PK 13

Jechałem z mamą:) na PK13 od strony południowej przerywaną drogą, wszystko było ok do przejazdu przez strumień, ale potem niestety zaczęła znikać i po 1,5 godzinnej tułaczce po "górach" i szukaniu PK zjechaliśmy w strone Paraszyna i wjechaliśmy drogą, która nie istniała na mapie do punktu po oznaczeniach - sowy na drzewie. Okazało się, że wcześniej dotarliśmy prawdopodobnie do wzniesienia obok.

Później dowiedzieliśmy sie, że bardzo łatwo można było dojechać od strony wsi Bożepole :).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: PK 13

z PK 1 trzeba było (sam zrobiłem inaczej i napierałem na północ przez Łowcz) zjechać do doliny Łeby i jechać do Paraszyna a stamtąd jak po sznurku drogą, której nie ma na mapie harpaganowej ale jest na "ziemi kaszubskiej"

PK13 TP z H35 był wierną kopią PK9 TP Harpa z Bożepola Wielkiego. Jak już się trafiło do Paraszyna, to szlak czerwony zaprowadził na samą górę do PK :>. To się nazywa "doświadczenie". Jak złaże całe Pomorze, to mapy nie będę potrzebował ;-).

Pozdrawiam,
Japco

no w końcu dotarliśmy tą drogą z Paraszyna :)

Wlasciwa droga na PK13 (od tego strumyczka) zaczynala sie jakies 30 metrow na zachod. My tez najpierw pocielismy tą drogą na przedłużeniu zjazdu do strumienia, ale po jakichś 200 metrach zorientowaliśmy się że azymut nie ten i na przełaj przez krzaczory dotarliśmy do właściwej przecinki.