Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czynsz

Czy ktoś otrzymał już rozliczenie? Podobno Polnord miał dziś zacząć wysyłać..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

SM nie podejmuje interwencji na terenie prywatnym
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego co pamiętam to z umowy deweloperskiej wynika że nie wolno zakładać rolet antywłamaniowych zewnętrznych. Był zapis o ingerencji w elewacje pamiętam że jeszcze dopytywalem o to notariusza

To co daje te zgłoszenie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak, ale za kontenery i tak trzeba placic

Zgłaszał już ktoś zarządcy że mieszka i nie chce płacić za kontenery?

Krzysztof
2019-04-11 15:44:19
Na innym osiedlu Polnordu było ustalenie, że kolor rolet zewnętrznych musi być zgodny z kolorem ramy okiennej i jednakowy (ten sam nr RAL) dla całego osiedla.
Jestem żywotnie zainteresowany tym tematem i proszę bardzo wszystkich, którzy mają wiedzę na ten temat o informacje.
Ja mieszkam na pierwszym piętrze, ale myślę, że Mieszkańcy parterów mogą być szczególnie zainteresowani.
Bardzo mądre podejście. Mam nadzieję, że inni sąsiedzi również wykażą się takim podejściem i nie będziemy oglądać pełnej palety barw na budynku...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie przecież rolety to są kwestie moim zdaniem indywidualne i jak na innych osiedlach powinno się mięc takie jakie się chce
Druga kwestia nie stawajcie na cudzych miejscach postojowych bo będziecie zastawiani i nie wyjedziecie albo będą telefony na straż miejska

Na innym osiedlu Polnordu było ustalenie, że kolor rolet zewnętrznych musi być zgodny z kolorem ramy okiennej i jednakowy (ten sam nr RAL) dla całego osiedla.
Jestem żywotnie zainteresowany tym tematem i proszę bardzo wszystkich, którzy mają wiedzę na ten temat o informacje.
Ja mieszkam na pierwszym piętrze, ale myślę, że Mieszkańcy parterów mogą być szczególnie zainteresowani.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

W którym punkcie regulaminu jest o tym mowa?

Rolety zewnętrzne nie są ingerencja w elewacje , sa w 100 % osadzone na oknie a okno jest Twoje .

Tak odbieram w b1

A co ze wspólnotą wiadomo kiedy zaczną sie jakieś zebrania ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda ze właśnie tak błahe sprawy trzeba tłumaczyć w kółko dorosłym ludziom............
Przecież to wszystko jest NASZE.. szanujcie to...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Osiedle Fotoplastykon

Drodzy sąsiedzi, było tyle próśb żeby nie stawać pod klatkami na pół dnia, tylko po to żeby rozładować rzeczy. Były tez prośby żeby nie najeżdżać samochodami na ziemię. Wczoraj była wysiewana trawa. Oburzacie się ze jest brzydko, ze nie ma trawy itp, a rozjeżdżoną ziemie zganianie na kurierów i dostawców. Prawda jest taka, ze sami stajecie swoimi osobówkami na tej trawie. Głównie zwracam się do sąsiada, właściciela samochodu GD**6NK, zacznijmy szanować się nawzajem i nie odkładajmy sobie kosztów. Jednak Panowie którzy codziennie ta ziemie przekopują, rozsiewanie trawy i prace porządkowe kosztują i odbija się na wszystkich w kolejnym czynszu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

mieszkanie numer 40 b2 walenie młotkiem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

dokładnie.. czasami ciężko jest zidentyfikować z którego mieszkania piętra klatki dochodzi hałas. Nasze mieszkanie np sąsiaduje z klatką obok więc ciężko w szlafroku o tej porze pomykać do sąsiada z klatki obok i jeszcze szukać które to mieszkanie.. z którego piętra ...... wszyscy chcący mieszkać w bloku powinni stosować sie do regulaminu i nie byłoby żadnych problemów.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety nie mogłam "namierzyć" z którego to mieszkania

Lepiej użalać się na forum zamiast iść do sąsiada i zwrócić uwagę.. no nic tylko pogratulować..też miałem sytuację 22:30 i się przypomniało że trzeba wiercić więc poszedłem zwróciłem uwagę i cisza...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pozdrawiam Sąsiada (Sąsiadkę) z B2, który wczoraj po 22 przez godzinę walił młotkiem!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1