Oszczędności

Witam mam pytanie do forumowiczów jakie są wasze oszczędności ? ... Jeżeli byście dysponowali powiedzmy 20tyś zł oszczędności czy myślicie że warto było by je jakoś zainwestować ? lub rozkręcić jakiś mały biznes ...??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Oszczędności

rozkręcać biznes w polsce - nie

tutaj masz całą dyskusję 'dlaczego nie' - głównie o polityce...
http://forum.trojmiasto.pl/amelinium-kaczynski-vs-tusk-t546219,1,135.html

co do inwestycji, jak najbardziej...
wpłacając do - wybranych PO ANALIZIE I PRZEMYŚLENIACH, nie polskich - banków dziś 20k + co miesiąc jakaś sumę - np 500zł - po 30 latach miałbyś ~milion, który odziedziczą Twoja żona/dzieci...

odkładając natomiast 800zł/mc (+/- obecna minimalna składka/podatki) przez 40 lat, było by to około 3-7mln ;) zależnie od farta/agresywności planu jaki wybierzesz... nie mniej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

To ciekawe o jakie banki ci chodzi? Był taki jeden parabank...A****Gold.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to Ty mówisz o para-bankach, nie ja...

ja mówię natomiast o inwestowaniu kasy w zagraniczne rynki, np w chinach :)
poczytaj, doedukuj się, potem możemy podyskutować, nawet chętnie pomogę wybrać -> nie obchodzi mnie natomiast, co Ci się WYDAJE i jakie jest Twoje prywatne subiektywne wyobrażenie w tym temacie :)

20 tysięcy złotych to za mało by zainwestować w banku. Oczywiście możesz znaleźć jakąś lokatę długoterminową, ale z odsetek po odjęciu wszystkich kosztów i inflacji wyjdą raczej kieszonkowe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

20 tyś. to drobne a nie oszczędności ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

dla ciebie może i drobne dla innego to oszczędności ... nie mierz wszystkich swoją miarą bogaczu :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A zastanawiałeś się nad franczyzą? Warto z kimś np.

Inne tematy z forum

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...