Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Słucham.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy jest ktoś tutaj kto ma metraż mieszkania niecały 36 m. Mam ważną sprawę i pytanko. Najlepiej z b3
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy rok to dla ciebie długo?

Szukam na długi termin

Ja mam. miejsce w hali garażowej na wynajem na ok. 5 m-cy B2 - 200 Zl

Szukam miejsca postojowego w hali garażowej. Czy ma ktoś na wynajem??
Za ile?? Najlepiej budynek b2.

Też jestem ciekawa i jak coś to bym potrzebowała pomocy

Re: Osiedle Fotoplastykon

Czy ktoś już coś pisał do biura o rekompensatę z tytułu opóźnienia odbioru mieszkania?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobre samopoczucie to podstawa. zazdroszczę dystansu. miłego dnia przyszły sąsiedzie.

na szczęście nie muszę pracować w twojego kraju,nie mi potrzebny perfekt polskiego. Miłego dnia sympatyczne Pan.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

zainwestuj te 1000 zł w naukę jezyka polskiego. niekomfortowo się czyta Twoje wypowiedzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Osiedle Fotoplastykon

My już po odbiorze. Naprawdę nie ma się czego czepiać. Fachowcy sprawdzili. Wszystkie ściany suche, kąty w porządku instalacja elektryczna też sprawdzona. Tylko jedna szyba z rysą na połowie tafli do wymiany. Termin ok 30 dni. Mieszkanie można wykańczać. Windy już działają także można troszkę odetchnąć wnosząc materiały na wyższe piętra. Komórka lokatorska ok, bardzo wysoka. Miejsce postojowe także w porządku. Jak poinformowała osoba oddającą mieszkanie miesiące postojowe ostatnie przy ścianie nawet o 20cm szersze od standardowego miejsca. Więc choć o tym pomyśleli. Ja z ekipą zaczynam wykańczanie. Życzę tym którzy jeszcze nie odebrali równie pozytywnych emocji jakie i nam towarzyszyły. Tylko jakoś nie mam przekonania do zarządcy nieruchomości w postaci Veidik-a jakoś opinie o nich są straszne. Ale może też nie ma się co zamartwiać na zapas. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

no i nie maluje tylko gruntuje farbą białą z unigruntem. chyba że lepiej samym unigruntem zagruntować.. po nałożeniu gładzi w niektórych miejscach dalej wychodzą plamy.

załamana
2019-02-15 16:25:07
Czy ktoś jeszcze też ma miejscami mokre ściany w mieszkaniu???? (tak myśle że to przez mokre sciany) My jesteśmy 4 dni po odebraniu i jak malujemy farbą z gruntem to miejscami odchodzi farba płatami :( mieliśmy fachowca ale mówił że ściany są suche............. (mierzył miernikiem) czy może być jakaś inna tego przyczyna? Chodzi o ściany stałe, nie działowe .
Przecież ściany nośne nie są wykończone jak działowe i nie maluje się ich od razu..

Czy ktoś jeszcze też ma miejscami mokre ściany w mieszkaniu???? (tak myśle że to przez mokre sciany) My jesteśmy 4 dni po odebraniu i jak malujemy farbą z gruntem to miejscami odchodzi farba płatami :( mieliśmy fachowca ale mówił że ściany są suche............. (mierzył miernikiem) czy może być jakaś inna tego przyczyna? Chodzi o ściany stałe, nie działowe .

Na pewno na odbiór warto iść z kimś kto się na tym zna. Nawet jeśli to ma być dodatkowy koszt.
U nas oprócz wody na tarasie nasz specjalista odkrył mokrą ścianę przy suficie - czego ja sama nie zauważyłam. Wniosek taki, że jest jakaś nieszczelność na dachu.
Ja nie twierdzę żeby się przyczepiać do nie wiadomo czego - na pewno małe usterki robilibyśmy już we własnym zakresie. Nawet problem z kątami to dla nas nie problem :D Prawda jest jednak taka, że mieszkanie nie kosztuje 1000 zł, a z doświadczenia z innym deweloperem wiem, po odbiorze może być problem z usuwaniem usterek. Nie twierdzę że Polnord też będzie robił problemy - ale biorąc pod uwagę dotychczasową obsługę to chyba nikt się nie zdziwi że można mieć wątpliwości.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

... Zastanawiam się, jak to możliwe, że te problemy istnieją? Jesteśmy w 2019 roku, zakłada się, że firmy budowlane są wykwalifikowane, a Polnord istnieje na rynku od dziesięcioleci. Spieszyć na budowanie? Ekonomiczny budowania? Rozumiem małe, nieistotne problemy, ale woda na balkonie / tarasie? ...i wentylacyjny? Nie wydaje mi się, że dali nas mieszkania za darmo.

Coraz bardziej przekonany, że w dostarczonym mieszkaniu, wykonam "diagnozę" przez inżyniera budowlanego. Lepsze 1000zl zainwestowane w wiedzę niż w przyszłe problemy konstrukcyjne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W sensie z wykończeniem reszty mieszkania czekasz aż poprawią taras? Macie ludzie fantazję :D

My z tego powodu nie odebraliśmy mieszkania. U nas na tarasie "basen". Gromadziła się woda na jakieś 5 cm a może i więcej. Pani powiedziała żeby zapisać to w uwagach :D :D :D Teoretycznie Polnord ma 30 dni na usunięcie wady ale w praktyce jest też zapis że ten termin może się przedłużyć jeśli są problemy techniczne itp. czyli wystarczy że będą niesprzyjające warunki to mogą to robić nawet i 10 lat.
Brak odpływu na tarasie to dość poważny problem. Fajnie że akurat u nas to wyszło bo były deszcze. Mam nadzieję że u innych jest ok i mieli okazję to zweryfikować.
My byliśmy nastawieni na odbiór i już mieliśmy wszystko dogadane że od razu wjeżdżają kafelki, wchodzi majster itp. Małe problemy techniczne nas by nie przerażały - ale basen na tarasie raczej nie był w naszych planach ;) :D :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja ale tam iach jakos nie widze by bylo zle ale peog byl do wymiany ruchomy alebnarawili juz