Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

chudybercik
2018-12-16 16:29:36
Ja mam tylko nadzieję że przez ten pośpiech nie odwalą jakiejś fuszerki. I że nie będzie dużo poprawek przy odbieraniu mieszkań.
zgadam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam tylko nadzieję że przez ten pośpiech nie odwalą jakiejś fuszerki. I że nie będzie dużo poprawek przy odbieraniu mieszkań.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

oby bo już za dużo stresu jest z tym wszystkim :)
A to i tak dopiero sie zacznie :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,
Na budowie prace trwają nawet w niedzielę z okna widzę,Panowie od dróg i chodników są obecni na budowie. Może już nam się uda odebrać mieszkanie w styczniu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drzwi zamontowane do mieszkań:
Porta Opal Plus kolor Antracyt HPL.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Anonim
2018-12-13 08:36:28
Czytajac to fotum mam wrazenie ze nikomu procz kilku osob nie zalezy na terminowym odbiorze mieszkan. Ludzie przeciez daliscie kupe kasy za to a teraz co? Nie rozumiem was.. Ja na pewno bede walczyc o odszkodowanie
Zapewniam, że każdemu zależy na terminowym oddaniu mieszkań, mi również. Co nie zmienia faktu, że nie muszę płakać i wrzeszczeć na forum bo nic to nikomu nie da. Zobaczymy jak będzie i tyle, drobne opóźnienia są do przewidzenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anonim
2018-12-12 23:55:35
~B2 Ja np. brałam pod uwagę opóźnienia i nastawiałam się na przeprowadzkę w marcu. Także wynajmuje mieszkanie i mam kredyt na głowie. Ale tak widocznie musiało być. I dla mnie zrobi różnice tydzień czasu. Ekipa wykończeniowa nie będzie czekać na mnie w nieskończoność. Też mają terminy ustalone z innymi klientami. I jeśli poonord znów coś opóźni to mogą zrezygnować z wynokczenia mojego mieszkania, gdyż będą mieli zbyt mało czasu. A znaleźć na szybko dobrych fachowców nie jest łatwo bo wszyscy też mają terminy pozajmowane. Chyba że ciebie będzie satysfakcjonować robota wykonana przez pana Zenka spod monopolowego. Czytając to forum coraz bardziej się obawiam ze niektóre osoby nie widzą nic po za czubkiem własnego nosa.
Skoro nie wpadłaś na to, że mogą być opóźnienia i umawiasz ekipę na styk to nic tylko pogratulować. ;-)
Mnie satysfakcjonuje dobrze wykonana praca a nie kto ją wykona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czytajac to fotum mam wrazenie ze nikomu procz kilku osob nie zalezy na terminowym odbiorze mieszkan. Ludzie przeciez daliscie kupe kasy za to a teraz co? Nie rozumiem was.. Ja na pewno bede walczyc o odszkodowanie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zamontowane drzwi do mieszkań,kaloryfery(już grzeją) ,wentylacje,gniazdka włączniki,drzwi wejściowe do bloku, lampy na klatkach.Trzy ekipy robią drogi chodniki dookoła osiedla.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na B1 skoczyli wczoraj elewacje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

~B2 Ja np. brałam pod uwagę opóźnienia i nastawiałam się na przeprowadzkę w marcu. Także wynajmuje mieszkanie i mam kredyt na głowie. Ale tak widocznie musiało być. I dla mnie zrobi różnice tydzień czasu. Ekipa wykończeniowa nie będzie czekać na mnie w nieskończoność. Też mają terminy ustalone z innymi klientami. I jeśli poonord znów coś opóźni to mogą zrezygnować z wynokczenia mojego mieszkania, gdyż będą mieli zbyt mało czasu. A znaleźć na szybko dobrych fachowców nie jest łatwo bo wszyscy też mają terminy pozajmowane. Chyba że ciebie będzie satysfakcjonować robota wykonana przez pana Zenka spod monopolowego. Czytając to forum coraz bardziej się obawiam ze niektóre osoby nie widzą nic po za czubkiem własnego nosa.

Czyli posypia sie odszkodowania? Skoro w umowie jest do konca stycznia a chca oddawac w lutym czy jak to jest?

chudybercik
2018-12-12 20:47:59
Może dla ciebie to i mała różnica, ale dla osób które wynajmują mieszkania i czekaj na odbiór to raczej jest duża różnica. Bo kolejny miesiąc trzeba płacić za wynajem do tego rata kredytu jak ktoś ma. Także pisz za siebie. Jak nie robi ci to różnicy, to powiedz że możesz odebrać jako ostatni inni z miłą chęcią z tego skorzystają.
A za kogo pisałem jak nie za siebie? Nie popłacz się od razu, osoby które wynajmują mieszkania będą je jeszcze wynajmować ze 2 miesiące od odbioru bez względu na to czy je odbierzesz w ostatnim tyg stycznia czy pierwszym tyg lutego.
Płacz nic nie pomoże, takie opóźnienia są do przewidzenia i trzeba sobie to założyć a nie czekać z walizkami pod budową.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Może dla ciebie to i mała różnica, ale dla osób które wynajmują mieszkania i czekaj na odbiór to raczej jest duża różnica. Bo kolejny miesiąc trzeba płacić za wynajem do tego rata kredytu jak ktoś ma. Także pisz za siebie. Jak nie robi ci to różnicy, to powiedz że możesz odebrać jako ostatni inni z miłą chęcią z tego skorzystają.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

mieszkanka
2018-12-12 17:11:29
"Na dany moment mamy informację, iż odbiory rozpoczną się na przełomie 4 / 5 tygodnia 2019 roku" to już coś innego niż 2 połowa stycznia...
Nie ma co przeżywać. Wiadomo było o końcówce stycznia + łatwo się domyślić, że będzie mały poślizg. Mieszkania będą gdzieś w lutym i tyle, co to za różnica.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Na dany moment mamy informację, iż odbiory rozpoczną się na przełomie 4 / 5 tygodnia 2019 roku" to już coś innego niż 2 połowa stycznia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nic nie wiadomo a jak sie teraz okazuje nawet w soboty już wejść do mieszkań z pomiarami nie można aż do stycznia.....
A na początku grudnia umawiali na wejścia... teraz wszystko odwołują..
Mam nadzieję że o odbiorach nie będą informować z dnia na dzień...... Dziwne to wszystko
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Komunistyczny mentalności
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rodo

To jest mail służbowy, można go udostępnić i Pani tu występuje w roli pracownika firmy ,a nie prywatnie. Chyba dlubalas w nosie na szkoleniu z Rodo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Grill

Tak bo po to kupuje mieszkanie z ogródkiem żeby się sąsiada pytać co mogę na nim robić?! Ludzie zajmijcie się sobą bo wszystko na głowie staje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2