POLECAM!!!

Moje corki uwielbiaja Basniowa Kraine!Zawsze z usmiechem tam chodza i kochaja cudowne Ciocie:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: POLECAM!!!

Odradzam wszystkim rodzicom posyłanie dzieci do tego tzw. przedszkola
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale czemu? jeśli masz jakieś niepokojące informacje to napisz coś więcej bo właśnie rozważam otdanie córki do tego przedszkola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja także odradzam, napisała opinię na Trojmiasto, powinna się ukazać niebawem. Nie jest to przedszkole ( nie realizują programu MEN, nie są zarejestrowane w Gdańskim Kuratorium Oświaty) tylko punkt dziennej opieki i jeśli chcesz dziecku zapewnić opiekę to ok, ale na rozwój nie ma co liczyć. Panie są bardzo młode i owszem sympatyczne ale wychodzi brak doświadczenia zarówno macierzyńskiego jak też pedagogicznego. Ubogie zajęcia ( co widać chociażby po gazetkach), skromne wyposażenie ( mało rozwojowe zabawki, biedny plac zabaw, brak leżaczków dla maluszków etc.), jak na czesne w wysokości 850 PLN ( jedno z najdroższych w Trójmieście) to naprawdę zaskakujące. Moja córka przez pół roku co rano urządzała mi kosmiczną histerię na hasło "przedszkole", dla odmiany od 3. tygodni chodzi też do prywatnego PRZEDSZKOLA, do grupy w której jest 2x więcej dzieci i chodzi bez problemu, ma a lata i 9 miesięcy i mówi "Mamusiu w tym starym przedszkolu było mi źle, to nowe jest fajne". Poza tym mam wątpliwości czy po Baśniowej krainie dziecko będzie w ogóle przygotowane odpowiednio do startu w szkole podstawowej.
Inna sprawa to brak informacji, nigdy nie wiadomo co dzieci będą miały na obiad i jakie zajęcia są kiedy. Pani po południu nie umie powiedzieć co się działo z dzieckiem przed południem, bo tej Pani co była przed południem już nie ma ( Panie właścicielki, znikają około 14).
Zajęcia dodatkowe prowadzą wszystkie Panie opiekunki - nie ma lektora od angielskiego, ani człowieka od rytmiki, nie ma też co liczyć na atrakcje dla dzieci typu kucyk w dzień dziecka, czy fajny event na dzień mamy. Pracowałam w przedszkolach ucząc angielskiego wiec wiem jak fajnie takie placówki mogą działać, ta zdecydowanie kuleje..ale to tylko opieka a nie przedszkole więc może nie powinnam wymagać. Tak czy inaczej szyldem i nazwą dałam się
"wpuścić w maliny" bo byłam przekonana że dziecko oddaję do prywatnego przedszkola. Pani Monika - właścicielka nawet potwierdzała jak zawsze z uśmiechem, że realizują program MEN :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeszcze dodam, że odbierałam dziecko strasznie brudne, czasem zasiusiane..i tłumaczyłam sobie, że przy tak dużej liczbie dzieci ( 10 ) to Pani nie dopilnuje każdego ale teraz dziecko jest w grupie 24-osobowej i zawsze wychodzi czyste, zadbane a tydzień to za mało na rozwój do tego stopnia żeby samo o siebie zaczęło dbać.

Nie piszę opinii ze złośliwości ale sama prowadzę firmę i wiem, że kluczem do sukcesu jest dbanie o klienta. Klientami Baśniowej Krainy są w zasadzie dzieci i muszę powiedzieć, że nie dba się o nie na poziomie który może być śmiało wymagany w małym ( 2 grupy po 10 osób), prywatnym ośrodku opieki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zastanawia mnie tylko jedno...skoro miała Pani tyle uwag i tak dużo zastrzeżeń co do tego miejsca po co posyłała Pani tam przez tak długi czas swoje dziecko?Prywatnych przedszkoli jest w Gdańsku pełno,wieć miał Pani w czym wybierać.

Moja córka chodziła tam przeszło dwa lata i nie jest 'opóźniona', nie ma żadnych problemów z odnalezieniem sie w nowym otoczeniu i doskonale daje sobie rade z programem nauczania którym objęte są dzieci 5cio letnie.W Baśniowej Krainie miała cudowne ciocie,wspaniale czas spędzała i nigdy nie stała sie jej tam żadna krzywda a to chyba dla dzieci w wieku poniżej 5 lat najważniejsze :)

Warto dać coś z siebie bo zadne przedszkole nie wychowa za nas i nie wyedukuje naszych dzieci a tym bardziej maluszka dla któgo najmniej ważne jest to czy w wieku trzech lat ma realizowany jakiś program :D i to naszym obowiązkiem jest wpajanie dziecku zasad od najmłodszych lat takie jak chociażby to,ze po jedzeniu czy skorzystaniu z toalety trzeba umyć rączki itd.Poza tym nie oszukujmy sie i nie oczekujmy od innych rzeczy na które często sami w domu oczy przymykamy...dzieci to dzieci a co za tym idzie brudne ciuchy,poplamione zupą bluzki,włosy i wszystko co sie tylko da :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

co do ceny...wszystko jest omawiane przecież na samym początku zanim podpisze sie umowe,wiec tez nie rozumiem w czym problem,Każdy widzi to miejsce to,ze zamiast tradycyjnych leżaczków są pufki też nie jest tajemnicą,ogródek chociaż nie jest za duży spełnia swoją role bo czegóż wiecej takim maluszkom potrzeba ;)Ma być miło,bezpiecznie i przytulnie i tak właśnie jest a na nauke jeszcze przyjdzie czas :D

