Osobny wątek vel GRILL

Aj się nie dał podpuścić, to ja zakładam "osobny wątek" wedle życzenia Vilette.

Co myślicie o Gr..(tfu!) Ruszcie w dn. 06/10?

Gr..(tfu!) Ruszt ma tą właściwość, że umozliwia popisy kulinarne (w przeciwieństwie do ogniska.
Prognoza jest niezła:

I od wejsćia kwestie logistyczne:
1. Czy ktoś ma lub może mieć na jeden dzień DUŻEGO grilla?
2. Czy kto ma pomysł na miejsce (Park Reagana już sprawdzony - ale może coś innego?)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Osobny wątek vel GRILL

> Twoja sugestia Sadyl jest dla mnie rozkazem.

Gdybyż tak było...

> Już milczę :)

Na to się absolutnie nie zgadzam.
Jeśli Cię nie widać - to niechaj Cie chociaż będzie słychać !

PS: (już Ty dobrze wiesz, co...)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ucieszyłam się, że Cross jest tak szczęśliwym człowiekiem, że miesiąc z życia mu umknął...

Fakt, że w przypadku tego Pana to może być jedynie literówka.
Jednak wielokrotnie chyba mieliśmy się okazję przekonać, że osoby sporadycznie bywające na forum czytają zazwyczaj ostatnie wpisy, nie zważając na początek wątku :)

Twoja sugestia Sadyl jest dla mnie rozkazem. Już milczę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

psylocybina mniam :)

Po odpowiednich grzybkach będziemy w stanie otworzyć drzwi portalu do każdego wymiaru i w każde miejsce ;)

A tak poważnie, to jutro zrobię sobie wycieczkę po Gdyni i oblookam miejsca. Pamiętam, że kiedyś swoją siostrzenicę skądś odbierałem i cwaniaki mieli tam całkiem dobrze zorganizowane ognisko i były również miejsca zadaszone. Z tego co się orientuję, to powtarzali to cyklicznie. Spróbuję się czegoś od niej dowiedzieć.

Nerwowo?
Skądże znowu :)

Powiedz tylko jakie rozmiary ma Twój grill.
Wygodniej przytaszczyć 2-3 większe, niż każdy po jednym miniaturowym.
Worek węgla (brykietu) na głowę to trochę za dużo - aczkolwiek to zależy, ile czasu poświęcimy na grillowanie.
Ale to jeszcze ustalimy, jak będziemy wiedzieć, ile mamy grillii.

Co do alternatywy - w świetle moich ustaleń "prawnych" alternatywą może być każde zadaszone, w miarę odludne miejsce. Jeszcze jakby miało stolik i ławki - to rewelka.
Jest masa takich parkingów leśnych.. ale chyba nie o to nam chodzi :)
Raczej coś w Gdyni.
Zatem polecam otwarcie oczu i rozglądanie się - tak jak Cross to zrobił :)

Chyba, że... wariant C - czyli grzyby a potem grill na parkingu leśnym?

@sadyl nie tak nerwowo to ma być miłe spotkanie a nie strzał jednego w drugiego.
ULL doskonale mnie zrozumiał
A może trzeba pomyśleć nad alternatywą w końcu może padać.

Wolałbym tę deklarację usłyszeć od m_tuchy z informacja, jaki grill.

Myślę, że m_tucha chciała powiedzieć, że przytacha ze sobą grilla jeśli stwierdzisz, że jest ich za mało.

Jak to sobie wyobrażasz?
Zbierzemy się na Polance i stwierdzimy: potrzebny grill i trzeba go przytaszczyć?
Własnie po to się pytam Uczestników, żeby wiedziec na ile i jakiego grille możemy liczyć NA PEWNO lub prawie na pewno.

Ja tam jestem za polanka jeśli będzie potrzebny grill to się przytaszczy :) byle info było

Są takie małe grille okrągłe do kilkukrotnego użycia. Kupię taki i ze sobą wezmę.
W związku z miejscem, to niestety nic mi do głowy nie przychodzi..

Wracam do logistyki:
Kto, z wybierających się na pewno lub prawie na pewno, ma grila i jest w stanie go ze sobą zabrać? Jaka wielkosć?
O grilu Oopty już wiemy.

Sisiolku - nie wprowadzaj dodatkowego chaosu, bo zaraz ktoś zacznie marudzić, że data nieustalona.
Crossowi mogła się przydarzyć literówka. Każdemu mogła.

