Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

No właśnie ja też tak to zrozumiałam ... mam tak samo zapisane że do 31.10 mają mieć już pozwolenie na oddawanie mieszkań ..dlatego sie pytałam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale zgodnie z paragrafem 10 jest opis, że ma 3 miesiące na ustalenie terminu od dnia wydania pozwolenia na użytkowanie ale jest odwołanie do paragrafu 5 ust 6 że zobowiązuje się uzyskać pozwolenie do 31 października 2018 więc koniec stycznia to jego ostateczny termin na wydanie. Ale może gdzies przeoczyłem jakiś zapis proszę o podesłanie albo nasze umowy się różnią _bo można się po nich wszystkiego spodziewać. Ale i tak nie mamy zbyt wiele do wywalczenia bo wg. Ustawy deweloperskiej tylko można odstąpić od umowy za nie wydanie lokalu to tak pokrótce.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok dzięki za informacje :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ostatnio zrezygnowałem z mieszkania na końcowym etapie i...... niby nic wielkiego, ale jestem zdumiony postawą osób w biurze sprzedaży które wydawać by się mogło, powinny zrobić wszystko żeby zachęcić/ utrzymać potencjalnego klienta.
W moim przypadku usłyszałem tylko coś w stylu "no trudno, szkoda" i to by było w zasadzie na tyle z próby przekonania mnie żebym jednak zmienił decyzję i kupił mieszkanie.
Jestem teraz tylko ciekawy z czego wynika taki stan rzeczy. Czy osoby w biurze otrzymały rozkazy z "góry" żeby nie zatrzymywać klientów a nawet ich zniechęcać bo zaraz te same mieszkanie które mieli jeszcze przed chwilą sprzedać za 5600zł mkw zaraz wystawią za 6400zł mkw, zrobią sztuczną promocję na 6100zł mkw i nowy klient będzie cały w skowronkach ? Dziwne podejście z którym spotykam się w zasadzie pierwszy raz, no ale co ja tam mogę wiedzieć….
W każdym razie, życzę wszystkim zdecydowanym aby byli zadowoleni z tego osiedla (bo na pewien sposób coś w sobie ciekawego ma) a budowla dewelopera Kokoszki była swoistą barierą przed komarami ;) pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dopiero po tym czasie możesz się starać o jakieś odszkodowanie za zwłokę .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No niestety wróć do aktu bo się mylisz. Do końca stycznia to Polnord ma mieć już pozwolenie na użytkowanie. I od dnia otrzymania mają 2 miesiące na to żeby wydać mieszkanie.Jak wrócę to podeśle dokładny zapis z aktu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No dobra ale w umowach jest że do końca stycznia mam mieć mieszkanie. co jeśli dostane je w połowie lutego? Moge w jakiś sposób prosić o odszkodowanie z niewywiązania sie Polnordu z umowy? Ktos zna sie na tym?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Serio znajomosc albo kasę? Ale ty musisz być naiwny.

Potwierdzam.

22 stycznia będzie kontrola nadzoru budowlanego
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale Glupoty piszecie jeden z pracownikow ma mieszkanie na fotoplastykonie i nie ma jakoś ulgi i nie wykanczal wcześniej musi wpierw być odbiór budowlany. Bez niego nie będą nam pisać meili że odbiory będą np. 28 stycznia. Jeżeli osoba która przyjedzie bedzie miała zastrzeżenia muszą poprawić to i wtedy będą nas powiadamiac.

A komu można podpłacic ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłam jedna z pierwszych osób i co nic nie wiem Jeszce
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety. Jak pisałem wyżej w mailu o który się w końcu doprosilem z Polnordu. Na pewno odbiory nie nastąpią przed 28.01.2019 a o kolejności decyduje termin podpisania umowy deweloperskiej.
No chyba że oczywiście ktoś ma znajomości lub pokaźniejszy portfel.

No faktycznie miło,ale miło by było gdyby ktoś raczył nas poinformować jak wygląda sprawa odbiory gdyż jutro zaczyna się 4 tydzień stycznia a tak zapowiadali odbiory.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Miejsce hali garażowej B2

Na budowie pełno pracowików układają kostkę, aż miło :) wygląda to jakby chcieli skończyć w przyszłym tygodni.

Moze chodzi Panu Pawłowi o ten mail wyżej co ktoś opublikował?

Wygląda na to że ktoś sobie niefajne żarty robi..

Jaki email? Ja nic z Polnordu nieotrzymałem - budynek b2.

Paweł b3
2019-01-18 11:56:12
Chyba nie takich maili się wszyscy spodziewali..czekamy dalej.
Paweł jaki mail ja nic nie mam też z b3 jestem