Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Osiedle Fotoplastykon

Fotoplastykon etap I.
Zakończenie budowy planowane na 30 września 2018 ale deweloper ma prawo wydać mieszkanie 3mc później.
Parapetówka chyba dopiero w 2019 beee....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam sąsiada z B2 czwarte piętro,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również z B2 :)

Re: Osiedle Fotoplastykon

Witam serdecznie, w 2016 roku kupilam od Polnord Deweloper mieszknie w Gdyni mozna powiedziec jedno z drozszych. Bylam tak zadowolona z calego przebiegu sytuacji, ze w 2017 zainteresowalam sie kolejnym na osiedlu Fotoplastykon. Zaszlo tak daleko, ze zarezerwowalam nawet jedno mieszkanie i wplacilam sume rezerwacyjna. Jednak jak w zyciu bywa musialam zrezygnowac z pewnych przyczyn. Polnord zostal poinformowany ale niestety tak scisle trzymaja sie umow i nie zwrocono mi tej oplaty- niestety. Wiec radze dobrze i dlugo przemyslec zanim Panstwo cos podpisza czy kupia. Polnord jest tak kwitnaca firma, ze wzbogacaja Portfolio o niewielkie sumy rezerwacyjne. No i traca, moze i przyszlego klienta, bo napewno pojde do konkurencji w przyszlosci. Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

mojeosiedle.pl/noweforum tutaj bedzie

Tylko potrzeba do tego osob i osobne forum a nie tutaj ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czas pokażę powoli mozna zakładac forum osiedla :)

Ja tez bym juz na sylwestra chciala :)

Fajnie tam bedzie dobre miejsce do biegania i na rowery.Mam nadzieje ze odbiory będa na czas mam zamiar na sylwestra juz mieszkac
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja b3 parter

B2 czwarte pietro
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

O ja tez a ktore pietro ja parter... moze jakos sie Gadamy fajnie miec z kims kontskt z bloku

O ja tez

O ja tez

budynek nr 3 a ty ?

Re: Kto wam wymyślał nazwę?

Jak możesz mieszkać skoro nawet odbioru mieszkań jeszcze nie było
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mieszkanie

O a w ktorym budynku bo ja tez na fotoplastykonie w 1 etapie

Re: Mieszkanie

Podmokły teren to jest na Wyspie spichrzów w Gdańsku ale nie tutaj, Technologia suszenia terenu jest na tak wysokim poziomie, ze nie ma się co obawiać.
Ja zakupiłem mieszkanie i uważam, ze to dobra inwestycja, ceny w Gdańsku szybują do góry również na Fotoplastykonie. Ja zakupiłem jeszcze przed podwyżkami na I etapie.
Kilka lat do przodu i teren stanie się bardziej atrakcyjny.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Koszmar nie deweloper

Piach, który jest usypywany to nie Budowa Polnordu.
Budowa drogi Nowej Bulońskiej. Niestety ale nie wszystko można zrzucać na barki dewelopera - kupuje się z głową.
Przy budynku będą szły dwie nowe drogi Nowa Bulonska i Nowa Myśliwska, wystarczyło trochę poszperać w internecie przed zakupem mieszkania na Os Ostoja Myśliwska i byłoby wszystko jasne, ze w przyszłości budynek będzie otoczony głównymi drogami i linia tramwajowa.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie bronie dewelopera ale z tego co słysze po znajomych to wszedzie jest bardzo podobnie na robygu ciagle jakies usterki wychodza i maja wielki problem z usunieciem tego.
Tak samo gdy kupujesz mieszkanie to wchodza ci w d*pe a potem zero pomocy z ich strony tylko problemy.
Osiedle optima od inpro ciagle problemy z terenem sama glina wszedzie wody pełno cuda tam robią zeby jakoś to wygladało przy odbiorach dojazd tragiczny w zime lodowisko plany około 40 bloków a wiec budowa na pare lat itd. wszędzie cos jest zle nie znajdziemy idealnego dewelopera poprostu kupujmy mieszkania tam gdzie nas na nie po prostu stać z fajnym rozmieszczeniem pokoi zeby dobrze sie nam mieszkało
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1