Re: POLECAM!!!
Ja także odradzam, napisała opinię na Trojmiasto, powinna się ukazać niebawem. Nie jest to przedszkole ( nie realizują programu MEN, nie są zarejestrowane w Gdańskim Kuratorium Oświaty) tylko punkt dziennej opieki i jeśli chcesz dziecku zapewnić opiekę to ok, ale na rozwój nie ma co liczyć. Panie są bardzo młode i owszem sympatyczne ale wychodzi brak doświadczenia zarówno macierzyńskiego jak też pedagogicznego. Ubogie zajęcia ( co widać chociażby po gazetkach), skromne wyposażenie ( mało rozwojowe zabawki, biedny plac zabaw, brak leżaczków dla maluszków etc.), jak na czesne w wysokości 850 PLN ( jedno z najdroższych w Trójmieście) to naprawdę zaskakujące. Moja córka przez pół roku co rano urządzała mi kosmiczną histerię na hasło "przedszkole", dla odmiany od 3. tygodni chodzi też do prywatnego PRZEDSZKOLA, do grupy w której jest 2x więcej dzieci i chodzi bez problemu, ma a lata i 9 miesięcy i mówi "Mamusiu w tym starym przedszkolu było mi źle, to nowe jest fajne". Poza tym mam wątpliwości czy po Baśniowej krainie dziecko będzie w ogóle przygotowane odpowiednio do startu w szkole podstawowej.
Inna sprawa to brak informacji, nigdy nie wiadomo co dzieci będą miały na obiad i jakie zajęcia są kiedy. Pani po południu nie umie powiedzieć co się działo z dzieckiem przed południem, bo tej Pani co była przed południem już nie ma ( Panie właścicielki, znikają około 14).
Zajęcia dodatkowe prowadzą wszystkie Panie opiekunki - nie ma lektora od angielskiego, ani człowieka od rytmiki, nie ma też co liczyć na atrakcje dla dzieci typu kucyk w dzień dziecka, czy fajny event na dzień mamy. Pracowałam w przedszkolach ucząc angielskiego wiec wiem jak fajnie takie placówki mogą działać, ta zdecydowanie kuleje..ale to tylko opieka a nie przedszkole więc może nie powinnam wymagać. Tak czy inaczej szyldem i nazwą dałam się
"wpuścić w maliny" bo byłam przekonana że dziecko oddaję do prywatnego przedszkola. Pani Monika - właścicielka nawet potwierdzała jak zawsze z uśmiechem, że realizują program MEN :/
0
3