POMOC PILNIE POTRZEBNA

Hej dziewczyny,
powiedzcie mi proszę co robić, bo wiem że szykuje się dla mnie wypowiedzenie i przyjąć czy iśc do lekarza po zwolnienie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: POMOC PILNIE POTRZEBNA

lepiej zapytaj na Rodzina i dziecko, tam jest zawsze wiecej zalogowanych i na pewno Ci odpiszą

lekarz i zwolnienie. jak znajdziesz następną robotę to przyjmij

Przede wszystkim od razu idź na zwolnienie i nie dostarczaj L4 osobiście, bo Ci wręczą wypowiedzenie (nie odbieraj też żadnych listów z pracy, bo forma dostarczenia wypowiedzenia może być różna). Choruj jak najdłużej możesz, generalnie jak nie masz znajomego lekarza to idź do psychiatry i mu powiedz, że masz "ciężką" atmosferę w pracy, że psychicznie jesteś wykończona, cierpisz przez to na bezsenność i do tego nie dajesz racy ze stresem, tym bardziej, że od dłuższego czasu nie masz szans na urlop. Generalnie dopada Cię depresja i potrzebujesz pomocy. Psychiatra to jedyny lekarz, którego zwolnienie jest ciężko podważyć; zanim znajdziesz inną pracę tym się posiłkuj. Powodzenia, trzymam kciuki, by Ci się udało.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciekawe czy tak samo byscie doradzali bedac pracodawca i placac z wlasnej kieszeni za sciemniacza....potem placz ze stocznia pada jak 3/4 na zwolnieniach a reszta sciemnia byle by nadgodziny byly

A wiesz co to są składki> oj chyba nie wiesz jak to działa - i dlaczego pracownik nie powinien z nich skorzystać ? Pracodawcy sami dają przykład robiąc ludzi w ciula to dlaczego uważasz że w drugą stronę to nie powinno działać. Pracodawca jest w uprzywilejowanej pozycji bo cokolwiek się stanie to jako ostatni traci źródło dochodu. A pracownik - murzyn zrobił swoje murzyna można wywalić? hmmm

Ej,ale pracodawca płaci tylko przez pierwsze 33 dni,potem płaci Zus?
Więc w czym problem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak najdłużej isć na zwolnienie, najpierw do ogólnego na siebie, potem na dziecko, potem do psychiatry. Powodzenie. Pracodawcy to też niezłe świnie, wiem coś o tym.

no widze ze wszyscy juz wiedza ze pracodawca to swinia i trza go okradac,zycze Wam zebyscie sami kiedys byli pracodawca i leniwy pracownik Was okradał.Dziwne jakies jest takie społeczne przyzwolenie na okradanie pracodawcy badz panstwa.Pracodawcy tez maja rodziny dzieci domy na utrzymaniu pieniedzy nie biora z nikad tylko z tego co pracownicy im wypracuja.

Zgadzam się z ostatnią wypowiedzią. Ja radzę przyjąć te zwolnienie, bo nawet jeśli byś poszła na zwolnienie to uważaj na kontrole z ZUS-u bo tak owe są, za dużo jest właśnie teraz lewych zwolnień i każde zaświadczenie od lekarza powyżej kilkunastu dni jest już kontrolowane(no chyba że jesteś w ciąży to co innego) a pracę prędzej czy później znajdziesz i to może nawet i lepszą. Wiem co piszę.

Absolutnie nie przyjmuj wypowiedzenia dopóki nie znajdziesz nowego zajęcia. Zwolnienia od psychiatry nie można podważyć ! Kontrola była - a ciebie nie było? W końcu jesteś pełnosprawna fizycznie to nie ma przeciwwskazań żeby cię nie było - bo lekarz zalecił spacery na świeżym powietrzy :D
Z całym szacunkiem do pracodawców - to jest życie , tu nie ma miejsca na sentymenty. Zwalniasz kogoś to nie licz na to że się nie będzie bronił.

zwalnia bo sie nie sprawdza bo zle pracuje itd.nie dziw sie potem ze pracodawcy nie chca zatrudniac legalnie,lub zatrudniaja na najnizsza stawke,pomysl jakim obciazeniem dla malej firmy jest taki pracownik co przez miesiac jest na zwolnieniu,jesli jest chory to ok bywa ale jak sie byczy na lewym zwolnieniu to jest takim samym złodziejem jak ten co wyciagnie Ci z kieszeni kase.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to zalezy jaki jest powod zwolnienia moim zdaniem i czy bedziesz miala czyste sumienie, ze poszlas na zwolnienie. Zastanow sie czy jednak pracodawca byl wobec Ciebie zawsze w porzadku, wiec rowniez powinnas sie zachowac wobec niego fair. Wiadomo, kazdy dba o wlasna skore, ale sa tez jakies granice przyzwoitosci. ja raczej tym sie kierowala w podejmowaniu decyzji. Chyba tez obowiazuje Cie jakis okres wypowiedzenia, wiec moze uda Ci sie znalezc nowe zajecie, choc oczywiscie nie jest to takie latwe. ale trudno doradzac nie znajac calej sprawy, pozdrawiam i powodeznia w szukaniu nowej pracy.

Ja to bym nie mogła tak oszukiwać i iść na zwolnienie lekarskie tylko po to, aby uniknąć wypowiedzenia umowy... no ale każdy ma swój system wartości.
Jednak nie tylko o system wartości tutaj chodzi. Co z tego, że pójdziesz na to zwolnienie lekarskie? Będziesz brała pomniejszoną pensję, a to zawsze jakaś strata w domowym budżecie. Po drugie, jak długo chcesz trwać w takim stanie? Miesiąc? Dwa? Przez ten okres nie możesz nigdzie indziej zacząć pracy. Więc to jest tylko odwlekanie nieuniknionego. Jeśli wpiszesz swoją obecną firmę do CV, to rekrutujący Ciebie mogą się skontaktować z nimi i dowiedzą się jakie robisz przekręty. Jeśli ich nie wpiszesz do CV, to masz lukę, która też nie jest zawsze dobrze widziana. Nie wiem ile w Twoim przypadku wynosi okres wypowiedzenia, ale jest to właśnie czas na to, aby sobie znaleźć pracę. Masz też bodaj 2 dni wolnego na szukanie tej nowej pracy. Jeśli masz przepracowaną odpowiednią ilość czasu, a zwolnienie jest spowodowane winą pracodawcy (redukcja etatów), to wówczas możesz się zacząć starać o zasiłek, darmowe kursy, jak również mieć preferencyjne warunki założenia własnej działalności.
Ja bym namawiała do działania, a nie chowania się. Życzę powodzenia ;)

Inne tematy z forum

Jakie perfumy na co dzień? (7 odpowiedzi)

Jakich perfum używacie na co dzień? Pytam, ponieważ szukam czegoś oryginalnego - najlepiej...

Hiszpańska mucha czy ktoś miał do czynienia? (3 odpowiedzi)

Hej. Czy ktoś z Was miał może do czynienia z afrodyzjakiem hiszpańska mucha? Tyle sie o nim pisze...

Zmarszczki na czole (130 odpowiedzi)

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?