Oszczędności

Witam mam pytanie do forumowiczów jakie są wasze oszczędności ? ... Jeżeli byście dysponowali powiedzmy 20tyś zł oszczędności czy myślicie że warto było by je jakoś zainwestować ? lub rozkręcić jakiś mały biznes ...??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Oszczędności

rozkręcać biznes w polsce - nie

tutaj masz całą dyskusję 'dlaczego nie' - głównie o polityce...
http://forum.trojmiasto.pl/amelinium-kaczynski-vs-tusk-t546219,1,135.html

co do inwestycji, jak najbardziej...
wpłacając do - wybranych PO ANALIZIE I PRZEMYŚLENIACH, nie polskich - banków dziś 20k + co miesiąc jakaś sumę - np 500zł - po 30 latach miałbyś ~milion, który odziedziczą Twoja żona/dzieci...

odkładając natomiast 800zł/mc (+/- obecna minimalna składka/podatki) przez 40 lat, było by to około 3-7mln ;) zależnie od farta/agresywności planu jaki wybierzesz... nie mniej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

To ciekawe o jakie banki ci chodzi? Był taki jeden parabank...A****Gold.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to Ty mówisz o para-bankach, nie ja...

ja mówię natomiast o inwestowaniu kasy w zagraniczne rynki, np w chinach :)
poczytaj, doedukuj się, potem możemy podyskutować, nawet chętnie pomogę wybrać -> nie obchodzi mnie natomiast, co Ci się WYDAJE i jakie jest Twoje prywatne subiektywne wyobrażenie w tym temacie :)

20 tysięcy złotych to za mało by zainwestować w banku. Oczywiście możesz znaleźć jakąś lokatę długoterminową, ale z odsetek po odjęciu wszystkich kosztów i inflacji wyjdą raczej kieszonkowe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

20 tyś. to drobne a nie oszczędności ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

dla ciebie może i drobne dla innego to oszczędności ... nie mierz wszystkich swoją miarą bogaczu :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A zastanawiałeś się nad franczyzą? Warto z kimś np.

Inne tematy z forum

PRACA SEZONOWA ZA GRANICĄ (30 odpowiedzi)

Cześć, intersuje mnie praca za granicą. Zbieranie owoców lub warzyw. Gdzie najlepiej szukać...

Wyjazd za granicę za pośrednictwem agencji pracy (3 odpowiedzi)

Szukam sprawdzonej agencji żeby wyjechać za granicę do pracy .myślałam o holandii,anglii . praca...