Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

To co 8nnego rolety można zdjąć na innych osiedlach każdy ma rolety jakie chce
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

2019-04-29 14:23:51
Moje okno co za różnica jaki kolor rolet nie będę szukać specjalnie w takim kolorze jaki ktoś chce co ze będzie widać jaki kolor to będę mieć wew rolety swojego koloru i też będzie je widać
Ściany zewnętrzne też sobie pomalujesz bo "twoje"?

Włącz myślenie, idzie zgłoszenie do administracji.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Balkon to część wspólna z wyłącznością użytkowania...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moje okno co za różnica jaki kolor rolet nie będę szukać specjalnie w takim kolorze jaki ktoś chce co ze będzie widać jaki kolor to będę mieć wew rolety swojego koloru i też będzie je widać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jeszcze nie dostali rozliczeń może dlatego czują sie jakby "bezkarni" i nie dociera ze to my za to płacimy a druga wersja moze mieszkają tu w większości bogacze którym nie zależy 100zł w tą czy w tą
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

W samo sedno..Wydrukować tą opinię i każdemu na drzwi przykleić,chociaż w 90% i tak by nie została przeczytana..To przykre że ludzie nie potrafią dbać o coś za co płacą...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciekawa jestem co na to właściciel balkonu do którego jest przywiercona huśtawka
Czy Polnord naprawił u was już wszystkie usterki? U nas już 3 raz przychodzą do mokrej sciany w sypialni i zrobić nie mogą.......
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z kim ja tu mieszkam na tym osiedlu. Białe rolety antywłamaniowe? Nie, nie są zgodne z regulaminem. n*********ie o 5:30 rano w piątek czy sobotę wiertarka też nie jest zgodne z regulaminem. przywieranie czegokolwiek do balkonu wyżej- sąsiad traci przez to gwarancje na balkon, jak wam się zwali to na łeb to kogo będziecie skarżyć? Polnord? Nieeee, bo było wiercone, wiec pewnie Bogu ducha winnego sąsiada. Zacznijcie kurka myśleć. Ile można prosić i upominać. Drzwi do windy- rozwalone, ściany na klatkach obdrapane. Trawnik rozjeżdżony. Myślicie ze kto to nareperuje? Polnord? No jasne. Może administracja czy tam zarządca budynku, ale z czyich pieniędzy. Z naszych, z waszych też. zaraz się okaże ze „fundusz remontowy” będzie kosztował pare setek bo nie da rady wszystkiego od razu naprawić. Wszędzie walają się pety i puszki, i uprzedzając- nie pochodzą od budowlańców z kolejnego etapu. Takie Polskie myślenie- jeśli nie MOJE tylko wspólne to można mieć gdzieś...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak idą kable do wszystkich kontaktów od TV orientuje się ktoś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale wiocha te huśtawki na balkonach! To jest dewastowanie budynku i kompletna ignorancja regulaminu! Buraki nawet czytać nie potrafią! Wyraźnie zabronione jest mocowanie do płyt balkonowych jakichkolwiek elementów dekoracyjnych i obciążających!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Takie mamy głupie społeczeństwo... Drodzy mieszkańcy "Czytanie nie boli " a regulamin to pierwsza rzecz z jaką każdy powinien się zapoznać.

Odnosząc się do tego,że " jak się wprowadziło jako 1 to się ma ..." - ktoś musi być pierwszy, mimo to nie jest powód do męczarni przez 6 dni w tygodniu (wiercenia, hałasu) i jeszcze w jedyny dzień do odpoczynku mianowicie niedzieli !
Zasady są po to żeby ich przestrzegać.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

2019-04-28 18:15:56
Dokładnie,mam wrażenie że 3/4 mieszkańców nie czytało tego regulaminu..Tak samo z remontem..Ja rozumiem że każdy chce jak najszybciej ale ludzie w niedzielę?! Dajcie odpocząć tym co już mieszkają i słuchają tego codziennie.. Ktoś ten regulamin stworzył nie bez przyczyny..
Dokładnie tak, czasami się zastanawiam z kim ja tu mieszkam, kilka prostych zasad a każdy i tak wie lepiej.

Tak samo rolety antywłamaniowe u kogoś na dole..wystarczyło sprawdzić jak powinno być poprawnie ale nie, po co
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tamta nie wyrabia za dużo klientów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Powodzenia z Żabka jedna przy drugiej hehe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z jakim kosztem trzeba się liczyć za położenie płytek w łazience?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na pewno będzie żabka znajomy otwiera
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Się chciało jako 1 wprowadzić to teraz się ma 80 procent ludzi nie mieszka przynajmniej u mnie.. M
A jak chodzi o regułami to jak palicie już to zainwestuj ie w popielniczke a nie rzucacie niedopalki do czyjegoś ogródka to się tyczy też śmieci puszek po piwie itp uszanujcie że ktoś ma ogródek
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokładnie,mam wrażenie że 3/4 mieszkańców nie czytało tego regulaminu..Tak samo z remontem..Ja rozumiem że każdy chce jak najszybciej ale ludzie w niedzielę?! Dajcie odpocząć tym co już mieszkają i słuchają tego codziennie.. Ktoś ten regulamin stworzył nie bez przyczyny..

Jak nie można na i nich osiedlach widziałam i to jest własność czyjąś i jego sprawa co robi na swoim balkonie a ten wyżej to co nie zagląda przecież pod swój balkon co tam ma
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Co to za różnica do ilu kg. Nie można ingerować w balkon takimi rzeczami, no ale jak się nie zna regulaminu cóż zrobić.

Inne tematy z forum

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2174 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....