Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

widzieliście to ?? Polnord 27.08 startuje z budowa 2 etapu fotoplastykonu z inną firmą budowlaną ... a nasz??? w czarnej pupie z opóźnieniem..... i sie zbulwersowałam .. zamiast dać więcej ludzi do naszego etapu i maksymalnie go przyspieszyć by nadrobić jak najwięcej to ehh.... sory za te gorzkie żale :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

niezly pomysl. Mozesz wiecej info?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kupiłem tam mieszkanie na wynajem

Ja wole dac te 300 zl inzynierowi budowlanemu czy kierownikowi by mi wszystko sprawdzil niz brac w ciemno samemu. I polecam wam tez wziac kogos kto wie gdzie szukac wad. Bo by nadrobic zaleglosci moga budowlancy odwalac niezle fuszerki w naszych mieszkaniach ktorych my mozemy nie zauwazyc na pierwszy rzut oka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kupiłem tam mieszkanie na wynajem

Na co dokładnie zwrócić uwagę przy odbiorze mieszkania ( wątek ten poruszył ostatni wpis).

Kupiłem tam mieszkanie na wynajem

A negatywne opisy są dla mnie śmieszne. Wolę mieć mieszkanie na Guderskiego gdzie jest chociaż trochę zieleni i zbiorniki retencyjne a nie przykładowe osiedle na Przymorzu lub morenie w 20 piętrowym wieżowcu masakra i pewnie każdy z psem będzie wychodził w jedno miejsce. Skąd te opóźnienia a mianowicie wcześniejszy wykonawca porostu dawał ciała . Drodzy mieszkańcy pamiętajcie żeby przy odbiorze dokładnie sprawdzić mieszkania
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myśl czytaj

Kolejny naiwny wiesz co to jest zaliczka rezerwacyjna wszystko było w umowie ale to tak włąsnie Polak ma nie czyta a potem płacz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: ...

Robia ciagle teraz tez na zewnatrz koparki jezdza nwm czy kanalizacji nie robia wlasnie bo klada jakies rury sory nie znam sie :D ale sa i pracuja tylko moglibyb szybciej :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

I jak sytuacja na budowie? Był ktoś może tam ostatnio i czy coś robią ruszyło coś?

Mieszkanka może popiszemy na priv?

tak przelotem byłam, bo miałam pytanie. jedynie tyle mówili że jest małe opóźnienie w budowie ale to już wszyscy wiemy

...

A coś jeszcze ważnego mówili? O co pytałaś z tych ważnych info
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

odbiory mieszkań w styczniu, a dzień otwarty prawdopodobnie środek października właśnie wyszłam z biura
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale od pozwolenia na użytkowanie mają jeszcze 3 msc na wydanie kluczy więc chcąc nie chcąc ruszy się pewnie w styczniu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mialo byc rzadac zwrotu kosztow najmu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ta strona jest zaniedbywana i nieaktualizowana. Wiecej sie stad mozna dowiedziec.
Odpowiadajac na powyzsze pytanie w umowie nie mam wyszczegolnionych etapow budowy tzn co bedzie zrobione do konkretnej daty.
I teraz tak patrzac nigdzie nie znalazlam informacji co sie stanie gdy to deweloper nie wywiaze sie z umowy badz bedzie mial opoznienia. W umowie jest data zakonczenia budowy 30 wrzesnia i 31 pazdxiernika uzyskanie pozwolenia na uzytkowanie budynkow.. Wydaje mi sie ze deweloper sie z tym nie wyrobi wiec teraz mamyjakies prawo by sie odwolac i rzadac np kosztow najmu? Czy to jest za male opoznienie? :) to tak z ciekawosci :p
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest strona na Facebooku : Fotoplastykon Gdańsk. ...możemy tam pisać i się poznawać przyszli sąsiedzi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Anonim
2018-07-26 02:48:38
A uważasz, że na foto-coto wszyscy będą grzecznie parkować samochody na swoich miejscach, bo zapłacili drożej ? Co do garazu, tam też nie wszyscy będa mieli garaż. Piwnica ? To jakiś wymysł PRL, weki będziesz trzymać czy schodzić z sąsiadem się z flaszki napić po kryjomu ? Co do układu budynków, nie wszędzie na 2 Potokach każdy każdemu w okno zagląda, tak jak i na Foto-coto nie wszędzie będzie prywatność, chyba każdy to widzi, ale wynajmujący zawsze wie wszystko lepiej. A zazdrosny nie mam o co być, nie mam kredytu, będę chciał to sprzedam i się przeniosę gdzie indziej, zwłaszcza jak nowe sąsiedztwo okaże się namolne.
"A uważasz, że na foto-coto wszyscy będą grzecznie parkować samochody na swoich miejscach, bo zapłacili drożej ?"

...jak nie, strzelam :-D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A moze i będe trzymać i weki w piwnicy bo mamusia chętnie mnie takowymi obdarza i "rupiecie" męża czy cokolwiek co mi będzie zbedne w mieszkaniu ale to już nie Pański interes. I nie sądze by było to PRL-owskie a bardzo przydatne dodatkowe miejsce, którego w 2 potokach mi brakuje. Nie podoba ci sie nasz fotoplastykon to sie nie udzielaj bo i po co. Pozdrawiam jeszcze sąsiadka z 2 potoków :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gościu osłabiasz mnie swoimi wpisami idź na forum swojego osiedla
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepraszam bardzo ale nie każdy ma bogatych w fufu rodziców, niektórzy zaczynają wszystko od 0 i nikt im nic nie pomaga i dają rade tak jak tylko mogą wiec wypraszam sobie takie chamskie uwagi. masz pan mieszkanie to sie tu nie udzielaj bo to forum fotoplastykonu a swoje rady odnośnie mieszkań na innych osiedlach zachowaj dla siebie. My ich nie potrzebujemy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1