Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Męczy i zastanawia mnie jedno..Jak deweloper z takim doświadczeniem może pozwalać sobie na takie głupie błędy?Przecież przeszli nie jedną kontrolę Nadzoru Budowlanego i myśleli że nie zauważą że nie ma barierek?! No żart..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ubezpieczenie

Osobiście posiadam dwie polisy ubezpieczeniowe na mieszkanie. Jedna w PZU i jedna w Avivie która podpisałem tylko dlatego zeby obniżyć koszty ubezpieczenia samochodu. Wyszło taniej. Jeszcze nie korzystałem z niego. W PZU mailem już przyjemność korzystać z ubezpieczenia i odbyło się wszystko sprawnie i szybko pieniądze były na koncie.
Mogę polecić agenta PZU z którego usług od dawna korzystam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A chociażby dlatego, że jeśli nawali ci np. odpływ w zlewie czy brodziku i zalejesz sąsiada to będziesz musiał pokryć koszt wyrządzonych szkód w jedno mieszkaniu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Osiedle Fotoplastykon

Witam serdecznie.

Głównym powodem nie otrzymania pozwolenia na użytkowanie w dniu 21-01-2019, był brak barierek balkonowych w niektórych lokalach.

Re-kontrola Nadzoru Budowlanego ma nastąpić w dniu 31-01-2019. Przystępujemy do niej po poprawieniu wskazanych nam uprzednio elementów.

Kolejność wydawania lokali jest zależna od daty podpisania umowy deweloperskiej. Odbiory będą się odbywać 7 dni w tygodniu, aby szybko i sprawnie został przeprowadzony cały proces wydawania mieszkań.

Pozdrawiam

Jednak kolega piszący wcześniej miał rację. Mail z dzisiaj.
W sobotę byliśmy na budowie to panowie w pocie czoła robili na balkonach właśnie barierki. A przez okna w mieszkaniach było widać panie sprzątające i myjące okna.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co ubezpieczać.Przeciez przez pierwsze 10 lat nic nie może się stać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ubezpieczenie

Myśleliście Państwo nad ubezpieczeniem mieszkań? Polecacie jakąś konkretną firmę ubezpieczeniową?

Szanowni,
nikt niczego nam nie wyda do czasu odbioru przez Nadzór. Trzeba czekać do piątku popołudniu i tyle.
Oczywiście Polnord nawalił i ma opóźnienie, ale czy mamy prawo do odszkodowania zależy od zapisów w aktach notarialnych.
Generalnie :
1. Opóźnienia w branży budowlanej są tak powszechne jak zabawki w przedszkolu.
2. Ja kupuję już drugie mieszkanie z P., bo poprzednio było ponadprzeciętnie dobrze i naprawdę można trafić gorzej.
3. Za brak czytelnej komunikacji z Nami, chociażby na tym forum "należą im się baty".
4. Co warte są ich mieszkania zobaczymy za rok.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fajnie jakby sie znalazł ktoś kto sie na tym zna i by pociągnął to wszystko o ile w ogóle będzie większość osób chętna
Warto walczyć o swoje, zwłaszcza że o nas nie dbaja.. mogliby chociaż te papiery do energi podesłać to też nie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdecydowanie wspólnie. W kupie siła. Trzeba będzie jakiś pozew zbiorowy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

chudybercik
2019-01-16 12:26:45
Mnie martwi osobiście jeszcze jedna rzecz. Będąc ostatnio na budowie zauważyłem że do garaży w budynku B1 prowadzi mega stromy zjazd. Zastanawiam się jak będzie Zima z wyjazdem z tego garażu kto będzie dbał o utrzymanie go w odpowiedniej kondycji, inaczej stłuczki i obtarcia o ścianę raczej się nie uniknie. A i nasuwa się pytanie czy aby podczas jakiejś nawałnicy nie zaleje nam tego garażu przy takim spadku.
Myślałem, że trochę przesadzasz ale dziś zwróciłem na to uwagę i ten zjazd rzeczywiście jest mega stromy. Wiesz może czy pozostałe, szczególnie w B2 też takie są?

anonim
2019-01-26 12:42:49
Jakaś wspólna petycja o zwrot kasy za nie dotrzymanie warunków umowy czy każdy indywidualnie ? (mieli 31.10.018 dostać pozwolenie na wprowadzanie sie klientów nie dostali.) pytam czysto informacyjnie co o tym myślicie wiec nie hejtujcie :)
Chyba by się ucieszyli bo teraz sprzedadzą 1000zl/m2 drożej :))

Jakaś wspólna petycja o zwrot kasy za nie dotrzymanie warunków umowy czy każdy indywidualnie ? (mieli 31.10.018 dostać pozwolenie na wprowadzanie sie klientów nie dostali.) pytam czysto informacyjnie co o tym myślicie wiec nie hejtujcie :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podejrzewam że to też jeszcze nie gotowe..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dostał ktoś ten list z Polnordu że można już zgłaszać się do energii o założenie liczników? Podobno mieli rozsylac 21.01 takie papiery.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też nie,i napewno nie będę polecać nikomu..
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Porażka dewelopera

Nie kupiłbym drugi raz w Polnordzie mieszkania
Olewaja klientów
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Popyt

Przyczyną tego jest niestety zbyt duży popyt na mieszkania. Chętnych jest więcej, niż w danej chwili mieszkań. Deweloperzy nie muszą szukać klientów, bo sami do nich przychodzą. Muszą tylko zachęcać, by swoją ofertą pokazać, że mają coś lepszego niż konkurencja. Ceny będą rosły chociażby ze względu na rosnące koszty pracy, czy materiałów. Jest to naturalne, jednak byłoby to np. 3-4% w stosunku rok do roku, ale jest około 8-10% przez rok że względu na duży popyt. Tak więc zwykły klient dostaje po d*pie. Najlepszy interes robią banki i deweloperzy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie może być niedziela,ale niech nie robią ludzi w balona i utrzymują kontakt na bieżąco...Bo to co robią z klientem jest poprostu nie fajne.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

do tego co powyżej dodam tylko, że mają już listy gotowe w jakiej kolejności będą wydawać mieszkania i jest wysoce prawdopodobne, że odbiory zaproponują nawet w niedzielę.
Generalnie jednak odbiór PINB-u decyduje tu o wszystkim.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też dostałam takiego maila..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0