Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dokladnie. Jak dla mnie to sobie jaja z nas robia. O jakieś info trzeba osobiście do nich wypisywać gdzie powinni informować wszystkich na raz o postępach itp itd. Mydlą oczy.. I chyba wogole nie mają empati
Jestem za by nie siedzieć cicho i iść grupa. Odszkodowania niech dają i tyle..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można wystąpić o odszkodowanie za nie wywiązanie się z umowy, bo przecież trzeba gdzieś mieszkać, skoro nie można we własnym to muszą zapłacić za wynajm.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzeba się zebrać grupą i odwiedzić biuro sprzedaży..W grupie siła..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Porażka... Ciekawe czy sam deweloper zechce nas poinformować o sytuacji..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nazywajmy rzeczy po imieniu robią z ludzi d**ili i tyle. Widocznie nie można z Nami rozmawiać jak z ludźmi i powiedzieć prawdę - jak wygląda sprawa, bo po co przecież dalej mogą podtrzymywać że odbiory zaczną się 28.01
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

thx.
Teraz dopiero przyszedł czas zapytać w BOK Polnord co z tymi informacjami, że od 28 stycznia zaczną przekazywać mieszkania.
Ja uwierzyłem i zacząłem planować wejścia ekip...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Krzysztof

Porażka...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Krzysztof

Potwierdzam informacje...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A skąd wiesz?

"no i wpi....du cały misterny plan ..."
Albo nie przeszli, albo nie było odbiorów wcale. Teraz mam info, że w najbliższy piątek będzie wiadomo czy Inspektory przyjadą 29 bm. lub 31 bm. i dopiero w te dni (jeden lub drugi) nastąpi oficjalny odbiór.
Niby niedługo, ale przykre takie czekanie ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dalej nikt nic? :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

już prawie 15.00 może ktoś coś wie ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trudno.Przecież nic nie poradzimy nawet jeśli coś będzie nie tak musimy czekać i trzymać kciuki.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Formalność :-) ohi ohi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

No właśnie buduje nie pierwszy raz,więc wizyta inspektora to powinna być formalność... Pozostaje nam cierpliwie czekać i trzymać kciuki że lada dzień otrzymamy klucze do mieszkań :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

a co jeśli nie uzyskają pozwolenia do końca stycznia orientuje się ktoś ?

Wszystkie rzetelne źródła informacji wskazują, że jutro jest wizyta Inspektorów i ewentualny odbiór budowy. Oczywiście do pewnego stopnia rezultat jest nieznany i niepewny, ale nie rozumiem skąd tyle pesymizmu i "czarnowidztwa".
Czekamy na mieszkanie rok albo więcej - może warto spokojnie poczekać jeszcze dzień albo dwa i wiele się wyjaśni.
Deweloper buduje nie po raz pierwszy i będzie budował następne etapy obok, więc to co dzieje się teraz mocno będzie oddziaływać na kolejne części inwestycji. Ale, ale, ale nie chcę nawet myśleć jakie komentarze będą jutro jak coś nie pójdzie pomyślnie...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

To ciekawe po co im wizyta nadzoru skoro nie są gotowi? Wiadomo że nie dostaną papieru.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Narazie napewno Nie.
Brak barierek na balkonach, dróg dojazdowych...
Nie ma mowy o pozwoleniu na użytkowanie. Myślę, że termin odbiorów do końca stycznia można włożyć między książki... To moje zdanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pytanie czy dostaną pozwolenie na użytkowanie....Miejmy nadzieję że tak.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1