Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

A teren na przeciwko po drugiej stronie ulicy jest czyjsc tzn bedzie tam cos budowane czy nie wiadomo? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wczoraj byłem u dewelopera, ponoć mają zacząć wydawać w grudniu. Do końca października ma się zakończyć budowa .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak sprawdziłem to przed zakupem i liczę się z tym.Fakt jest taki ze polnord wybuduje osiedle i zrobi droge. I po tym fakcie kokoszki zaczną budować za minimum 6000 tys za metr.Już robyg w swoim najnowszym projekcie osiedla ma ceny powyżej 6300 kosmos a to praktycznie 200 metrów dalej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy wiecie o tym, ze teren /działka/ przed B2 od strony jeziora jest własnością developera Kokoszki?. Na pewno cos na niej wybuduje, oby to była niska zabudowa i oby to nastąpiło za dobrych kilka lub kilkanaście lat. Zdawało by sie ze to już teren ochronny, bo blisko zbiornika i wąsko ale niestety - to informacja potwierdzona.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sas
2018-09-06 13:02:42
Dobrze ze wybrałem mieszkanie w B2 :) Z widokiem na jezioro ;) Nie będę musiał inwestować w drogie rolety I będę mógł chodzić nago
lepiej jak "naga"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze ze wybrałem mieszkanie w B2 :) Z widokiem na jezioro ;) Nie będę musiał inwestować w drogie rolety I będę mógł chodzić nago
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na facebook fotoplastykon gdansk sa wstawione aktualne zdjecia z budowy wszystkich blokow :)

A jak B1?

W b2 sciagaja rusztowanie z przodu sa juz daszki nad balkonami i rusztowanie cale stoi z tylu budynku juz dzis panowie tam klada elewacje. Duzo ludzi w oknach b3 widzialam i idzie stamtad huk pracy :) podejrzewam ze maja srodki duzo porobione i zostana im glownie elewacje no i teren. Mam nadzieje ze w listopadzie juz beda miec gotowe wszystko plus pozwolenia na wejscia mieszkancow
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja byłem w swoim mieszkaniu (I piętro w B2) pod koniec lipca i było już daleko - i ścianki działowe i instalacja elektryczna. Oczywiście nie było drzwi wejściowych i tynków czy gładzi ale wyglądało całkiem nieźle.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jak tak to niech oddaja szybciej i pojedynczo te bloki beda miel8 mniejsze straty niz gdyby mieli przetrzymac gotowy b2.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzwoniłam do kierownika sprzedaży, nr od pani z guderskiego ... i powiedziała że koniec września oglądanie w b2, a co do reszty to dzwonić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skąd taka wiadomość?

Tylko b2 bedzie mialo dni otwarte w pazdzierniku????

W b2 Będzie można już wchodzić oglądać będą dni otwarte tego budynku .
A jak b3.to trzeba dzwonić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a w b2 ścianki są czy tylko z zwenątrz zrobili a w wewnątrz nic ?

Nie... Prawie kończą b2

orientuje sie ktos czy w b3 sa juz scialki dzialowe ?

Z moim mężem zakupiliśmy mieszkanie od tego dewelopera ale w Warszawie i cały proces przebiegł bez żadnych konfliktów. Rzeczywiście jeżeli w umowie były zapisane pewne formalności co do opłaty rezerwacyjnej to mogli mieć prawo do niezwrócenia poniesionych kosztów. Podobnie dzieje się przy wielu innych sytuacjach, które wiążą się z podpisaniem umów. Nie tylko Polnord praktykuje takie działania, to nic nowego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem czy w dzisiejszych czasach dają pozwolenie na budowę w jeziorze, a skoro budują to chyba grunt jest okay.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0