Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Za ile? Miejsce kupiłam w b2 bo w b3 niby już nie było
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poki co, na teraz - proponuje zglaszac firmom ktorych pracownicy parkuja na wykupionych miejscach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na vivaldiego nic nie płacili za szlabany poszło z funduszu remontowego :)
Moze i u nas się uda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkanka
2019-04-18 16:34:13
Mam też w hali garażowej ale nie chce mi sie latać z hali w b2 do b3 z zakupami
Mieszkanka: nie chcesz odsprzedac tego miejsca w b2 skoro mieszkasz w b3? :)

Nie znam się ale widziałam na innych osiedlach wiem że są podobno różne takie blokady ale raczej trzeba wyjść i podnieść lub położyć

2019-04-18 16:34:32
Blokady to takie słupki na innych osiedlach też je mają... Jeśli nie ma cie to słupek jest w górze na środku tego miejsca i nikt nie wjedzie
Ale ten slupek jakos zdalnie aktywujemy czy trzeba wychodzic, podnosic, blokowac..?

To teraz czekać na zebrania i postawić a swoim i tylko z pilotem wjazd na osiedle
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

2019-04-18 16:33:35
Wygodne ,nie wygodne ale przynajmniej masz pewność że jak wracasz do domu to masz gdzie postawić auto..A szlaban przy wjeździe na parking spoko ,trzeba rozważyć
Jasne, ze tak ale wiesz, nie ma co popadac w paranoje. Juz na niektorych miejscach widze cegly.. :D Rozumiem problem ale nie ma co sobie zycia utrudniac. Jesli poza wlascicielami nikt nie wjedzie na parking to problem znika

Blokady to takie słupki na innych osiedlach też je mają... Jeśli nie ma cie to słupek jest w górze na środku tego miejsca i nikt nie wjedzie

Mam też w hali garażowej ale nie chce mi sie latać z hali w b2 do b3 z zakupami

Wygodne ,nie wygodne ale przynajmniej masz pewność że jak wracasz do domu to masz gdzie postawić auto..A szlaban przy wjeździe na parking spoko ,trzeba rozważyć
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Raczej to nie jest rozwiązanie,jeśli jest zajęte to pisać kartki do bólu trudno...Ale nie róbmy tak że jeden drugiemu miejsce zwędza..bo tak to nigdy nikt nie będzie stawał na swoim miejscu...

Nie wiem o jakich blokadach mowa ale to chyba niewygodne?

Do hali wjezdzaja tylko osoby z dostepem i to wystarczy z parkingami - szlaban przy wjezdzie na parking i po klopocie ;-)

To jak coś daj znać :)
I jak mieszkasz to z b3 z którego piętra jesteś? :)

Notorycznie stoi gdzie chce ;) no ja już mieszkam i od samego początku był cyrk z parkowaniem.. Stąd rozważania na temat blokady :)

Taki większy chyba kombi na miejscu dokładnie przy b3 :)
To było w tamtym tyg chyba w czwartek koło 15 :)

Czytam te komentarze i widze, ze miejsce w hali bylo warte swojej ceny :D

Narazie nie mieszkam zapewne jakoś w czerwcu się wprowadzę. i nie mam auta jak ktoś przyjedzie to chcę żeby miał gdzie stanąć. A miejsce musiałam wykupić.
Jeśli ktoś grzecznie zapyta czy może stanąć ok ale nie tak po chamsku.

Jak na n to mogłam być ja ale kartki nie mieliśmy haha ale nikt nie będzie latał i szukał kto gdzie stoi to ja teraz mam o godzinie 21 wychodzić i przestawiać samochód bo wszyscy się rozjadaą nie npo to płaciliśmy za miejsce postojowe żeby brzydko mówiąc podpierdzielać je innemu sąsiadowi bo moje jest zajęte a tak trzeba robić

No i też nie tylko mieszkańcy i fachowcy,ale robotnicy z budowy..Jeśli jesteście z B3 to poobserwujcie ile aut odjeżdża ok 17-18 i kto do nich wsiada..

Inne tematy z forum

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2174 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....