Osiedle Hiszpańskie

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim.

W odległości kilkuset metrów od inwestycji znajduje się duży węzeł handlowo - usługowy: Morski Park Handlowy jak również sklepy spożywcze i punkty usługowe.

Dojazd do centrum Gdańska jest ułatwiony dzięki bliskości arterii Armii Krajowej, przemieszczenie się po całej aglomeracji umożliwia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 37

To jest wlasnie kwestia czy mieszkania Holdingu Budowlano-Inwestycyjnego trafily w koncu do sprzedazy czy nie. Dlatego wszyscy musimy w naszych mailach/pismach do zarzadcy polazyc na to nacisk. Dodatkowo pieniadze moga pochodzic ze sprzedazy placu, ktory mial pojsc na budowe kolejnego budynku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taa... chwila trwa już dość długo. Tylko czy to będą mieszkania dla nowych nabywców lub tych co chcą dopłacać ponad 100tys pln? Nie dziwi was, że akurat po wzroście cen znalazły się pieniądze?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba obserwowac co sie dzieje na placu budowy, poniewaz Edyta potwierdzila, ze zgodnie z listem budowa ma ruszyc za "chwile", gdyz maja poki co zapasowe srodki, ktore pozwola isc do przodu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zostało 20% do dokończeniea A oni całość wyrównali do 6,5tys za m2!!! 80% bloku stanęło ponad 2 lata temu za mniejsze pieniądze.. co to ma być!!! złodzieje!!!!! Za mało wam??????
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

...+koszty tych biednych ludzi za wynajem mieszkania.Mam nadzieję ,ze wy tez zalewacie mailami zarządce i Kapustke
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co to za wycena,ponad 2tys do metra,powaliło kogos.Wypierniczyli cene a dokonczą za bezcen,oj wątpliwa jakosc tych mieszkan będzie.Bierzesz następny kredyt +wykonczenie miszkania+musowo adwokat i to za metry na pipiduwie...w kosmos nas chcą w........!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nadzorca to napisał pismo na poziomie 15 latka...
Zenujace jest to, ze on kieruje tym bajzlem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Napisałam do Pani E z zapytaniem czemu bank nie oddaje kasy mimo nakazu jak również co się dzieje z tymi 15 mieszkaniami HBI bo dopłacać do tych mieszkań nie zamierzam. Na razie cisza. Wiec jak ona nie odpowie konkretnie to ja nie odpowiem na list, proste.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

W umowie jaką sporządziliśmy kilka lat wstecz podano nam rachunek do wpłat, który należał do WBS więc powinny nadal tam być.
Druga kwestia jest taka, że zarządca powinien zająć się najpierw sprawą tych 16 mieszkań zamrożonych przez Holding Budowlano-Inwestycyjny i czerpać środki stamtąd zanim proponować nabywcom horendalne dopłaty!
Zatem nalegam aby każdy z nas napisał maila lub pismo i domagał się rzetelnych informacji na ten temat!

A czy na pewno pieniądze są w WBS? Wszyscy macie już prawników? Bo szukam dobrego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mądre słowa.
Druga sprawa to fakt że nadzorcy nie udało się odzyskać kasy w banku to probuje od nas ...
Pieniądze są w banku i tam musi skierowac swoje zadania a jesli nie to musimy zgłosić nadużycie ze strony TNS w obec nabywcow

Nie warto się z niczym spieszyć, oni muszą teraz udowodnić nam wszystkim, że warto i do nich należy pierwszy krok. Następna sprawa to nie ma czegoś takiego jak 4Invest czy Zarządca, gdyż obie te strony tworzą jedną całość. A po następne nie musisz odpowiadać na pismo ani tak ani nie, gdyż oni sami umowy nie mogą rozwiązać i nie mają takiej mocy bo wiąże nas umowa notarialna sprzed kilku lat, z której każdy z nas się wywiązał. Doradzam spokój i cierpliwość. Jak zaczną budowę w IV kwartale tego roku zgodnie z listem to można wtedy rozważyć dopłaty ale IV kwartał jest teraz i powoli się kończy!

Dowiedziales się od nadzorcy ? Czy od 4 inv ?

Jak by było prawo to dawno byśmy mieszkali...

Bo takie jest prawo. Nic więcej nie dowiedziałem się.

Niby dlaczego ? Sprzedadza komuś innemu mieszkanie i Ci oddają kasę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lepiej wpłacić. Po rozmowie telefonicznej zrozumiałem jeżeli odstąpić od umowy to pieniądze długo po dokończeniu budowy mogę nie otrzymać..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie powiedzialem ze mam srodki!
Oczywiscie ze bedzie potrzebna kolejna pozyczka.
W moim przekonaniu to mimo wszystko lepsze niz odstapienie od umowy i tulaczka po wynajmach do konca zycia.

Tyle, że skąd wziąć te dodatkowe 100 tys?
Czy ktokolwiek oprócz mieszkańca powyżej ma środki na dopłaty?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No oczywiscie ze nikt nie zacznie im wrzucac pieniedzy do worka bez twardych faktow i fundamentow tak jak to bylo do tej pory. Jak juz wspomnialem pierwszy ruch nalezy do nich. Wmojej opinii odstapienie od umowy nie zwroci nam czasu, gdyz lokali na rynku mieszkaniowym w cenach jakie zaplacilismy juz nie ma i nie bedzie. Lepiej isc gdzie indziej i dac tyle samo albo wiecej i czekac znowu 2-3 lata?