Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Myślicie, że tak łatwo dadzą nam ten hajs? Bo mi sie nie chce wierzyć ze nie są jakoś zabezpieczeni itp itd
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za te opóźnienia zrobisz cale mieszkanie łazienkę kuchnie salon i na pewno starczy jeszcze na grilla :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Daj znac jak to tam wszystko pohdzie z tym mecenasem. To chetnie tez powalcze o swoje
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak pisałem kilka miesiecy temu ze bada duzde opoznienoen ia to nikt niechciał wierzyć :)

W tym tempie i z tą ekipą jak widać nie zdążą do stycznia. Ja w tygodniu idę do mecenasa żeby mi prowadził sprawę odnośnie wypłacenia należności za opóźnienia w oddaniu mieszkania na czas. Wiem, że w umowie sie zabezpieczyli,że mogą 3 miesiące mieć zwłoki ale nie z powodu ich problemów tylko czynników naturalnych (czyt. ostra zimna) licze na to że za opóźnienia urządzę łazienkę lub kuchnie
Oni wiedzą że sa na straconej pozycji tylko liczą na to że ludzie nie rozumieją umowy którą podpisali. Już wiadomo że na tej inwestycji (a na pewno na pierwszym etapie) nie zarobią ob nie stracili.Robią wszystko żeby skończyć to z jak najmniejszą stratą.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Racja

Przyznaje w b3 od dobrych paru miesięcy widok ten sam w,pierwszym budynku od ulicy chyba b1 coś się robi ale tak to zerowe efekty

wg mnie idzie za wolno im robienie tej elewacji zostały 2 miesiace a oni wciąż męczą b2 a gdzie 2 pozostałe budynki??
A co media mogą?

Racja

Przyznaje w b3 od dobrych paru miesięcy widok ten sam w,pierwszym budynku od ulicy chyba b1 coś się robi ale tak to zerowe efekty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam dzisiaj na "budowie". Fruwające płachty - osłony rusztowań na budynku B2. straszą .Prawdziwy horror. Smutno powiewają na wietrze. Od strony szczytu budynku dwóch panów / obcokrajowców/ malowało na biało ścianę. Zaznaczam, ze to była dzisiaj cała ekipa pracujących. Przy B1 i B3 zupełnie pusto. Ogólnie widok budowy robi przygnębiające wrażenie. Developer widać nie przejmuje sie zaistniałą sytuacja. W ogóle mu się nie spieszy. Może już czas powiadomić media?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się z Tobą, dobrze, ze pogoda sprzyjała. Też zakupiłam mieszkanie na tym osiedlu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kabel monitoringu

jestem inwestorem mieszkania w budynku B3 I etap , popieram Pana Projekt .
Proszę o kontakt
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trzeba podejść do tego na spokojnie po co 10 razy przekładać termin od początku było wiadomo ze budowa się opóźni.Na bank się nie wstrzelisz z terminem jedni mogą mieć odbiór na początku miesiąca a inni na końcu.

Dokładnie też sie denerwuje bo już trzeci raz przekładam termin u fachowca od łazienki... zwłąszcza że fachowcy też mają swoje napięte terminy.... ja do odbioru mieszkania biore inżyniera bez dwóch zdań 300 zł a może mniejsze kłopoty i nerwy później. NIe mówiąc już o przeciąganiu ciągle umowy najmu......... czy po otrzymaniu kluczy możemy od razu wejść na mieszkania z remontem czy trzeba jeszcze na cos czekać.?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: A b3

I jak ludzie mają sobie zaplanować wszystko. Fachowców sprzęt meble... Skoro tak naprawdę nigdzie nie można uzyskać żetelnych informacji. Myślę że skoro chcą nas tak przetrzymać i ciągle zmieniają daty warto wziąść fachowców na bardzo dokładny odbiór mieszkania koszty nie są duże około 250zł wszystko dostajemy w dokumentacji od Pana który zajmuje się odbiorem oczywiście jeżeli wszystko będzie dobrze. Myślę, że w nie jednym mieszkaniu będzie co poprawiać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja słyszałem, ze odbiory maja być w Grudniu... popołudniu.. Tak naprawdę każdy z "polnordu" mówi co innego. Pan od sprzedaży mówił listopad grudzień pani styczeń. A na budowie mówią co innego. Jak dla nie nie wyrobi się z 3ma budynkami do stycznia i że zrobią odbiory pojedynczo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Również mam informację, że odbiory w styczniu 2019 wszystkich 3 bloków.

Z uzyskanej przeze mnie informacji wynika, iż wszystkie mieszkania zostaną oddane do użytku w ciągu jednego miesiąca, w styczniu 2019 r. Prace przy budynkach wykonują zaś osoby zatrudnione ( w większości ) przez poprzedniego generalnego wykonawcę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

B3 niestety nie widzialam nikogo chyba ze byli w srodku teraz glownie i tak robia dookola teren caly.. Jest mocno rozkopane. No i b2 elewacje koncza a b1 bylo paru na dachu i w srodku

A b3

A widziałeś coś na b3?
Coś tam robią też czy tyło b2 bo widzę że każdy pisze o b2 tylko ;) ja być może w piątek będę tamtędy przejeżdżać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Drugi etap inna firma

Wiem. Chodzilo mi ze u nas wlasnie duzo ludzi jest i duzo sie dzieje robia i teren bo jezdza koparki pod b2 i sa na rusztowaniach panowie bo na tym drugim etapie to tylko na razie jest koparka i 2 ciezarowki :D

Inne tematy z forum

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2174 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....