Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witam. Warto sprawdzić kąty proste w kuchni (żeby nie było problemu z montażem kuchni) oraz w łazience (żeby Pan który będzie układał płytki nie musiał wyrównywać ścian) Tak naprawdę możesz sprawdzić wszystko ale najlepiej zabrać plan mieszkania oraz instalacji elektrycznej ze sobą.Można wtedy mniej więcej przeprowadzić krótka weryfikacje tego za co zapłaciliśmy i zapytać dlaczego jest tak a nie inaczej. Jeżeli nastawiasz się na coś od roku(patrząc na plan mieszkania) a tu np. rury są w zupełnie innym miejscu niż na planie no to może pokrzyżować twoje plany związane np z projektem łazienki czy kuchni( a niestety tak u deweloperów się zdarza ) Można sprawdzić okna pod względem zniszczenia.. Ponieważ tyle ekip budowlanych co się przez nasze mieszkania przewinęło to nie sądzę że każdy zwracał na nie uwagę. Pamiętaj o tym też że "1 mm czy 2 mm" odchyleń mogą okazać się czymś mieszczącym w normie.Więc odbierając mieszkanie nie kłóćmy się o "rysy na ścianach" bo mieszkania i tak warto solidnie przygotować pod malowanie .Pozdrawiam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Marcin
2018-10-21 22:44:57
Dzień otwarty to taki dzień, żeby ludzie zupy nie zawracali przez kolejne kolejne parę miesięcy i wiedzieli że coś się dzieje. Wtedy wydawało mi się to czymś podniecającym, teraz wiem że nic takiego w tym nie było. Na 2 Potokach był takowy na 2 miesiące przed odbiorem kluczy, tylko że tam to robota zapierdzielała na serio. Biorę udział w tym wątku bo jeszcze przymierzam się do małej kawalerki na wynajem. Zanim ją skończą i będzie do odbioru to akurat pieniądze nazbieram.
Na co myślisz, że warto zwrócić uwagę w dniu otwartym?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marcin
2018-10-21 22:40:25
Jeśli macie okna "po nas" lub ze wspólnego zamowienia to dopowiem, że wywietrzniki w nich nie dają żadnej wentylacji w mieszkaniu. Opinia kominiarzy z ostatniego obchodu. Tzn dają, ale z przeznaczeniem na ok. 4 m kw pokoju, który ma np. 22 metry. Więc od początku zacznijcie dbać o odpowiednią wentylację, zwłaszcza że będziecie mieli puste mieszkania na zimę. Po co być zaskoczonym grzybem na suficie przed wprowadzką na wiosnę.
jak? ...skad wiedziec tego problemow?

Dzień otwarty to taki dzień, żeby ludzie zupy nie zawracali przez kolejne kolejne parę miesięcy i wiedzieli że coś się dzieje. Wtedy wydawało mi się to czymś podniecającym, teraz wiem że nic takiego w tym nie było. Na 2 Potokach był takowy na 2 miesiące przed odbiorem kluczy, tylko że tam to robota zapierdzielała na serio. Biorę udział w tym wątku bo jeszcze przymierzam się do małej kawalerki na wynajem. Zanim ją skończą i będzie do odbioru to akurat pieniądze nazbieram.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli macie okna "po nas" lub ze wspólnego zamowienia to dopowiem, że wywietrzniki w nich nie dają żadnej wentylacji w mieszkaniu. Opinia kominiarzy z ostatniego obchodu. Tzn dają, ale z przeznaczeniem na ok. 4 m kw pokoju, który ma np. 22 metry. Więc od początku zacznijcie dbać o odpowiednią wentylację, zwłaszcza że będziecie mieli puste mieszkania na zimę. Po co być zaskoczonym grzybem na suficie przed wprowadzką na wiosnę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak nie przyjedziesz w wyznaczonym terminie 27.10 to wejdziesz dopiero w dniu odbioru kluczy. info od kierownika biura sprzedazy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

niektorzy nie moga byc na dniach otwartych wiec to Wy sie wstrzymajcie bo odpowiedz na pytanie chyba az tak nie boli prawda ? czy tak trudno sie podzielic jesli cos wiemy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