"Moja córka chodziła tam przeszło dwa lata i nie jest 'opóźniona', nie ma żadnych problemów z odnalezieniem sie w nowym otoczeniu i doskonale daje sobie rade z programem nauczania którym objęte są dzieci 5cio letnie.W Baśniowej Krainie miała cudowne ciocie,wspaniale czas spędzała i nigdy nie stała sie jej tam żadna krzywda a to chyba dla dzieci w wieku poniżej 5 lat najważniejsze :)"

Jeśli dla Pani to najważniejsze to ok - BK wystarczy. Ja napisałam, że krzywda się tam nie dzieje..tyle że ja np. oczekuję więcej. Sama po pracy dużo z dzieckiem pracuję i takiej pracy nad rozwojem oczekuję też od "przedszkola" - czas do 5 lat to intensywny rozwój umysłu i osobowości. Z tezą, że najważniejsze jest poczucie bezpieczeństwa zgodziłabym się bezwzględnie w przypadku rozmowy o.... żłobku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziwne rzeczy tu Pani wypisuje, gratuluje rozbieżności , skoro córka potrafi ocenić świadomie placówkę pełnym zdaniem cytuję : "Mamusiu w tym starym przedszkolu było mi źle, to nowe jest fajne",a chodzi zasiusiana ,brudna i nie potrafi tego chociażby zakomunikować gdyby przypuśćmy faktycznie żadna z Pań nie zwróciła uwagi,co oczywiście nie wchodzi w rachubę w przypadku Baśniowej Krainy. Jak dla mnie mało wiarygodna historia. Mój synek jest tam od kiedy skończył 2 latka, dziś ma 5 i już w opiniach przedszkola wyjaśniłam jak wielką wdzięczność za opiekę nad Synkiem mam do Pani Moniki i Gosi, to ile pracy i zaangażowania wkładają w pracę i rozwój dzieci jest nieocenione. Takie bzdury jakie Pani wypisuje odbieram osobiście i jest mi na prawdę przykro ,że można wydać tak niesprawiedliwą, krzywdzącą opinię która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Córka mówi płynnie odkąd skończyła 1.5 roku - dziewczynki rozwijają zdolność mowy szybciej niż chłopcy więc może dlatego czuje się Pani zaskoczona i upatruje w tym rozbieżność, niestety samoobsługi uczą się w tym samym tempie. Może też Pani syn jest bardziej zadbany niż moja córka..która faktycznie kończyła zajęcia w BK w stanie "do kompletnego przebrania" i niekiedy zasiusiana.

I proszę mnie nie obrażać - nie piszę bzdur tylko fakty- moje i mojego dziecka osobiste doświadczenia. Placówkę poleciła mi znajoma, mieszkałam wówczas dwie ulice dalej i nie miałam powodów do wątpliwości. Natomiast mam skalę porównania - przez 5 lat studiów uczyłam dzieci w przedszkolach języka angielskiego; widziałam jak pracują, jakie są efekty prac i jak są zorganizowane. Na tym tle widać było, że Panie właścicielki mają mało pojęcia o prowadzeniu przedszkola a rodzice najwidoczniej niewiele wymagają. Odróżnimy też przedszkole niepubliczne, które ma obowiązek działania po zgłoszeniu w Kuratorium i realizacji programu MEN od tzw. firmy świadczącej usługi dziennej opieki nad dziećmi, którą jest BK. Niestety patrząc na rozwój intelektualny mojego dziecka, w BK zrobiła najmniejsze postępy a ja należę do tych, dla których "przedszkole" w nazwie do czegoś zobowiązuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hahahaha...

Uważam, że to wielkie KŁAMSTWO!!! Znam tą placówkę od 3 lat, a to co Pani pisze nazywam "podkładaniem świni". Jak byłam zobaczyć jak przedszkole wygląda w środku,to wszystko było czarne na białym....zarówno temat spania, jedzenia, zajęcia opisane na stronce (często przychodziłam po dziecko wcześniej i zabierałam je z zajęć), a szczególnie cena. Skoro Pani nie pasowało, po co Pani zapisywała....no ale tak to już jest, każdemu się nie dogodzi. Uważam,ze każdy powinien SAM przyjść i zobaczyć....bo jak się czyta takie rzeczy to można dużo szkody narobić!!! A z tego co wiem, histeria dziecka to w większej mierze wina rodzica, dziecko trzeba przygotować na przedszkole,a nie liczyć,że przedszkole wszystkiego nauczy. A jeśli chodzi o program, to każde prywatne działa tak samo, ma wytyczne (karty pracy), zajęć nie biorą z kosmosu...
DO WSZYSTKICH - Idźcie zobaczyć sami, spodoba się lub nie, ale pisać takie rzeczy.... SZOK!!! Niech każdy przekona się sam!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

POLECAM!!

w 100% zgadzam sie zdaniem mamy Zuzi!