Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Wstawione okna

dzień otwarty na osiedlu jutro tj. 12.05 informacja pojawiła się dziś super przekaz informacji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masowanie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z ciocią. Ale ta niedługo fiknie i będę miał mieszkanie dla siebie. Jeszcze z 10-15 lat. Dam radę. Maskowanie jej stóp to nie taki obciach jak kredyt na 30 lat frankowicze niedorobieni.

Deweloper zredukował także zadłużenie finansowe netto z poziomu 344 mln zł na koniec 2016 r. do 299 mln zł na koniec minionego roku, co w ujęciu rok do roku stanowi spadek o 13 proc. Jak zapewnia zarząd spółki, na ubiegłoroczny wynik nie wpłynęły w znaczący sposób problemy wykonawcy większości inwestycji Polnordu, firmy KB Dom, z którą rozwiązano umowy na generalne wykonawstwo.
– W ciągu tygodnia powołaliśmy do życia spółkę Polnord Construction, która sprawnie przejęła wszystkie place budów i prowadzi inwestycje bez zagrożenia dla ich harmonogramów – zapewnia Dariusz Krawczyk. – To jednak działanie doraźne, bo nie zamierzamy wchodzić na rynek generalnego wykonawstwa – po zakończeniu tych inwestycji spółka Polnord Construction zostanie rozwiązana.
Obecny bank ziemi dewelopera ma ptoencjał 300 tys. mkw. PUM, każdego kwartału Polnord zamierza przeznaczyć ok. 10 mln zł na nowe zakupy ziemi.
– Postępujemy tu bardzo ostrożnie: nie interesują nas działki z wadami prawnymi, drogie czy rolne – w razie zawahania koniunktury takie nieruchomości są niebezpieczne, a dla mniejszych deweloperów mogą być nawet zabójcze – ostrzega prezes Polnordu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

braki w edukacji sie klaniaja. i to w pas.

Fotoplastykon (gr. plastikós – rzeźbiarski; także fotoplastikon) – automat do prezentacji pojedynczych fotografii (przeźroczy) stereoskopowych z całych cykli fotograficznych na jednym stanowisku wizualnym.

Fotoplastykon był wielobocznym urządzeniem, w którym umiejscowione były wizjery do oglądania fotografii. Mechanizm przesuwczy co kilka sekund podawał nowe fotografie przed wizjer, dzięki czemu uzyskiwaliśmy efekt uzyskiwany przy oglądaniu później stworzonej diaporamy. Z reguły fotoplastykon posiadał 25 stanowisk do oglądania zdjęć.

sasiedzie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale czy muszą oddać wszystkie budynki razem ? b2 i b3 idą raczej zgodnie z planem więc problem może być tylko z b1
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pomyliłem się z numeracją budynków. B2 faktycznie okna są i wygląda że zaraz z elewacją ruszą, ale B1 prace stanęły mało się tam dzieje.
Główny wykonawca upadł, POLNORD przeją budowę na siebie ale kwestie formalne wstrzymują wszystko a i wykonawców też trzeba znaleźć. Info od jednego z pracowników z budowy. Nikt nie musi mi wierzyć, pisze co wiem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja się dowiedziałem dziś ze jutro koniec świata będzie mówi się w swoich kręgach (UFO) ze już do nas lecą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja również z B2. Codziennie przejeżdżam obok budowy i codziennie widać, że coś robią, ale na zewnątrz.

No wlasnie skad to info

Skąd to wiecie ? Też widziałam jak szybko idzie budowa i okna więc może to plotki z opóźnieniem. Jestem z b2 więc się interesuje

potwierdzone info ? w b2 i b3 już okna wstawiali może nie będzie tak źle

Dziś się dowiedziałem, że będą problem z oddaniem mieszkań na czas. Nikomu nic nie mówią ale w swoich kręgach (POLNORD) mowa jest nawet o opóźnieniach 6 miesięcznych B2. Problemy z wykonawcami. Brak taniej i dobrej siły roboczej na rynku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

zakładaj

A moze na twarzoksiazce zalozymy?

O jaki znawca tematu
Co masz ból d*py bo pewnie mieszkasz z mamusią.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez już pisałem. Ale jakoś admin nie chce założyć. Może czeka aż się pierwszy budynek pojawi.

Re: Grill

Warto jeszcze poduczyć się rosyjskiego w ukraińskim slangu. 200 mieszkań sprzedanych a ludzi na forum 15. Coś powoli dociera ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

Czesc sasiedzie lub sasiadko! Ja tez z B4 ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1