Osiedle Hiszpańskie

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim.

W odległości kilkuset metrów od inwestycji znajduje się duży węzeł handlowo - usługowy: Morski Park Handlowy jak również sklepy spożywcze i punkty usługowe.

Dojazd do centrum Gdańska jest ułatwiony dzięki bliskości arterii Armii Krajowej, przemieszczenie się po całej aglomeracji umożliwia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 37

4 osoby to beda 2lata tam robily, co do pieniedzy to co nasza wina, ze ukradli kable i mamy drugi raz za nie zaplacic i trzeci itd. Niby fajnie, ze zaczeli budowac ale znowu strach czy aby napewno teraz dokoncza czy te dopłaty beda az tak wysokie, ze nie bedzie na nie stac...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Blok został okradziony z kabli itp.,więc pracy jest bardzo dużo i pochłonie dużo pieniędzy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Coś tam dlubią
Niestety są 4 osoby na budowie (Ukraina)
Jestem mieszkanką tego osiedla.
Trzymam kciuki, żeby skończyli cała inwestycję
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracowali napewno do poludnia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe czy będą pracować w sobote
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Póki co prace odbywają się wewnątrz klatki-pierwsza od strony wjazdu do hali garażowej

Bardo proszę osoby które są w pobliżu o info jakie postępy na budowie

Kolego sympatyczny, żeby policja mogła Cie wyrzucić z mieskzania to najpierw ktos Ci to mieszkanie musi wydać, w tym przekazać klucze. Nie dojdzie do tego jeżeli nie zostaną zrealizowane kwestie formalne, w tym dopłata.
Co do budowy to idzie jak krew z nosa, paru obywateli Ukrainy i coś tam działają. Mam nadzieje że podkręcą tempo działania. Oby już teraz z górki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wypłacił..?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale to chyba tez bedzie zalezalo kto ile juz wyplacil transz?

Zobaczymy ile zostanie mieszkańców a ile zrezygnuje...

Tego się dowiemy jak zarządca wyśle pisma. Pewnie kwestia podliczenia wszytskiego pod koniec. Tak mi się wydaje.

Dobrze, ze zaczeli robić. Ktos moze wie czy beda duzo wieksze dopłaty co w pismie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ogólnie wykończenie bloku to będą bardzo duże pieniądze

Wylewek nie ma na podłodze, blok popękany, spytałam o miesiąc zakończenia prac, to mówił że październik
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A więc byłam teraz na budowie. Ogólnie prace są wznowione! Pracuje kilku panow Rozmawiałam z właścicielem firmy mowi że jest bardzo dużo pracy. Blok był długi czas nieogrzewany, elektryka całą rozkradziona bo nie było ochrony. No i w sumie narazie tyle.

Coś się dzieje na budowie ?

Nie chodzi o kozaczenie, tylko czy wytrzyma się presję policji, która będzie mogła siłą wyrzucić z mieszkania.

67

Mocarny...nikt Ci mieszkania nie wyda, jak nie uregulujesz wartości. Na Twoje m szybko znajdą kupca a i może Ci jakiś grosz z tego skapnie. Na kozaczenie to był już czas
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: 67

A nawet niech będą dopłaty takie jak w piśmie co dostaliśmy. Kogo na to stać przy dzisiejszych podwyżkach? Ja nic nie dopłacam. Wchodzę na te mieszkanie co kupiłem. Niech szukają pieniędzy gdzie indziej. Ja mam jeszcze wziąć kredyt żeby kupić mieszkanie które kupiłem? Nic tylko na sam kredyt robić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1