Osiedle Hiszpańskie

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim.

W odległości kilkuset metrów od inwestycji znajduje się duży węzeł handlowo - usługowy: Morski Park Handlowy jak również sklepy spożywcze i punkty usługowe.

Dojazd do centrum Gdańska jest ułatwiony dzięki bliskości arterii Armii Krajowej, przemieszczenie się po całej aglomeracji umożliwia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 37

U mnie tez odpowiedzi brak ale zatem poczekajmy do jutra.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jutro maja być odpowiedzi w formie @
Nadzorca przez 4 inwest ma przekazac każdemu nabywcy odpowiedz

Wszyscy jedziemy na tym samym wózku. Mi również nie odpisał. Dlatego pisałem już wielokrotnie, że cierpliwość jest najważniejsza.
Trzeba im teraz patrzeć na ręce a nie tylko dopłacać i dopłacać...
Najpierw obiecane wznowienie budowy w IV kwartale co wyglada już mało realistycznie!

Komus zarządca w ogóle odpisał? Bo mi nie..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niech wyciągają skurczy...y pieniądze z banku!Kryzyz na świecie,skąd mam wyczepac dodatkową kase???Została mi
1 transza do spłacenia...ok,ale następny kredyt brac???Porąbało ich!!!Za taki syf co zrobili,dokładnie- ja z umowy się wywiązałam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawda jest taka, że jeśli stracę to tylko tyle ile wpłaciłem do tej pory a ty widocznie chcesz wrzucać deweloperowi nadal do worka tyle ile się da, nie dostając w zamian żadnej gwarancji.
Gratuluje optymizmu. Zarządca tylko czeka na kolejne środki a kwestia upadłości jest nadal bardzo realna. Proste pytanie do przedmówcy - wolisz stracić 200 czy 400 tys?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A Ty zostaniesz z niczym przy takich mądrościach moze po kilku latach dostaniesz parę procent albo nic ..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie zamierzam odstępować od umowy, którą legalnie sporządziłem 3 lata temu i się z niej nadal wywiązuje. Dodatkowo nie wpłacę nawet złotówki dopóki nie zobaczę efektów i ruchu na placu budowy. Jeśli większość podobnie jak ja nie zgodzi się na tak absurdalne dopłaty to nasz drogi Pan Zarządca pozostanie w sytuacji patowej, gdyż sam nie ma prawa rozwiązać jakiejkolwiek umowy.

No dobra a ten zarządca z sądu to tez krętacz?

a co ma być? listopad się kończy, zacznie się grudzień, święta, nowy rok, dużo dni wolnych, przecież oni w tym roku tego nigdy nie zaczną, będzie dobrze, kiedy późną wiosną zaczną, jeżeli w ogóle takiego faktu doczekamy, to krętacze delikatnie mówiąc.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

I co dalej z budowa, IV kwartal juz dawno sie zaczął

Nadzorce pogonił bank to przyszedl do biednych pokrzywdzonych ludzi
,, może tu będzie łatwiej,,

To jest wlasnie kwestia czy mieszkania Holdingu Budowlano-Inwestycyjnego trafily w koncu do sprzedazy czy nie. Dlatego wszyscy musimy w naszych mailach/pismach do zarzadcy polazyc na to nacisk. Dodatkowo pieniadze moga pochodzic ze sprzedazy placu, ktory mial pojsc na budowe kolejnego budynku.

Taa... chwila trwa już dość długo. Tylko czy to będą mieszkania dla nowych nabywców lub tych co chcą dopłacać ponad 100tys pln? Nie dziwi was, że akurat po wzroście cen znalazły się pieniądze?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba obserwowac co sie dzieje na placu budowy, poniewaz Edyta potwierdzila, ze zgodnie z listem budowa ma ruszyc za "chwile", gdyz maja poki co zapasowe srodki, ktore pozwola isc do przodu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zostało 20% do dokończeniea A oni całość wyrównali do 6,5tys za m2!!! 80% bloku stanęło ponad 2 lata temu za mniejsze pieniądze.. co to ma być!!! złodzieje!!!!! Za mało wam??????
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

...+koszty tych biednych ludzi za wynajem mieszkania.Mam nadzieję ,ze wy tez zalewacie mailami zarządce i Kapustke
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co to za wycena,ponad 2tys do metra,powaliło kogos.Wypierniczyli cene a dokonczą za bezcen,oj wątpliwa jakosc tych mieszkan będzie.Bierzesz następny kredyt +wykonczenie miszkania+musowo adwokat i to za metry na pipiduwie...w kosmos nas chcą w........!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nadzorca to napisał pismo na poziomie 15 latka...
Zenujace jest to, ze on kieruje tym bajzlem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Napisałam do Pani E z zapytaniem czemu bank nie oddaje kasy mimo nakazu jak również co się dzieje z tymi 15 mieszkaniami HBI bo dopłacać do tych mieszkań nie zamierzam. Na razie cisza. Wiec jak ona nie odpowie konkretnie to ja nie odpowiem na list, proste.

Inne tematy z forum

Oliwkowa Park (22 odpowiedzi)

Oliwkowa Park znajduje się w części Gdańska, która w ostatnich latach niezwykle się rozwinęła....

Monsa (35 odpowiedzi)

Infrastruktura w okolicy, gdzie powstaje osiedle Monsa zapewnia wygodne życie na co dzień. Nie...

Jasieńskie Domy (6 odpowiedzi)

Osiedle domów znajduje się w jednym z najszybciej rozwijających się pod względem zabudowy...