Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Emka
2018-09-17 10:49:04
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2025912787461640&id=100001288151299

Powyzej link do artykulu wp.pl - sprawa w szczecinie z polnordem ,radze przemyslec zakup. Nie jedyna, pozew na niliony za bledy budowlane tez juz zlozono....
Deweloper tragedia z koszmarem. Jakosc nawet się nie wypowiem....
Tu tez osiedle powstalo na bylym.zbiorniku wodnym . Rzetelnosc poziom zero, za to ogromnie arogancka i butna firma.
Wich construction company are you rappresentanting? i don't know situation in other city with Polnord but I know that if something not good with what I bought, I don't have problem to sue Ponord in front of judge. So, where is the problem that you're saying? ... and Why has to Polnord build something wrong with the same past error?

Skoda for that situation, not good for Polnord sure...but why will have to be the same?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Osiedle Fotoplastykon

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2025912787461640&id=100001288151299

Powyzej link do artykulu wp.pl - sprawa w szczecinie z polnordem ,radze przemyslec zakup. Nie jedyna, pozew na niliony za bledy budowlane tez juz zlozono....
Deweloper tragedia z koszmarem. Jakosc nawet się nie wypowiem....
Tu tez osiedle powstalo na bylym.zbiorniku wodnym . Rzetelnosc poziom zero, za to ogromnie arogancka i butna firma.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

gag
2018-09-16 22:33:35
myślicie że będą chetni aby wynająć mieszkanie na osiedlu ?
czemu nie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

myślicie że będą chetni aby wynająć mieszkanie na osiedlu ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

moze ze na nasze osiedle nie bedzie padac deszcz i snieg jak na osiedle Jabloniowe II :-D.
U nas slonce bedzie swieci nad nami. Tam niestety nie i trzeba miec daszki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odpowiedź do kwestii zadaszenia balkonów na innych osiedlach.

Są, niedaleko Jabłoniowa II (PB Kokoszki) tak budowały, 4 piętro wszystkie balkony zadaszone na całej powierzchni :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No ( nie )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ok, zrozumiałem artykuł, wyobrażałem sobie coś innego

Hi,

i read this: https://finanse.wp.pl/sprzedajesz-mieszkanie-po-1-stycznia-mozesz-miec-z-tym-klopot-6295267285788801a

Are we in this situation? Thx

cena za metr kwadratowy?

Ale z tego co pokazuje plan to tam nie ma byc drogi chyba. Z tego co widac droga konczy sie wjazdem do garazu b2 ale moze sie myle :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ej... miałam na myśli Flisykowskiego wzdłuż B2 - własnie....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciężarówki jeżdża obok b2 za ogrodzeniem budowy a droga flisykowskiego idzie od b1 chyba otacza b3 a za b3 jest postawione odgrodzenie od etapu2 wiec myśle że nic nie rozjeżdżą bo nie będą tamtędy jeździć. :)

Kto wie czy droga przy ul. Flisykowskiego będzie wybrukowana przy odbiorze I etapu?. Zastanawiam się jak to będzie wyglądało przy jednoczesnym prowadzeniu prac przy II i III etapie budowy. Rozjeżdżą ja przecież.

A z nowych wiesci prosto z wczoraj z polnordu to: daszki sa tak jak w projekcie czyli wszystko sie zgadza zadne kontakty zewnetrzne nie beda zalewane daszki maja byc typowo tylko nad drzwiami. Opoznienie 3 miesieczne.
Dni otwarte beda koniec pazdziernika poczatek listopada zapewne jakas sobota beda dzwonic do kazdego i sie umawiac na takie 2h ogladanie. Bo wszystkich naraz nie wpuszcza. Klucze wszystkie w styczniu oddaja wszystkim na raz. Po odebraniu idziemy do energi zakladamy licznik i mozemy sie wprowadzac z remontem jak i kto woli mieszkac na betonie to moze sie juz calkiem wprowadzic. Po otrzymaniu kluczy mozna normalnie wszystko wniesc bo nikt tego nie wyniesie-wg Pana z polnordu hehe to chyba tyle :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

W koncu zaczeli cos robic przy budynku b1 na zewnatrz! :) wracam ze spacerku i kolejne mile zaskoczenie oby szybko poszlo im z elewacjami bo b2 pieknie juz wyglada az sie nie mozna doczekac wejscia :) :) Ps Pani Marto tez zastanawiam sie co z tym daszkiem bo srodkowe mieszkanie jest moje (te z najwiekszym oknem) ale poczekam z tym do odbioru mieszkania bo moze cos tam jeszcze porobia przeciez nie ma jeszcze przedzielonych tych balkonow wiec nie ma co panikowac :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

chodzilo o to ze 2 balkony w srodku te z duzych mieszkan powinny miec 1 dlugi wspolny daszek a maja przerwe miedzy soba. Widac to na wizualizacji ze powinny byc polaczone te daszki ze soba. 1 dlugi wspolny dach bez przerwy. SAS zobacz sobie na 2 etapie tego bloku a nie zaraz ponizasz. JA juz zaluje ze bede miec cie za sasiada.. I koniec tego tematu tutaj.

Wiem bo tam obecnie mieszkam a ktoś robi g*wno burze o nic mam nadzieje ze nie bedę miał takich sąsiadów w swojej klatce
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wczoraj po raz kolejny odwiedziłam "budowę". No i niespodzianka...... widać postęp prac - naprawdę. zrobiłam kilka zdjęć które można zobaczyć na stronie fb Osiedla Fotoplastykon. specjalnie przybliżyłam obraz daszków abyście mogli zobaczyć jak wyglądają. wszystko zgodnie z projektem. co do niezadaszonych balkonów to mogę powiedzieć z cala odpowiedzialnością ze ani śnieg ani deszcz nie stanowią problemu. mieszkam w mieszkaniu z takim balkonem juz siódmy rok i nic sie nie dzieje. podobne daszki takie jak na fotoplastykonie sa na ul. leszczynowej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

gdzie mozna zobaczyc projekcie o daszek?