GRILL jest w najbliższą sobotę, 06/10 godz 18:00
Jeśli się coś zmieni - będzie info.

Aaaaa widzisz! I tu mnie masz. Składam samokrytykę i obiecuję poprawę. Oczywiście 6.10.

Cross... jesteś pewien, że chodzi o najbliższy weekend czy 6.11 ?

:))

Aha, to za mało czasu.

Widzę Hal że nie jesteś na bieżąco. Z tego co pamiętam cały czas mowa jest o najbliższym weekendzie tj. 6.11.

A kiedy chcesz zrobić tego grilla?

Uzupełnienie:

Zadzwoniłem do Straży Miejskiej w Gdyni i rozmawiałem z ich prawnikiem.
Wygląda to tak, że przepisów jednoznacznych dotyczących grilli nie ma.
Straż miejska, jak się uprze, może wezwać Straż Pożarną, jako "jednostkę właściwą do oceny zagrożenia p-poż".
Jesli strażacy uznają, że takie zagrożenie stwarzamy - wówczas SM wlepi nam mandaty i/lub rozgoni.
Jak się zapewne domyślacie, następny mój tel był do Straży Pożarnej.
Potwierdzili oni, że jednoznacznych przepisów nie ma i w razie interwencji na miejscu oceniają, czy zagrożenie występuje, czy nie.
Ale, jak się wyrazili "podchodzą do tematu rozsądnie" jesli i my zachowujemy się rozsądnie.
Zatem mamy furtkę: możemy rozpalić grilla, byle zachować rozsądek. Proponuję równiez wziąć ze sobą na wszelki wypadek ze 2-3 gaśnice z samochodu, żeby w razie interwencji strażaków, rozsądek ten udokumentować :)

Ale powyższe stwarza nam zupełnie inne możliwości.
Możemy zrobić grilla w zasadzie w dowolnym miejscu (byle mało ryzykownym, że ktoś się przyczepi i zadzwoni po SM - bo nawet jeśli nas nie ukarają, to jednak będzie to jakiś zgrzyt).
Miejscu lepiej skomunikowanym niż Polanka Redłowska - której niezaprzeczalnych walorów estetycznych i tak po ciemku nie będzie widać.

Jakieś propozycje?

***** Jest decyzja z UM w Gdyni *****

Niestety - odmowna.
Pani nie przekazała mi jej w formie pisemnej (podobno nie mogła wysłać maila :) - zatem przekazała mi ją telefonicznie.
Uzasadnienie: zgodę na imprezę zorganizowaną na Polance Redłowskiej UM w Gdyni wydaje jedynie organizacjom czy stowarzyszeniom samorządowym, oświatowym czy kulturalnym.
Oczywiście -miejsce jest ogólniedostępne i każdy może sobie tam przyjść i posiedzieć czy pograć na gitarze. Nie wolno natomiast rozpalać ognisk.
Pytałem Panią o grilla - nie była w stanie mi udzielić jednoznacznej informacji.
Odwoływać się od decyzji nie zamierzam - bo nie sądzę, aby to cokolwiek dało.

Jednakowoż - w serwisie miejskim
http://www.gdynia.pl/wszystko/o/gdyni/srodowisko/info/154_37647.html
nie ma wzmianek o grillu. Nie wolno rozpalać ognisk.

Zatem pytanko:
- czy próbujemy jednak Polankę Redłowską, co wiąże się z targaniem grilli i potencjalnym ryzykiem, ze nas SM wygoni (doprawdy - nie usmiecha mi się dyskusja z nimi nt definicji słów "rozpalanie ognia")?
- czy robimy Brzeźno?
- czy ktoś ma w zanadrzu jakiś pomysł, który chce zaprezentować na ostatnią chwilę? :)

Inne tematy z forum

czemu faceci zdradzaja? (138 odpowiedzi)

no własnie czemu?co wam jest brak w kobietach swoich partnerkach?jak mozna z taka premedytacja...

Jak poderwać dziewczynę. (61 odpowiedzi)

Witam, Mam 20lat i jak do tej pory nie mam dziewczyny. Nie chciał bym zostać starym kawalerem....

Testerk wierności (5 odpowiedzi)

Hej , podejrzewasz ze Twój Partner Ciebie zdradza? Z chęcią to sprawdzę za mała opłata...;)