujaczka, bo niedługo będziecie rzucać do siebie nożami i pluć sobie w twarze na klatkach.
Dużo pisania a nic z tego nie wynika, szacunek, zdrowy rozsądek ble ble ble, a jak później będzie problem przez utratę gwarancji na balkon to powiesz sąsiadowi, żeby się nie przejmował przecież się szanujemy?

To przykład i takich problematycznych sytuacji może być multum, właśnie od tego są proste zasady i regulaminy a szacunek do sąsiadów przejawia się tym, że się szanuje wspólne dobro i zasady a nie wypisuje dyrdymały i dyskutuje co można przestrzegać a co nie.

Z hałasem to oczywiste, że wszyscy by chcieli już ciszę i spokój ale wiadomo, że remonty trzeba dokończyć. Z tym, że nie trzeba tego robić o 6 rano i tyle.

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Trochę rozpisane popieram rolety może nie będę mieć ich zewnętrznych a do wewnętrznych nikt mi nie zabroni mieć akie chce :) zobaczymy bo daleko jeszcze mnie najmocniej głębi te miejsce postojowe własne wykupione jak już będzie wspólnota coś z tym trzeba zrobić żeby nikt oczy nie stawał a zapewne są to głównie budowlańcy z kolejnego etapu. Dzis musiałam niestety targac z samochodu kawał drogi materiały bo ktoś uznał że nr... Jest niczyj i sobie stanie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

montaz rolet antywlamaniowych na elewacji to utrata gwarancji na elewacje na caly blok. montaz rolet na oknie to utrata gwarancji na to okno.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

W 3miescie...jezeli kafelkarz jest miejscowy to 4-8tys.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Boże... Czytam i nie wierze. A Każdy anonimowy. Uspokojcie emocje, będziecie sąsiadami przez minimum te zasr*ne 30 lat, wiec po co ten jad. Zgadzam się z regulaminem, po coś on jest, ale niech każdy kieruje się swoim rozsądkiem i spojrzy sam na siebie, a nie zaglada sąsiadom do ogródka. Jest syf, bo Wasi/Nasi pracownicy, którzy przynajmniej jeszcze pół roku będą wykańczać mieszkania nie przejmują się takimi rzeczami jak wyrzucenie peta za okno, czy rzucenie puszki po piwie do czyjegoś ogródka, nie mówiąc już o fruwających kartonach po całym osiedlu i tutaj wspolczuje wlascicielom ogródków, ale wątpię, ze sam właściciel któregokolwiek mieszkania umyślnie rzuca śmieci, czy dewastuje klatki... Co do rolet, pomimo regulaminu, to również uważam, ze jest tu niepotrzebny wrzask, tak bardzo komuś one przeszkadzają? można również spierać się o to, ze jedni maja zielone żaluzje a drudzy niebieskie, no bo przecież wiocha ze tak kolorowo... Dajcie spokój. Chciał nie chciał zamieszkacie na osiedlu, które będzie liczyło setki osób, wiec świata nie zbawicie swoimi żalami, bo i tak zawsze znajdzie się jakiś „d**il”, ktory złamie regulamin. Wiec jeśli to tak mocno spędza Wam sen z powiek to pozostaje tylko życzyć wygranej w totka i wybudowania domu w lesie lub nad jeziorem, z dala od człowieczeństwa. I problem z głowy. Myśle, ze jeszcze trochę czasu upłynie zanim zaczniemy mieszkać tu „normalnie”, a jestem jedna z pierwszych zamieszkałych tu osób, tez mam dość ciągłego wiercenia, pukania, stukania, przejeżdżającego ciężkiego sprzętu, ale niestety liczyłam się z tym... Niedziela dzień święty, oczywiście, ale na pewno urządzają się tu również osoby, których nie stać na ekipę remontowa 7-15/5 dni w tygodniu i niestety własnymi siłami remontują swoje mieszkania w weekendy czy po godzinach swojej pracy. Bądźmy ludźmi... Nie dajmy się zwariować, szanujmy się, jak i swoje ogródki i ten nieszczęsny balkon z ta zakazana bujaczka, bo niedługo będziecie rzucać do siebie nożami i pluć sobie w twarze na klatkach.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Z tego co ja pytałem w dół i wylewka w podlodze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie popieracie czyli można stawać gdzie się chce i rzucać co się chce do ogródków.. Powodzenia myślałem że są tu poważni ludzie z nie śmieciarze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

To przestrzegajcie ws, ystkie go miejsc postojowych i zasmiecania tez
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

2019-04-29 15:58:33
To co 8nnego rolety można zdjąć na innych osiedlach każdy ma rolety jakie chce
Ale ty nie jestes w przedszkolu. Wiesz na jakim osiedlu mieszkasz i czyj regulamin tu obowiazuje? Badzmy powazni...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przestańcie zostawiać czyjeś miejsca w końcu!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2174 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....