Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

można jakoś dostać w biurze inny plan mieszkania ? tzn. szczegółowy na którym widać metraż ścian a nie tylko całego pomieszczenia ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy ktoś z Was był w środku w budynku i widział ze maja wszystko zrobione w środku? Tzn gladzie rynkowe, ścianki działowe, instalacje elektryczne i hydrauliczne oraz klatki schodowe?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przestańcie się spinać jeszcze maja trochę czasu
kto się interesuje tego typu inwestycjami wie ze na dzień dzisiejszy opóźnienia mniejsze czy większe to norma.Też nie jestem zadowolony z tego powodu ze będę musiał płacić dłużej wynajem i dodatkowo kredyt.A takie gdybanie czy robią coś w środku czy nie nie ma żadnego sensu.Biorąc pod uwagę fakt ze termin zakończenia jest na 30.08. wiec nawet nie miną pierwszy planowany termin zakończenia budowy
a informacje o opóźnieniach dostaliście wcześniej na piśmie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

To skąd Pan wie że nie jest w środku nic zrobione, skoro "nie ma prawa tam wchodzić"?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tu nie chodzi o zamkniecie chodzi o to ze mieli nadrobic a nie nadrabiaja jakos szczegolnie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poza tym to polnord twierdzi publicznie ze robia w srodku ze to etap finalny i ze teren jest przygotowywany pod robienie malej infrastruktury hahahaha beczka smiechu wejdzcie na facebook na polnord ich wpis ostatni o fotoplastykonie. Mozna sie posmiac co ludziom odpisali..

Mi się udało "rzucić okiem" na budowę od wnętrza i B2 w środku mieszkania już prawie gotowe, teraz robią w środku B1 oraz B3, na zewnątrz równają teren i jakieś rury kładą. Na logikę po co by robili skoro by nie chcieli ukończyć, jeżeli nie chcesz ukończyć to zamykasz budowę i tyle a nie budujesz dalej. Opóźnienie OK może i jest ale bez przesady, robią i są widoczne postępy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wszystko sie ciagnie bo nie robi tego ekipa budowlana tylko polnord construction gdzie sami o sobie pisza ze nie sa ekipa budowlana. Dlatego tez jestem zla ze zamiast wziac ekipe budowlana i dokonczyc nasze bloki to wzieli ekipe na nowy etap.. Szybciej drugi etap powstanie niz nasz skoncza czy oddadza nam.. Ma Pan racje przod ocieplenia b2 stoi tak juz 2 3 miesiace. Wszystkiego wszedzie po trochu robia.. Taka wg mnie dezorganizacja. I mydlenie nam oczu ze w styczniu oddadza.. Juz brak mi nadzieji jak to widze.

Człowieku okna to już tam są wszędzie od 2 miesięcy a w środku nie pisz co zrobili bo nie masz prawa tam wchodzić z tego co wiem...Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratuluję wyobraźni :) jak tam Pan był to chyba zauważył Pan, że okna są już wszędzie. W B2 ściany, tynki, gładzie i elektryka... więc proszę nie wprowadzać innych ludzi w błąd.. ale....przecież najłatwiej narzekać :)

Dzisiaj tam byłem i widziałem ze żadnych postępów prac budowlanych niema od 3 miesięcy co najmniej wiec proszę nie piszcie tutaj głupot ze coś robią w środku i ze jest tylu niby pracowników bo to nie prawda...Przyglądałem się jak Polnord budował Chabrowe Wzgórze i jeśli rozpoczęli np ocieplac blok to już go moment i skończyli dosłownie w ciągu paru dni cały budynek był ocieplony...Na fotoplastykonie zaczęli ocieplac dawno dawno temu jeden z budynków i nie dokończony stoi już mega długo wiec o czym to świadczy. .Jednym słowem nic nie robią lub prawie nic...Postęp jest prawie że nie zauważalny. .Nadmieniam ze postęp budowy Chabrowego Wzgórza był szybki i sprawny bez względu czy robili w środku czy na zewnątrz. ..Bo jak można rozpocząć coś na zewnątrz i tego nie skończyć ze niby po co?żeby przejść do prac w środku? Pozdrawiam naiwnych optymistow. ..może czas ruszyć tyłki i podjechać tam i zobaczyć a nie pisać tutaj niczym nie poparte glupoty
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dzis bylam na spacerze wokol budowy i nie ciekawie z ta elewacja od przodu sa postepy ale maja zrobiony tylko przod tyl i bok wciaz wygladaja jak w b1. Oby nie bylo wiekszych opoznien.. Ale widze tez ze zamontowali tam kamery i czujniki wiec po nocy juz nie polecam tam wchodzic :) no i robia teren bo lezy pelno rur i ze 2 koparki stoja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak byłam u Notariusza to mówił, że w umowie jest kwota za opóźnienie 10% wartości mieszkania, ale to nie jest jeszcze opóźnienie za które można teraz roscic.
Deweloperzy nawet z ustawy mają zalozone opozniwnia. Dodatkowo obowiazkiem jest najpierw napisanie pisma z prośbą o zdanie mieszkania i jeżeli chyba przy trzecim piśmie nie otrzymasz mieszkania to wtedy możesz roscic. W umowie jest napisane kiedy napisać piersze pismo i po jakim czasie każde kolejne

Ja mam okazję tam często przyjeżdżać.
Nie powiem co dzieje się w B3, ponieważ mam kupione mieszkanie w B1 i na nim się skupiam, więc wybaczcie przyszli sąsiedzi z 3:)
Ostatnio jak byłam to w B1 na każdym piętrze było po kilku pracowników. Non stop słychać wiartarki,piły itd.
Słyszałam, że B1 robią w środku, a w B2 elewację. Jak zakończą to będzie wymiana. W B1 będzie robiona elewacja,a w B2 środek.
Ciężko powiedzieć na jakim etapie jest elewacja w B2, bo mają tak mocno go zakryte przed kurzem, że prawie nic nie widać przez te folie :)
Cieszmy się, że mamy takie ładne lato przynajmniej wszystko ładnie schnie, a mieszkanie nie są zalewane jak to w zeszłym roku w Sopocie na Karlikowskiej mieli ludzie.że była taka ulewa, że musieli odpapowywac wodę z mieszkań, które jeszcze nie były pooddawane i ludzie na dzień dobry dostali zalane mieszkania.
Po drugie Polnord przynajmniej nie ma rocznych opóźnień jak Robyg.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem czlowieku gdzie Ty mieszkasz, ale ja się z czymś takim na nowych osiedlach nie spotkałam.
A z tego co piszesz można wywnioskować, że jesteś upierdliwym sąsiadem, któremu wszystko przeszkadza skoro już takie historie tworzysz.
Każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii i na pewno nie spowoduje to, że ktoś zaniedba obowiązki związane z przyszłym mieszkaniem.
Pozdrawiam i życzę większego optymizmu i wyluzowania ;)

Wiele deweloperów ma taką umowę, że jeżeli samemu się zrezygnuje to nie oddają wpłaconej kwoty.
Za każdym razem gdy szłam oglądać jakaś inwestycję to było między innymi jedno z głównym pytań przeze mnie zadawanych.
Według mnie zawsze warto się dobrze przygotować o co powinniśmy się zapytać za nim pójdzie się oglądać mieszkanie, żeby nic nie było zaskoczeniem.
Ps. Ja również kupiłam tu mieszkanie i czekam na jego zdanie :)

Ja tam myślę ze będzie ich około pisiont
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja też ale nadzieja matką głupich :p

sorki ale nie wierze by było ich tam 80 :)

na 1 etapie może pracować tylko 80 pracowników
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1