PIES - transport

Cześć :))

Czy wie ktoś gdzie jest w trójmiescie jakiś sklep handlujący przyczepkami rowerowymi do przewozu psów ?

Mam owczarka niemieckiego 10-letniego lubi spacery ale w upały nie nadaje się na dłuższe spacery niż 18 km.

pomuszcie proszę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: PIES - transport

o ja... ale egzotyczne zapotrzebowanie :D może wrotki i długa smycz ;)

Jakiś czas temu widziałem jak w podobnym wynalazku był wieziony właśnie pies... http://www.allegro.pl/item380851780_przyczepka_rowerowa_dla_dzieci_streetcoach.html

Pozdro!

Skoro lubi spacery to nie rób mu przejażdżek i sprawa rozwiazana.

Czy Ty koniecznie musisz coś napisać, skoro nie masz nic do powiedzenia?, pytanie było wyrażne, chyba że masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem.....

wujek napisał(a):

> Czy Ty koniecznie musisz coś napisać, skoro nie masz nic do
> powiedzenia?, pytanie było wyrażne, chyba że masz kłopoty z
> czytaniem ze zrozumieniem.....

A co Ty madrego wniosłeś do tematu?

Trzeba dostosować dystans spaceru do możliwości psa a nie wydziwiać i fundować psu przejażdżki w przyczepce.
Przyczepka nie ma amortyzacji więc jeżdżenie po gruntowych drogach może być średnio przyjemne dla psa. Jazda w mieście to być może nawet większy problem bo wielu ścieżek brakuje a więc zaliczamy krawężniki. Ogólnie dostępne przyczepki do przewozu dzieci bez przeróbki dla dużego psa się nie nadają.
Cały ten pomysł jest dziwny ale właścicieli psów, którzy jadą na rowerze a na smyczy trzymają psa nie brakuje, więc czemu nie.

Przypominam po piesku należy sprzątać a jeśli biega bez smyczy ma być w kagańcu.

poprostu wymieka, bo brakuje mu wody - zamiast stosowac srodki zaradcze w postaci przyczepki, zabieraj na dluzsze wypady z PSEM wode i miske...nie zapominaj, ze PSIAK ma na sobie z*******e futro i potrzebuje w takich sutuacjach nawet wiecej wody niz Ty...pozatym w upały psy raczej nie lubia spacerowac zbyt dlugo- na Discovery widzialem program, gdzie wilczki w warunkach upału nie poluja tylko siedza w cieniu i ograniczaja aktywnosc do minimum...

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...