PLANY KOLEJNEGO MASZTU TELEFONII KOMÓRKOWEJ NA WICZLINIE

Witam. Chciałbym wszystkich poinformować, że sieć Play stara się o pozwolenie na budowę 46 m masztu obok już istniejącej anteny na Wiczlinie za auto złomem i stacją demontażu pojazdów JARPO. Urząd Miasta Gdyni wydał Decyzję odmowną powołując się na plan miejscowego zagospodarowania ale niestety po złożeniu odwołania prze operatora do Urzędu Wojewódzkiego w Gdańsku prawdopodobnie będzie decyzja pozytywna. Z dziwnych przyczyn Wojewoda twierdzi, że plan dopuszcza budowę kolejnych anten i nie bierze pod uwagę sprzeciwu Architektury w Gdyni oraz stron postępowania. Wydaje mi się, że nikt z nas nie chce mieszkać w sieci masztów a ta ma być naprawdę potężna. Zastanawiam się nad zbiórką podpisów pod petycją ze sprzeciwem tej inwestycji. Liczę na poparcie mieszkańców Chwarzna i Wiczlina. A może ktoś zna jakieś instytucje czy stowarzyszenia, które mogłyby pomóc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: PLANY KOLEJNEGO MASZTU TELEFONII KOMÓRKOWEJ NA WICZLINIE

Mieszkam w pobliżu i jestem przeciwna trzeciemu już masztowi w tej okolicy.Proponuję poprosić o zablokowanie tej inwestycji naszą Radę Dzielnicy Chwarzno-Wiczlino.

Kolego, wierz mi, że poziom natężenia pola z masztu telefonii komórkowej choćby nawet stał na Twojej działce, to nic w porównaniu z natężeniem pola z nadajnika w Chwaszczynie. To jest 4 km od Wiczlina ale przy tej mocy - 120 tys Wat na każdą z kilkunastu anten, robi to niezłe zamieszanie w eterze. Mierzyłem specjalistycznym sprzętem natężenie pola w Wiczlinie - SZOK! Jest taki poziom jak z przyłożonego do ucha telefonu komórkowego w czasie rozmowy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A było jeszcze więcej jak byla telewizja analogowa...

Inne tematy z forum

Fryzjer Trójmiasto - Kręcone Włosy (8 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego fryzjera/fryzjerki do kręconych włosów (strzyżenie). Niestety wszystkie...

Grand House Comfort i Premium (24 odpowiedzi)

Wiczlino to prężnie rozwijająca się dzielnica Gdyni - przybywa tu nowych domów i całych osiedli,...

Nowe połączenie autobusowe Bojano - Gdynia (115 odpowiedzi)

Witam. Od pewnego czasu obserwuję jak się żyje mieszkańcom Bojana w zakresie większych bądź...