Osiedle nawigator ul. Boisko - jak się tam mieszka?

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
Witam, zamierzam kupic tam mieszkanie, i mam pytanie do osób już tam mieszkających - jak wyglądają opłaty czynszowe i jak jest z tą halą garażową - oprócz tego że ją kupie to muszę płacić za nią jakąś kwotę miesięcznie??

Dziękuje za każdą odpowiedz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Osiedle nawigator ul. Boisko - jak się tam mieszka?

Witam. Mieszka się tam przeciętnie. Tragedi nie ma ale szału też nie. Jak zawsze wszystko jest zależne od ludzi tam mieszkających. Niestety w większości są to osoby kierujące się mottem... " ja , ja i jeszcze raz ja ". Ale niektóre bloki , klatki mają w miarę normalnych mieszkańców.
Co do hali garażowej to zależy w którym bloku ją zakupisz. Z racji tego że hale w B1-B4 ( czyli 31-37 ) są na osobnych księgach wieczystych to opłaty są wyższe. Koszt samej hali to opłata ok. 45-65 zł miesięcznie w zależności od wielkości miejsca i tego czy ma pomieszczenie na rowery. Do tego podatek on nieruchomości raz w roku ok. 200 zł. Blok B5 ( 39 ) bedzie na jednej księdze więc te opłaty trochę spadna. Czas pokaże o ile. Tylko że w B5 hala jest przypisana do mieszkania i osobno nie można sprzedać potem ani mieszkania ani hali.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Terminal Kontenerowy w Gdyni (ten, gdzie parkuje prom Stena). (480 odpowiedzi)

Jeśli ktoś potencjalnie zainteresowany pracą w tym Terminalu (nie mylić z GCT z naprzeciwka),...

Przeróbki krawieckie Gdynia Obłuże, Pogórze Dolne- gdzie? (13 odpowiedzi)

Witam, mam do wymiany zamki w spodniach i kurtce jesiennej macie jakieś namiary na osobę...