Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

na dniach otwartych nasz "opiekun z budowy" powiedział ze jak będziemy odbierać mieszkania to będzie już oczko wodne i wysokie drzewa wokół wiec czemu mielibyśmy nie mieć parkingów naziemnych też od razu :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widzę ze po dniach otwartych nastała cisza. Teraz tylko czekać na telefon kiedy konkretna data odbiorów.O hale garażową sie nie martwię ale jestem ciekawy czy dostaniecie od razu do mieszkania miejsce naziemne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To że nie ma w ofercie nie znaczy że ich nie ma. Po co mnie kolego wyzywasz ? Jest sporo w rezerwacji, ale kto gotówką zapłaci to... W każdym razie mam nadzieję, że nie będziesz moim sąsiadem, bo takiego spotkać co ludzi będzie co chwilę od gamoni wyzywał, to jakiś żal.... a piwnicy nie chciałem, nie jestem słoikiem żeby takowe tam trzymać. Opanuj negatywne emocje, kolego, kupiłeś dziurę w ziemi i zioniesz agresją. Współczuje ludziom, którzy będą mieszkać obok ciebie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

myslalem ze jeleni szukasz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jak zwykle bardzo rzeczowy komentarz jak nie masz nic modrego do powiedzenia to się nie wypowiadaj.Bardziej wrzuciłem link informacyjnie ile może kosztować odbiór mieszkania żeby każdy mógł sobie porównać ze swoją oferta.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

249 zl za analze 4 stronnej umowy rezerwacyjnej? na bogato panie na bogato.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

przeciez juz sie nie wyrobili. zakonczenie budowy mam w umowie 30.09. 2018. Pan Piotr P. ???? zdemaskowany ;)

gamoniu. tak od 3 mcy nie ma kawalerek w ofercie. wszystko sprzedane. z kim i co negocjujesz.... windy nie chciales. piwnicy tez?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Generalnie patrząc na to że na 2 Potokach mieszkam a tam chcę tylko wynajmować to nie robi mi wielkiej różnicy w temacie materiałów, natomiast przez te dwa lata ceny materiałów, robocizny, kosztów pracowniczych urosły na tyle, że trzeba być realistą i pojmować, że nikt nie będzie dokładał do interesu i nagle zacznie szukać materiałów wysokiej jakości. W końcu aż tyle za metr nie wołali. Po prostu dostawili windę i garaż podziemny bo tutaj się ludzie o to pytali a i tak mieszkania sprzedały się praktycznie w parę miesięcy. Co do konstrukcji, to ja wolę jednak tutaj mieszkać, częściowo konstrukcja żelbetowo-betonowa pozwala mi zawiesić wszystko na ścianie i poza kiblem, a właściwie wyciągiem w tymże, że tak napiszę kolokwialnie, nie wiem nawet że sąsiedzi istnieją. Mowa oczywiście o przepuszczalności dźwięku przez ściany. A i tak już powoli zaczynają się rysy na ścianach, budynek pracuje i ma do tego prawo. Windy nie chciałem, bo chciałem mieć ogródek, a mieszkając w budynku z windą płaci się za nią dodatkowo w comiesięcznej zaliczce na utrzymanie nieruchomości, i to jest to dosyć znacząca kwota w skali roku. Nie wspomnę już o tym, że w życiu bym tak blisko ulicy nie zamieszkał, a już mieszkałem kiedyś więc zdaję sobie sprawę z tej wątpliwej przyjemności.Co do jakości wykonania też się nie wypowiadam, bo mieszkając tutaj na bieżąco, widzę że o 16-17 łatwiej się ukraińskiego nauczyć na przystanku autobusowym niż na płatnym kursie. Pisałem wcześniej, że okna i drzwi balkonowe są od tego samego producenta, więc na pewno trzeba będzie dobrze wietrzyć mieszkania, to już sprawdzone. Ponieważ jestem zainteresowany kupnem kawalerki, czy jak to teraz zwą "urokliwego apartamentu o powierzchni 22 m.kw", negocjuje aktualnie cenę, już jako stały klient. I jestem do tego znacznie lepiej przygotowany niż za 1,2, i aktualnie 3 razem. Ale nie ma sensu mierzyć teraz kątów prostych, skoro i tak to nic nie wniesie, bo się tego nie zaprotokółuje. Zresztą zapewne dzisiaj się o tym każdy przekonał. Natomiast każdy robi, co lubi. Jedno czego życzę sobie, jeśli kupię tam mieszkanie, żeby chociaż połowa mieszkań była normalnie zamieszkałych a nie do wynajęcia, bo u nas to balansujemy na 51% głosów na zebraniu wspólnoty, reszta ma tylko z tego biznes i ma w zupie to osiedle, więc się nie stawia. Tak to wygląda praktycznie. I nie życzę nikomu źle, tylko piszę jak jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

