POMIESZCZENIA PO ZSYPOWE

Witam,

szukam osoby, które nie są zadowolone z rozdysponowania tzn odnajmu pomieszczeń po zsypach. Uważam, że jest to część wspólna wszystkich mieszkańców i każdy właściciel mieszkania bądź członek spółdzielni powinien mieć do niej dostęp. W głowie się nie mieści- rozlosować pomieszczenia, za które płaciliśmy za wymiane okien, światło ogrzewanie? Co to znaczy losowanie pomieszczeń na chybił trafił- czy to toto lotto? Jeśli ktoś jest zainteresowany tematem piszcie może znajdzie się więcej osób, ażeby coś z tym zrobić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: POMIESZCZENIA PO ZSYPOW

A na co ci takie pomieszczenie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: POMIESZCZENIA PO ZSYPOWE

U nas w klatce w ogóle nie było chętnych. Nie masz innych problemów? A przede wszystkim- 30 mieszkań, trzy pomieszczenia na krzyż- kto i co miałby tam trzymać? Pół roweru czy dwa słoiki z ogórkami na łeb? Weź się zastanów. Lepiej zbierz grupę niezadowolonych z ekipy sprzątającej- tu nie będzie problemu. Od kiedy zwolniono sprzątaczki, na osiedlu panuje brud i smród.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie jest czysto ...
i Pani sprzatajaca ta sama co zawsze ...
wiec nie wiem gdzie wy mieszkacie ....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To gdzie Ty mieszkasz Xarax? Gdybyś był zorientowany, to w zasadzie prawie żadna z pań sprzątających nie zdecydowała się na zatrudnienie w firmie Master Clean, która teraz sprząta.Powód? Głodowe stawki.Nie dziwię się.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tlumacze ze najwyrazniej u mnie Pani sprzatajaca sie zdecydowala kontynuowac prace. I jest czysto na klatce. Zarowno z powodu jej pracy i z tego ze ... ludzie generalnie po sobie sprzataja a nie traktuja klatki jak chlewu ...

U nas na klatce schodowej jest brudno i to bardzo a na górnych kondygnacjach to katastrofa!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pomieszczenia po zsypowe

To posprzataj
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak inaczej mieli rozdysponowac tymi pomieszczeniami ? Jak w wiekszosci przypadkow bylo wiecej chetnych niz klitek po zsypie. Kto byl chetny zglaszla to do spoldzielni i odbywalo sie losowanie, pozniej i tak osoby zamienialy sie lokalami zeby miec blizej do takiego pomieszczenia.

Zreszta nawet w czasei jak zsypy funkcjonowaly to przeciez korzystali z niego najblizsi lokatorzy bo tylko oni mieli do niego klucze .... wiec po co argument o "wspolnym" uzytkowaniu ? Okno wymieniono bo inaczje by piździało na klatkach ...

Nie wiem czy chciales/chcialas zeby mieszkania dostaly osoby z "stażem" mieszkaniowym albo ksiazeczka wojskowa ? Albo kumpel prezesa spoldzielni ? Nie trafilo ci sie pomieszczenie to trudno, masz pecha ... Zyj z tym i daj zyc innym a nie siejesz zamet jak juz jest po ptokach.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widzę, że mnie coś ominęło.. Mnie bardziej zastanawia, dlaczego w ogóle nastąpiła ta likwidacja. Nie lepiej było zostawić zsyp na śmieci mokre? Teraz każdy te największe smrody wozi windą - podróż w takim smrodzie to niezapomniane wrażenie, jeszcze jakiś czas po.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Swojego czasu mieszkając w takim budynku zaspawali zsyp. Powód? Ludzie nie potrafili się dostosować i pchali worki na chama. Skutek? Raz w tygodniu, nawet częściej, ktoś musiał ten zsyp odtykać.
Czyja wina? ..i kto za to placil?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Coz sadze ze zsyp zlikwidowali bo pewno niedowierzali ze ludzie beda go wykorzystywac tylko do jednego typu smieci ... patrzac na wlasny smietnik musze stwierdzic ze ludzize i tak nie sortuja odpadow i dziwia sie ze zaczynaja nakladac kary ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

No tak, zgadzam się z tym, że ludzie nie sortują jak powinni, ale co za różnica cz y wyrzucą worki zsypem czy na dole? Kto nie sortuje, ten nie będzie sortował ani na górze, ni na dole (jak widać po zawartości koszy).
Inna sprawa, że jak widzę nieraz, że mamy podstawione akurat dwa pojemniki "na mokre", a innym razem obydwa "na suche", to czego wymagać od mieszkańców. Mnie się już sortowania odechciało - czy zjeżdżam na dół ze śmierdzącym workiem, czy z suchymi rzeczami, na dole wszystko przemieszane. Także w temacie zmian, tylko ten smród w windzie odnotowałam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Smród w windzie popieram, smród w sypach na dole jeszcze większy....ludzie wrzucają co im się i gdzie chce. A odnośnie osoby, która mędzi coś o książeczkach mieszkaniowych i bredzi od rzeczy mówię czapka...

Nie bredze ;p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Personel firmy wywozacej smieci i tak wszystkie miesza.... A kto wymyslil wywoz smiec z tego blokowiska co drugi dzien?! Przedtem zsyp nie smierdzial - teraz czadzi strasznie... Latem bedzie wylegarnia chorob i zarazy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...