Oszustka na tablica.pl

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Wczoraj kupilam corce od pani ktora oglaszala sie na portalu tablica.pl hustawke i chodzik dla corki,wplacilam pieniadze i pani sie wiecej nie odezwala ,zlikwidowala swoje konto na tablicy wiec ewidentnie jest to oszustwo.sama moge siebie winic bo moglam poprosic o wyslanie za pobraniem ....zadzwonilam do banku czy mozna anulowac przelew a oni zasugerowali mi zebym zglosila sprawe na policje...i mam pytanie czy ktos juz kiedys zglaszal takie oszustwo? Czy to ma wogole jakikolwiek sens czy tylko strace czas bo na pewno bede musial zlozyc zeznania itd a jakos mało wierze w skutecznosc policji...sama nie wiem...to bylo 200zl ale sam fakt jestem taka wsciekla ze ktos tak oszukuje i to na dzieciach ;(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Oszustka na tablica.pl

są już dwa długie wątki na ten temat tutaj, poszukaj może coś tam będzie na temat działań policji. Wiem tyle że do 250zł jest niska szkodliwość czynu. Moją siostrę jedna baba też chciała oszukać na 500zł ale się przestraszyła policji i oddala, a mój tata jest policjantem i powiedział że dobrze że sama oddala bo marne szanse by były na odzyskanie tej kasy

Mala jakie marne szanse? Bzdury piszesz, nie wazne czy jest to 50 czy 200 tak czy owak to oszustwo internetowe i jest na to paragraf.idz a policje pozbieraj dowody na pewno plazem jej to nie ujdzie bo byc moze okarze sie ze jest wiecej oszukanych, idz i nie daruj ! Takich darmozjadow trzeba wylapywac

przecież ja nie pisze tego nikomu na złość, ani nie mowie że ma to zostawić i nie zgłaszac, napisałam to co wiem, jak było w przypadku mojej siostry i co mój ojciec jej powiedział, choć nie było to 50zł tylko 500zł

Mnie zastanawia dlaczego ludzi są tak naiwni i wpłacają pieniądze tak na prawdę nie mają absolutnie żadnej pewności, że otrzymają to za co zapłacili. O ile na Allegro jest możliwość zweryfikowania osoby sprzedającej to na Tablicy nikt tego nie jest w stanie zrobić. Nie wiem czy to naiwność ludzi czy wiara w uczciwość nie wiem ale nie miejmy pretensji jeśli jesteśmy zbyt łatwowierni. Tablica tylko odbiór osobisty żadnego wpłacania na konto!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

I musicie wiedzieć, że większość danych jest zmyślona i jak złodzieje mają pojęcie to co robią więc Policja nic nie zrobi bo tacy ludzie zwyczajnie są po za zasięgiem. Nikt na swoje prawdziwe dane oszukiwać ludzi nie będzie.