https://pewnylokal.pl/strona/cennik
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oj jak widać nie wszyscy zrozumieli sens dzisiejszego oglądania mieszkań. Proszę Pana to nie jest koniec prac więc będą malować, dużo jeszcze i pod balkonami również
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odbior mieszkan 2 polowa stycznia :) bo dopiero w drugiej polowie zaczna wydawac. wrazenia rownoez pozytywne lecz mialam nadzieje na bardziej zrobione klatki :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ależ proszę Pana zaznaczam że to nie był odbiór tylko oglądanie wiec pomaluja balkony bo pytałem. .Najpierw muszą balustrady zamontować taka jest kolej budowlana po to ta panika? Można mieć pretensje ale gdy będziemy odbierać mieszkania a nie na tym etapie...Pozdrawiam. Wrażenia pozytywne. ..oby się wyrobili w terminie ze wszystkim...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dacie radę zdjecia podesłać?

Tną koszty po całości. Pożałowali nawet farby żeby pod balkonami wymalować.
..Ciekawe na czym jeszcze zaoszczędzą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jak wrażenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myślicie że do 31.10.2018 skończą robić budynki tak jak obiecali i złożą papiery o pozwolenia na wprowadzanie sie mieszkańców czy potrwa ta budowa kolejny miesiąc? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Będziemy mieli godzinę, żeby obejrzeć mieszkanie i zrobić ewentualne pomiary. Więc nie rozumiem czemu Pana zdaniem nie można już sprawdzić np.kątów prostych? A druga sprawa.. jeśli na 2 Potokach coś takiego miało miejsce, to nie znaczy, że na każdym innym osiedlu używają takich samych materiałów i że projekty są takie same...To wszystko są tylko przypuszczenia, a co będzie to się okaże (wtedy możemy zacząć pluć sobie w brodę, że utopiliśmy pieniądze lub cieszyć się, że jednak jest O.K.). Żaden deweloper nie jest idealny i praktycznie zawsze jest coś do poprawki :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzień otwarty to tylko wam pokazanie, że nie utopiliście pieniędzy. Nic więcej. Żadnych sprawdzeń, kątów prostych. A co do łazienki. Powiem wam, jak było na 2 Potokach 2 lata temu. Tak to developer zaprojektował, tu pewnie nie będzie inaczej, że trzeba będzie kuć podłogi, ciągnąc inaczej rury, jeszcze się komuś Geberita zachce w innym miejscu to i ściany. Nic mądrzejszego Wam i być może mnie, Polnord nie zaproponuje. Wy po prostu zapłaciliscie więcej za mieszkanie bo chcieliście windy i garaż podziemny. Te mieszkania niczym się nie różnią. Teraz jestem znacznie mądrzejszy. A ściany i tak trzeba będzie gładzić, jeśli ktoś myśli że materac położy na ziemi a potem będzie powoli wykańczał, to się grubo myli. Pierwszy tydzień to zaklejenie okien, i gładzenie od nowa. Dopiero coś można ewentualnie malować. I na koniec. Dzień otwarty to dopiero początek wrażeń, to tylko znaczy, że już można do budynku wejść a nie coś sprawdzać, to się robi przy odbiorze mieszkania, więc za kilka miesięcy dopiero, razem z odbiorem kluczy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dziękuję, tak zrobię z tym planem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0