Osiedle Hiszpańskie

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim.

W odległości kilkuset metrów od inwestycji znajduje się duży węzeł handlowo - usługowy: Morski Park Handlowy jak również sklepy spożywcze i punkty usługowe.

Dojazd do centrum Gdańska jest ułatwiony dzięki bliskości arterii Armii Krajowej, przemieszczenie się po całej aglomeracji umożliwia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 37

Re: Osiedle Hiszpańskie

Już dawno nikt mnie tak nie rozbawił.
Powiedzieć że bank jest niewinny to jak powiedzieć że ziemia jest płaska albo nic nie powiedzieć.
Bank jest winny nawet w najbardziej dla nich przychylnym scenariuszu, gdyż zatwierdził trefny wniosek i plan o kredyt inwestycyjny oraz następnie wypłacił pieniądze!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko że to Bank jest uczciwy i nie chodzi o odebranie pieniędzy od Banku tylko od developera

Man nadzieję że zarząd dewelopera odpowie za wszystko :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Moje pytanie co zrobili nasi prawnicy w celu wyegzekwowania pieniędzy z WBS!!
Kompletnie nic !! Oni nam piszą co słyszeli w plotkach
Ja juz nie pisze na forum naszym bo i tak wszystko jest lekceważone i ucinane.
Czym dłużej to trwa tym więcej mogą zarobić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te gnoje z banku zrojnowali życie biednych ludzi !! Może faktycznie ktoś za to zapłaci!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również mam taką nadzieję, że nakazem sądowym pieniądze w końcu zostaną ściągnięte ze złodziejskiego banku, który zrujnował i utrudnił nam wszystkim życie a środki nam zwrócone w pewnym momencie.
Jednakże na chwilę obecną musimy się wszyscy uporać z tymi dopłatami.
Pozdrawiam wszystkich
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Piszesz dobrze. Ale kupowałam mieszkanie sama, a pensje nie poszły tak w górę. Na wynajmie zapomnij cokolwiek odłożyć. No co z. Pewni kilka osób ma podobna sytuacja. Ja nadal wierzę, że uda się ściągnąć pieniądze z WBS..

Niestety nie ma już drogi powrotnej do cen z 2017 roku i to jest już pewne.
Współczuje wszystkim w ciężkiej sytuacji, których nie stać na dopłaty.
Dopłata nie jest przymusem i każdy ma wybór i może odstąpić od umowy a pieniądze które wpłacił zostaną mu w pewnym momencie oddane.
Z punktu ekonomicznego jest to jednak nieopłacalne, po pierwsze te pieniądze straciły znacznie na wartości a po drugie jak już wspomniałem nawet za cenę powiększona o dopłatę można zapomnieć o kupnie mieszkania w podobnej lokalizacji na chwilę obecną.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niby wszystko na dobrej drodze.. Ale skąd wziąć pieniądze.. zalamka

Zgodnie z pismem zarządca próbował wielokrotnie odzyskać wpłacone przez nas pieniądze ale WBS jak narazie nie zamierza ich zwracać.
Myśle że mimo wszystko sytuacja się znacznie poprawiła i cały proces przyspieszy, gdyż sąd zwolnił budynek B3 spod egzekucji wszczętej z wniosku WBS co umożliwi W końcu wznowienie i kontynuację budowy.
Niestety bez dopłat się nie obędzie ale nie jest najgorzej, gdyż na obecny moment nikt nie ma najmniejszych szans na znalezienie mieszkania w podobnej lokalizacji nawet za cenę powiększona o wspomniana dopłatę.
Wszystko jest zatem na najlepszej drodze do ukończenia przedsięwzięcia i otrzymania mieszkań.
Dodatkowo apeluje do ludzi pokroju Jacka, Davida aby nie doszukiwali się więcej żadnych sensacji i skończyli z tymi absurdami, gdyż proces nie jest już uzależniony od dewelopera tylko sądu!
Życzę wszystkim nabywcom i sobie samemu abyśmy mogli otrzymać najlepszy możliwy prezent na święta czyli dobre wieści z datą i harmonogramem prac budowlanych!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Powinni też nakłonić Nadzorce o wniosek ściągnięcia pieniędzy przez komornika na dokończenie budowy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nam komornika wstawili...
A co nasi prawnicy na to...
Tylko gadać potrafią

A czemu My właściwie nic nie robimy w sprawie pieniędzy wWBs
Przecież wtedy praktycznie dokończą beż dopłat
O kasa leży na koncie !

No właśnie masz racje.
Też uważam że trzeba to dokończyć z Zarządca
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nie Dawid to David hahah.
Przez takich jak ty ta sprawa tak długo trwa i WBS jest szczęśliwy. Co ci dała ta telewizja, prawnicy i trefne zbiórki?!
Właśnie widać kto jest bogaty!
Wystarczy tego waszego robienia głośno dookoła.
Siadaj teraz człowieku i pozwól zarządcy posprzątać ten chlew i smród!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co Ty Dawid zrobiłeś?

Bo 3 lata mijają a Ty nic nie dajesz znać.... ze napisałeś do Sadu czy adzorcy czemu tak jest
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za prawie 2 lata mieszkania. Tam zostało 20% do dokończenia. Chyba coś nie tak z tym jest! Wielkie dopłaty i ile czasu trzeba czekać. I coś czuję że na tym się nie skończy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Od poczatku wszyscy siedizcie jak myszy pod miotla.. i dlatego to tak wyglada i się ciągnie bo wiedzą że nic z tym nie robimy. Dla Was kredyty to nic, dopłaty też nie. Widzę że na bogato każdy żyje. Jak trzeba było zrobić o nas głosno już jakiś czas temu to co? Ha ha nikt nie ma czasu itd żałosne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przestępcy, iść na policję, po co, w jakim celu?!
Chcesz to farsę ciągnąć w nieskończoność, właśnie na tym zależy WBS.
Wszystko jest teraz w rękach zarządcy i sądu i będzie ukończone do czerwca 2023.
Może jeszcze zarządcę i sąd chcecie skarżyć do trybunału?!
Żałosne!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Widać że komuś zaczyna się palić grunt pod nogami !!!!!!!

Jestes z WBS ?
Jak tylko coś idzie po myślę nabywców zaraz ktoś się pojawią kto ma niesamowite wiadomości?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Widać że komuś zaczyna się palić grunt pod nogami !!!!!!!

Żałosne ...
Działaj ale na policji.
Tu są udzie którzy chcą tylko mieszkan
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1