PIZZA BAZYLIA - podobno nowy właściciel.

Właśnie dostałem ulotkę pizzeri Bazylia - rzekomo nowa jakość i nowy właściciel. Chyba trzeba sprawdzić, jak to z tą nową jakością^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: PIZZA BAZYLIA - podobno nowy właściciel.

Poszedłem, zamówiłem, sprawdziłem - niestety... Jedyny plus, to właściciel, który zostawił na ulotce swój numer telefonu. Zadzwoniłem, przekazałem uwagi, właściciel podziękował - zobaczymy, co będzie dalej. Do dwóch razy sztuka^^

Ponad miesiąc temu Pani z mięsnego obok powiedziała mi, że jest nowy właściciel. Zamówiły pizzę (ja się nie odważyłam), ale podobno bez zmian :-(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Facet się naprawdę stara. Rozmawiałem z nim i trzeba dać mu szansę. Ma ambicję, aby jedzenie było naprawdę dobre.
Widzę, że niewiele wie o gastronomii, ma słabych kucharzy, powinien popracować nad przepisami potraw, bo ciasto na naleśniki ma fatalne.

Ku pokrzepieniu serc ewentualnych zgłodniałych, co mają dość LasPalmas.

Wczoraj zaryzykowałem ponownie w Bazylii i z czystym sumieniem polecam:

1/ DeVolaille (chyba Kijowski powinien być?) z szynką i serem - idealnie doprawiony, szynka i ser prawdziwe, żadnej ściemy, ziemniaki zwyczajnie smaczne, co w takich barach jest rzadkością
2/ Filet z kurczaka w sosie Carbonara - fakt, koło carbonary sos nie leżał (może niech nazwę zmienią) ale połączenie składników idealne. Baaardzo smaczne danie
3/ sałatka z kurczakiem w słodkim sosie chilli - niebywale smaczna, doskonały przepis. Chyba sam spróbuję zrobić w domu.

Właściciel widać, że się bardzo stara, jest na miejscu i dogląda wszystkiego osobiście.
Musi jeszcze popracować nad ciastem do naleśników - MA BYĆ NIE GRUBSZY NIŻ 2mm!!!
Ciasto do pizzy dalej kluchowate, więc również wypadałoby coś z tym zrobić.
W skali od 1 do 10, daję póki co mocne 7.

W taki sposób napisałeś, że zrobiłam się głodna :-)
Chyba dzisiaj wieczorem coś zamówię...
Swoją drogą powinieneś dostać rabat od właściciela Bazylii za próbę zmiany nastawienia do tego lokalu :-)
Pozdrowionka.

Ponieważ strasznie psioczyłem na Bazylię, to uznałem, że wypada po zmianie właściciela pójść i sprawdzić, czy faktycznie coś się zmieniło. Zmieniło się, jedzenie jest naprawdę smaczne, więc należy napisać prawdę:)
Jak się nowy właściciel nie pogubi, w piórka nie obrośnie i będzie pokorny wobec rynku, to może z tej Bazylii zrobi się nawet dobra restauracja.

Sam właściciel wiele nie zmieni, jeśli nie zmiani się podejście personelu, a zwłaszcza kucharzy.
Mimo wszystko namówiłeś mnie i dam im jeszcze jedną szansę- może uda się zamówić pizzę na grubym cieście.

Uważam, że może sporo zmienić, jeśli będzie osobiście doglądał interesu, sprawdzał jakość i gramaturę dań. Póki co tak robi.

Po wielu zamówieniach stwierdzam z całą odpowiedzialnością, że Bazylia ma doskonałe jedzenie. W końcu na Fikakowie można normalnie zjeść.
Życzę im powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podpisuje się!
Sprawdziłam:)
Nie żałują składników np. do pizzy, a i sałatka grecka jest ok.

To LasPalmas ma konkurencje. I dobrze temu babsku!