W B2 kaloryfery chyba są. Jak jakiś czas temu byłem na budowie to widziałem przez otwarte drzwi balkonowe. Ale raczej nie był wtedy jeszcze zamontowany bo znajdował się na ścianie prostopadłej do balkonu.

ooo..... zobaczysz to podczas oględzin mieszkania 27 października. Wytrzymaj.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A wiecie może na jakim etapie są w środku z wykończeniem tzn czy są juz kaloryfery i czy wykonczaja klatki schodowe,windy,tynki,malowanie itd? Pozdrawiam serdecznie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jaki masz kolor włosów? :))))Pewnie blond;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sama bym też lepiej nie ujęła :),

2018-10-16 12:14:51
Bzdury to ty piszesz kolego! Poczytaj sobie wyżej co ludzie piszą. ..Między innymi o tym ze watpia ze dojdzie do dnia otwartego 27.10 gdyż b1 i b3 są w za mało zaawansowanym postępie budowlanym...Wiec mi o to chodziło ze to nie ma znaczenia..Pozdrawiam Cię ludziu. Z jakiej jestes planety:)?
To odpowiadaj na posty do których się odwołujesz, a nie do rozmowy o godzinie otwarcia.

Jednakże w temacie który poruszyłeś nie widzę sprzeczności bo oczywiście, że postęp w budowie ma znaczenie i dlatego dzień otwarty nie był organizowany pierwszego dnia budowy co by oglądać dziurę w ziemi a dopiero teraz.
Tak samo w drugą stronę, budynek nie musi być od razu gotowy do oddania, a po prostu żeby było co oglądać tak na "zdrowy rozum". A że były róznice w szybkości budowy budynków to niektórzy się obawiali czy już jest "sens" oglądać b1/b3.
To naprawdę nie było trudne i nie trzeba od razu robić z ludzi idiotów ;-)
Pozdrawiam, pierwsza kolonia, Mars:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bzdury to ty piszesz kolego! Poczytaj sobie wyżej co ludzie piszą. ..Między innymi o tym ze watpia ze dojdzie do dnia otwartego 27.10 gdyż b1 i b3 są w za mało zaawansowanym postępie budowlanym...Wiec mi o to chodziło ze to nie ma znaczenia..Pozdrawiam Cię ludziu. Z jakiej jestes planety:)?

Ludziu, nie wiem skąd to sobie wymyśliłeś, nikt nie oczekuje końcowego wykończenia na dniach otwartych, tak samo nikt nie myli odbioru z dniami otwartymi... Odpowiadasz z jakimiś wymyślonymi bzdurami na wątek z godzinami dni otwartych, lol
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam! Ludzie co Wy tutaj za glupotki piszecie aż nie mogłem wytrzymać i musiałem napisać :) Przede wszystkim mylicie pojęcia dni otwarte a dzień odbioru mieszkań. ..Wcale deweloper nie musi mieć wykończone na tip top budynków żeby udostępnić ludziom obejrzenie lokali mieszkalnych..Bardziej chodzi o zaawansowanie budowy które przekłada się na bezpieczeństwo wchodzących interesantów na teren.budowy...Także budynki b1 i b3 mogą być nawet nie ocieplone żeby móc tam wejść i obejrzeć sobie...Widać że w większości Was drodzy państwo nie macie zielonego pojęcia o budowie ...Równie dobrze deweloper mógł zrobić dni otwarte parę miesięcy temu gdy budynki były w stanie surowym zamkniętym. ..Pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

2018-10-15 21:25:58
Ja nie mam konkretnej mam tylko że dni otwarte na 10 i być 15,min wcześniej
Jak "na 10" nie jest konkretnie to ja nie wiem jaka jest ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie mam konkretnej mam tylko że dni otwarte na 10 i być 15,min wcześniej

2018-10-15 20:18:31
A skąd wiadomo jaka godzina ja nic nie mam o godzinach
W mailu jest konkretna godzina i czas trwania (1h)

A skąd wiadomo jaka godzina ja nic nie mam o godzinach