Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

czy ma ktoś w umowie poszczególne etapy prac jakke mają być ukończone w danym miesiącu ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Noeie rozumiem po otrzymaniu kluczy nie moge sie zaczac urzadzac tylko znow musze czekac 1-2 miesiace?? Cos mi sie nie wydaje. A aby wyplacili mdm chyba wystarczy tylko zgoda polnordu na mozliwosc oddania mieszkan ludziom.

Klucze to tylko klucze, jeszcze przepisanie aktu własności u notariusza a to kolejne 1-2 miesiące, i to jest dopiero koniec całej zabawy, więc pytaj się temu kto ci dał zgodę na MDM.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

To trzeba było na Ujeścisku dopłacić i już dawno mieszkać. Kilka osiedli skończonych, ludzie od paru miesięcy mieszkają. Ale jak się nie ma fufu w portfelu a przerost ambicji, to niestety tak jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

A uważasz, że na foto-coto wszyscy będą grzecznie parkować samochody na swoich miejscach, bo zapłacili drożej ? Co do garazu, tam też nie wszyscy będa mieli garaż. Piwnica ? To jakiś wymysł PRL, weki będziesz trzymać czy schodzić z sąsiadem się z flaszki napić po kryjomu ? Co do układu budynków, nie wszędzie na 2 Potokach każdy każdemu w okno zagląda, tak jak i na Foto-coto nie wszędzie będzie prywatność, chyba każdy to widzi, ale wynajmujący zawsze wie wszystko lepiej. A zazdrosny nie mam o co być, nie mam kredytu, będę chciał to sprzedam i się przeniosę gdzie indziej, zwłaszcza jak nowe sąsiedztwo okaże się namolne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Bylam w polnordzie. Klucze wydaja w styczniu. Pytanie co z mdm?? Przepadnie?

A powiedzcie mi jak robicie i umawiacie sie z ekipa wykonczeniowa lub chociaz jakims panem co robi lazienki wiem ze maja napiete terminy zwlaszcza moj i teraz co? Trzeba umawiac sie w ciemno z nimi czy czekac na ostatniAa chwile i liczyc ze jakis spec bedzie chcial sie tego podjac? Bo wcisz nie ma konkretnych dat odbiorow mieszkan ba nawet zakonczenie budowy nie eiadomo kiedy tak na prawde bedzie....

Serio ? Te bloki wyglądają jak za komuny i fakt jest taki ze wole dopłacić i mieć komfort w zimę odnośnie miejsca w hali garażowej.
Windy to podstawa przynajmniej dla kobiet z wózkami.
Wy pewnie wszystko zaczynając od wózków rowerów i kończąc na innych gratach składujecie w salonach hehe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na pewno w niektórych mieszkaniach są, było widać zanim wstawili okna.

Wynajmuje na 2 potokach i na stale nie chcialabym tu mieszkac. Brak piwnicy moze w moim bloku. Brak garazu. Wszedzie porozstawiane samochody na chodnikach ze wrecz czasami nie mozna przejechac na wlasne msc postojowe. Brak msc na rowery i na zewnatrz i w srodku. Nie mowiac o ulozeniu mieszkan gdzie sasiad z balkonu moze patrzec co robie w sypialni.. Wydaje mi sie ze fotoplastykon ma lepszy uklad mieszkan bardziej prywatny. Wiec mowisz to bo pewnie jestes zazdrosny :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

A było kupić na 2 Potokach i dawno mieszkać, to oczywiście dla tych, którzy nie musieli mieć specjalnie windy i garażu podziemnego. Jak kupowaliście przez te swoje banki Fotoplastykon to jeszcze stały ostatnie wolne mieszkania, poza powyższym standard wykończenia podobny, a dalej od ulicy, no i cena była niższa o ok 1000 zł za metr. Ale tak to jest, jak ludzie się na prospekty napatrzą i cuda na kiju...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czy w b1 są już ścianki działowe ?

To ja już nie wiem czy oni serio sie wyrobią w 3 miesiące skoro w b3 nie ma scian działowych a b1 stoi goły z zewnątrz i podejrzewam że wewnątrz rówież....... nie wspominając, że w sierpniu/wrześniu podobno miały być dni otwarte :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

legalnie nie można ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A skad Pani wie? Mozna wejsc do budynkow?

w b3 nie ma jezzcze ścianek działowych

A jak to okresliles ze jest około 30 pracowników? ::) Pracują w środku czy na zewnątrz?

A czy jest juz informacja z dokladna data dni otwartych? Pozdrawiam

Tak około 30 pracowników jest na budowie czy duzo czy mało to sami musicie stwierdzić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja również bardzo chciałabym się dowiedzieć, czy i co się dzieje na budowie,czy robią coś przy budynku B1- aktualnie sama nie mogę tego sprawdzić.