Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

dokładnie to samo powiedział nam nasz doradca finansowy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla BGK który udzielał dopłat MDM ważny jest termin uzyskania pozwolenia na użytkowanie a nie umowa przeniesienia własności. To tyle w temacie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

bo tam jest rok opóźnień a nie miesiąc :)
a jeśli nam też przepadnie to też pozwiemy polnord wspólnie i tyle :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja
2018-08-18 21:16:16
Ja nic takiego nie mam w umowie i nikt mnie o tym nie informowal wiec wydaje mi sie ze nie masz racji. A przy nsjmniej mam taka nadzieje
Prosta zagadka dla ciebie: czy mogłeś wziąć MDM na mieszkanie które powstanie w 2019 czy np. 2020? Przecież terminy transz można wpisać dowolnie i wszystkie mogą wypadać teraz w 2018 ;-)

Druga zagadka: dlaczego ludzie składają pozwy zbiorowe na robyga za utracony MDM?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja nic takiego nie mam w umowie i nikt mnie o tym nie informowal wiec wydaje mi sie ze nie masz racji. A przy nsjmniej mam taka nadzieje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widzę, że większość nie ma pojęcia jak działa mdm mimo że wzięli kredyt :D Moi mili, mdm jest wypłacany choćby teraz (Jak mój) ale bez aktu własności w 2018 to trzeba będzie go oddać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

jeżeli chodzi o mdm to wszystko zależy od banku w którym mamy kredyt mój na szczęście wypłacił w ostatniej sierpniowej transzy ufff
najlepiej dowiadywać sie w swoich bankach :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wcale nie

Wcale nie przepadają ... mdm już jest wliczone w kredyt ... przynajmniej u mnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak w styczniu to przepada mdm. będą pozwy... świetnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Odbiory mieszkan sa w styczniu oddaja wszystkie na raz. Bo tak musza. I tak powiedzieli w polnordzie i pod postem na facebooku. Watpie by po 2 tygodniach zmienili swoje zdanie ktorego tak zawziecie polnord bronil pod tamtym postem. :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A reszta

A co z b1 i b3 ? Mają opóźnienia , to b2 tylko szybciej skończą ?

To najnowsza informacja z polnordu - cytuje:
"Odbiór B2 przewidziany jest na przełomie października i listopada.

Natomiast jeśli chodzi o możliwość wejścia na budowę, to w tej kwestii proszę się skontaktować z Państwa handlowcem, ktory umówi na dogodny termin.

Pozdrawiam,

Karolina Maciejewska
Specjalista Biura Obsługi Klienta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: B3

Tylko informacja mailowa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

B3

Ja dostałam ;)

Ja również nie dostałam pisemnej informacji o opóźnieniach. W trakcie rozmowy telefonicznej powiadomiono mnie jednak, iż mieszkania oddawane będą najpóźniej w styczniu.

Kto z Państwa otrzymał pisemna informacje o opóźnieniach? ja nie dostałam kompletnie nic. Bardzo sie martwię zaistniałą sytuacją.

ja prosiłam w biurze jeszcze przed podpisywaniem umowy dali mi to od ręki :)

w biurze ? czy mailowo trzeba załatwiać ?

Tez taki dostalam i rowniez taki na ktorym jest elektryka zaznaczona wraz z grzejnikami itp :)

Można poprosić o taki szczegółowy rzut mieszkania ( ja dostałam). Wymiary ścian podane są w stanie surowym, bez tynków.