Oszuści na Allegro!

Właśnie dziś się dowiedziałam, że zakupiłam nielegalne oprogramowanie Windows. Czekam na wizytę policji, żeby złożyć zeznania. Najlepsze jest to, że komputer już dawno poszedł na wystawkę a w domu (na szczęście) mam tylko płytę. Nawet nie mam faktury zakupu. Nie wiem co dalej. Skąd niby miałam wiedzieć, że płacę za nielegalne oprogramowanie? Ostrzegam! A jeśli ktoś zakupił też Windowsa od "MONAFLESZ" to niech się spodziewa, że do niego też niedługo zapuka policja. Świetna wiadomość dla mnie na dzisiaj zwłaszcza, że wyszłam po zabiegu ze szpitala :-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Oszuści na Allegro!

a ile dalas za tego "windowsa"?myslisz ze za 20-30 zlotych kupisz oryginalny program?taki bez trudu kupisz w kazdym sklepie z kompami-ale tak to juz jest jak na kompa kasa jest,a na program juz nie "starcza" :)

SSFg, nie dałam za niego 20 czy 30zł. Nie jest też tak, że brakło mi na program. Zapłaciłam za niego ponad 100 zł. Chyba 130zł. Już nawet nie pamiętam. Dostałam stary komputer od kolegi i chciałam, żeby wszystko było tak jak trzeba bo nie instaluję pirackich programów. Niejedną rzecz już kupiłam na Allegro i nacięłam się pierwszy raz, mam nadzieję, że ostatni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a skąd się dowiedziałeś?

Dowiedziałam się bo szukano mnie w miejscu starego zameldowania. Teraz czekam na przesłuchanie.

Oby Ciebie nie przymknęli ... skoro za Tobą już chodzą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Driver, weź ty mnie nie osłabiaj. Dość już się nerwów najadłam. Mam nadzieję, że tak źle nie będzie. Skąd miałam wiedzieć, że ktoś gra nie fair. Zresztą kto by płacił za nielegalny program???

130zł.!!!!!!!!!!!! Ta cena już ci powinna dać dużo do myślenia.Najpierw myślimy potem kupujemy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

skoro w sklepie kosztuje 230 z instalką to chyba niezbyt niska cena jak na allegro? Poinformowano mnie, że podają mój numer dysku do windowsa jako, że teraz na nim będzie zainstalowany program. Nie wiem czy to powinno dziwić.

dzisiaj mnie rowniez nawiedzili, jestem z innego miast bo z Gorzowa, z tego co mi mowili troche osob sie na to na cialo, nie jestes osoba oskarzona, tylko swiadkiem, spojrz na wezwanie. Płyte daje sie w celu identyfikacji, bo nie wszystkie plyty byly lewe, i tyle nie ma co panikowac. Ktos to zglosil, i sie wzieli za tego uzytkownika, z teog co widze konto na allegro juz zawieszone.

Dziękuję Ci DOn. trochę mnie uspokoiłeś. Pozdrawiam.

No i jak "joanna"? Jesteś jeszcze na wolności ? Bo w tym kraju różnie bywa .
Najczęściej konsekwencje ponosi poszkodowany , nie zaś sam sprawca wykroczenia . - Dziwny ten kraj... XXI w.

Wyobraź sobie, że jeszcze tak :-) A swoją drogą.... baaaaaaardzo śmieszne driver :-) Chciałeś mi paczkę wysłać? :-))

W jakim sklepie Windows kosztuje 230zł (rozumiem że z paragonem/ fakturą)

w Gdyni na Wzgórzu.Nie pamiętam nazwy ulicy. Oczywiście, że z fakturą bo brałam na firmę.

Ehhh dzis tez mialem wizyte policji ... :/ kurcze a myslalem ze wszystko ok nawet fakture za to mam :/.....

Ja już też jestem po przesłuchaniu. Nic milego. ale do przeżycia.

Witam
Kupiłem u niej za dokładnie 139 zł Xp Professional , jestem z okolic Zgorzelca(dolnośląskie)
dziś była policja u mnie i muszę jechać na przesłuchanie w czwartek o godzinie 12:30 , był już ktoś ? bo z tego co mi mówili to nie bede miał żadnej kary itp lecz tylko muszę złożyć gdzie kupiłem kiedy i u kogo
Pozdrawiam
Piotr

wiam ja 3 dni temu miałem policje sławno