Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: TV

Mogę się wypowiedzieć tylko na temat UPC. Miałem nieprzyjemność korzystać z ich usług na innym mieszkaniu. Abonament za 150zl/msc. Telewizja nawet ok nie mogę się przyczepić. Żadnych zakłóceń ani wyłączeń nieplanowanych. Nie polecam tylko dekodera horizon ( czy jakoś tak) wymieniałem go dwa razy i niestety cały czas się wieszał. Po wymianie na zwykły dekoder problemy ustały.
Internet z racji tego że miałem dużo czasu bardzo kontrolowałem szybkość łącza. Niestety prawie nigdy nie miałem dostępne takiej szybkości jaka gwarantowali w umowie. Po zrzucie danych z programu kontrolującego co miesięczne szła reklamacja faktury. I zawsze była uznawana i przychodziła korekta.
Teraz korzystam z usług Vectry i płace 99.90 za to samo co w UPC i na umowie bezterminowej. Mogę zrezygnować kiedy chce bez okresu wypowiedzenia. I przynajmniej dla mnie jest o wiele lepiej.
Co do Netii nigdy z nimi nie współpracowałem, więc się nie wypowiadam.
Ale wolał bym przetestować Netię niż znów użerać się z UPC.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To po co odpowiadasz? Nie chcesz nikt Ci nie zmusza..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja myślałem i uznałem, że nie warto tego oglądać ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

TV

Ktoś myślał o telewizji? Netia czy UPC??? Opinie w internecie podobne ale co wybrać? Jakieś doświadczenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ma ktoś już odpowiedź od dewelopera o zwrot kosztów nieumnego odbioru?

W piwnicy w pomieszczeniu rozdzielni elektrycznej.

Gdzie są montowane liczniki prądu?

2019-02-24 10:09:35
Czy ktoś się orientuje czy np jak usunę kabel zwisający z sufitu w aneksie kuchennym (jest mi nie potrzebny) czy tracimy jakąś gwarancję na mieszkanie? Przejrzałem dokumenty ale nic na ten temat nie znalazłem..
Ja już całą ścianę skasowałem i wiele kabli przeniosłem, po prostu nie masz gwarancji na elementy w które ingerujesz, normalna sprawa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gwarancja

Czy ktoś się orientuje czy np jak usunę kabel zwisający z sufitu w aneksie kuchennym (jest mi nie potrzebny) czy tracimy jakąś gwarancję na mieszkanie? Przejrzałem dokumenty ale nic na ten temat nie znalazłem..

Ja z kolei mam wszędzie bardzo krzywe sufity.. :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hmmm...W przedpokoju i łazience mam 267,w pokojach nie sprawdzałam.

2019-02-23 13:26:39
Ja mam 267 cm
W pokojach mamy 270 a w łazience 267?

No wydaje mi się że tak,bo jak inaczej...

I u każdego jest taka sama wysokość?

Ja mam 267 cm

Jaka jest wysokość dokładna w łazienkach?

jest pozwolenie na uzytkowanie. wlasnie jak nie bylo to nie chcieli mieszkan wydawac bo to formalnie budowa. ktos was w konia robi a wy nakrecacie sie. mozna tez mieszkac. nie trzeba czekac na umowe notarialna. a za kontener bedzie bulic wszyscy co odebrali lokal dopoki administracja vejdik nie odwola umowy z firma od kontenerow.

Mimo wszystko myślę że deweloper nie odważył by się oddać mieszkań bez pozwolenia na użytkowanie,a jeszcze inna sprawa dali by nam dokumenty "odbiór tymczasowy-na remont" ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie

Pisałam w tej sprawie do boku,nie ma problemu można się wprowadzić,tylko w ciągu 5 dni trzeba to zgłosić do administratora. Wszystko w temacie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0